Radnja makroa „RunCode“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Radnja makroa " RunCode " možete da koristite u Access baze podataka za računare da biste pozvali Visual Basic za aplikacije (VBA) funkcija proceduru.

Postavka

Radnja makroa " RunCode " ima sledeći argument.

Argument radnje

Opis

Ime funkcije

Ime proceduru VBA funkcije za pozivanje. Stavite argumente funkcije u zagrade. Unesite ime funkcije u polje Ime funkcije u prozoru dizajna makroa. Ovo je neophodno.

Napomena: U Access bazi podataka (.mdb ili .accdb), kliknite na dugme pravljenje da koristite alatku "Izrada izraza" da biste izabrali funkciju za ovaj argument. Izaberite željenu funkciju sa liste u alatku "Izrada izraza".

Napomene

Korisnički definisana funkcija procedure su uskladišteni u Pristup module.

Mora da sadrži zagrade, čak i ako procedura funkcije nema argumente, kao u sledećem primeru:

TestFunction()

Za razliku od korisnički definisana funkcija imena se koristi za svojstvo za događaj postavke, ime funkcije u argumentu Ime funkcije ne počinje znakom jednakosti (=).

Access zanemaruje povratnu vrednost funkcije.

Napomena: Ako je ime funkcije isto kao ime modula, možete da pozovete proceduru funkcije iz makroa.

Savet

Da biste pokrenuli Sub procedura ili procedura za obradu događaja napisane u programu Visual Basic, kreirajte proceduru funkcije koje se zove Sub procedura ili nijedan zapis. Zatim koristite radnju makroa " RunCode " da biste pokrenuli proceduru funkcije.

Ako koristite radnju makroa " RunCode " da biste pozvali funkciju, Access traži funkciju sa imenom navodi argument Ime funkcije u standardne module za bazu podataka. Međutim, kada se ova radnja pokrene kao odgovor na izbor komande menija na obrazac ili izveštaj ili kao odgovor na događaj u obrascu ili izveštaju, Access prvo traži funkciju modul klase u obrazac ili izveštaj, a zatim u standardne module. Access ne pretražuje module klase koje se pojavljuju u oblasti module okna za navigaciju za funkciju navodi argument Ime funkcije .

Ova radnja nije dostupna u VBA modulu. Umesto toga, pokrenite željenu proceduru funkcije direktno u VBA MODULU.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×