Radnja makroa „RepaintObject“

Pomoću radnje makroa RepaintObject u Access bazama podataka možete da dovršite sva ažuriranja ekrana na čekanju za navedeni objekat baze podataka ili za aktivni objekat baze podataka, ako nijedan objekat nije naveden. Takva ažuriranja obuhvataju sva ponovna izračunavanja na čekanju za kontrole objekta.

Postavka

Radnja makroa RepaintObject ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip objekta

Tip objekta za koji treba ponovno iscrtavanje slika. Izaberite stavku Tabela, Upit, Obrazac, Izveštaj, Makro, Modul, Stranica za pristup podacima, Prikaz servera, Dijagram, Uskladištena procedura ili Funkcija u okviru Tip objekta u prozoru za dizajn makroa. Ostavite ovaj argument prazan da biste izabrali aktivni objekat.

Ime objekta

Ime objekta čiju sliku treba ponovo iscrtati. Okvir Ime objekta prikazuje sve objekte u bazi podataka koji pripadaju tipu izabranom putem argumenta Tip objekta. Ako argument Tip objekta ostavite prazan, učinite to i sa ovim argumentom.

Napomene

Pristup čeka da se dovrše ažuriranja ekrana na čekanju da bi završio ostale zadatke na čekanju. Pomoću ove radnje možete da nametnete trenutno ponovno iscrtavanje slike kontrola u navedenom objektu. Ovu radnju možete da koristite:

  • Kada koristite radnju makroa SetValue za promenu vrednosti u nizu kontrola. Access možda neće odmah prikazati promene, naročito ako druge kontrole (kao što su izračunate kontrole) zavise od vrednosti u promenjenim kontrolama.

  • Kada želite da proverite da li obrazac koji pregledate prikazuje podatke u svim svojim kontrolama. Na primer, kontrole koje sadrže OLE objekte ne prikazuju podatke odmah pošto otvorite obrazac.

Napomena: 

  • Ova radnja ne uzrokuje ponovno slanje upita baze podataka, tako da ne prikazuje nove i promenjene zapise niti uklanja izbrisane zapise iz osnovne tabela ili upit objekta. Koristite radnju makroa Requery da biste ponovili upit nad izvorom objekta ili nekom od njegovih kontrola. Koristite radnju makroa ShowAllRecords da biste prikazali najnovije zapise i uklonili sve primenjene filtere.

  • Radnja makroa RepaintObject nema isti efekat kao izbor komande Osveži u grupi Zapisi na kartici Početak. Pomoću nje se prikazuju sve promene koje ste vi ili drugi korisnici izvršili u trenutno prikazanim zapisima u obrascima i na listovima sa podacima.

Da biste pokrenuli radnju makroa RepaintObject u modulu Visual Basic for Applications (VBA), koristite metod RepaintObject objekta DoCmd.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×