Radnja makroa „OpenQuery“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Radnja makroa " OpenQuery " možete da koristite u Access baze podataka da biste otvorili izdvajanje ili unakrsnog upita u prikaz lista sa podacima, prikaz „Dizajn“ili pregled pre štampanja. Ova radnja pokreće na upit radnje. Takođe možete da izaberete režim za unos podataka za upit.

Napomena: Ova radnja je dostupna samo u okruženju Access baze podataka (.mdb ili .accdb). Ako koristite Access projektnog okruženja (.adp) u članku OpenView"," OpenStoredProcedure"ili" OpenFunction radnje. Radnja makroa " OpenQuery " nije dostupna u Access Veb aplikacije.

Postavka

Radnja makroa " OpenQuery " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Ime upita

Ime upita da biste otvorili. Izaberite ime upita da biste otvorili pomoću padajuće liste imena upita. Ovo je neophodno.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju OpenQuery u baza podataka biblioteke, Pristup prvo traži upit sa ovim imenom u biblioteci baze podataka, a zatim u trenutnoj bazi podataka.

Prikaz

Prikaz u kojem će se otvoriti u upit. U okviru Prikaz izaberite stavku lista sa podacima, dizajna, Pregledu pre štampanja, izvedene tabeleili izvedenog grafikona . Podrazumevana vrednost je lista sa podacima.

Napomena: Prikazi izvedene tabele ili izvedenog grafikona nisu dostupne u verzijama programa Access koja počinje sa Access 2013.

Režim podataka

Režim unosa podataka za upit. Ovo se primenjuje samo na upite otvorene u prikazu lista sa podacima. Kliknite na dugme Dodaj (korisnik može da doda nove zapise, ali ne možete da uređujete postojeće zapise), uredite (korisnika možete da uređujete postojeće zapise i da biste dodali nove zapise) ili Samo za čitanje (korisnik može samo da pogleda zapise). Podrazumevana vrednost je uredite.

Napomene

Ako za argument Prikaz koristite lista sa podacima , Access prikazuje rezultujući skup ako je upit izaberite stavku, unakrsni, združivanje, ili prolazni upit čije je svojstvo ReturnsRecords postavljeno na vrednost Da; i pokreće upit ako je radnja, definisanje podataka ili direktni upit čije ReturnsRecords postavljeno na ne.

Radnja OpenQuery je slično kliknuti dvaput na upit u oknu za navigaciju ili kliknuti desnim tasterom miša na upit u oknu za navigaciju i izbor prikaza. Uz ovu radnju možete da izaberete dodatne opcije.

Saveti    

  • Upit možete da prevučete iz okna za navigaciju u prozoru dizajna makroa. To će automatski kreirati OpenQuery radnju koja otvara upit u prikazu lista sa podacima.

    Prebacivanje na prikaz dizajna, dok je upit otvoren uklanja postavka argumenta Režim podataka za upit. Ova postavka neće stupiti na snagu čak i ako korisnik daje prikaz lista sa podacima.

  • Ako ne želite da prikažete sistemske poruke koje se obično pojavljuju kada se radni upit pokrene (koji označava da je radni upit i prikazuje koliko zapisa će to uticati), možete da koristite radnju SetWarnings da biste sprečili prikazivanje ovih poruka.

Da biste pokrenuli radnju makroa " OpenQuery " u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, koristite metod OpenQuery objekta DoCmd .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×