Radnja makroa „OpenFunction“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Access projekat (* .adp), možete da koristite radnju makroa " OpenFunction " da biste otvorili korisnički definisana funkcija u prikaz lista sa podacima, neposredno funkcija prikaz „Dizajn“, uređivač teksta u SQL prikazu (za skalarnu ili tabele korisnički definisana funkcija), ili pregled pre štampanja. Ova radnja pokreće korisnički definisanih funkcija kada se otvori u prikazu lista sa podacima. Takođe možete da izaberete režim unosa podataka za korisnički definisana funkcija i ograničili zapise koji prikazuje korisnički definisanih funkcija.

Napomena: Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Napomena: Access 2010 je poslednju verziju koja podržava Access projekti sa podacima.

Postavka

Radnja makroa " OpenFunction " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Ime funkcije

Ime korisnički definisane funkcije da biste otvorili. U polju Ime funkcije za prikazuje sve korisnički definisane funkcije u trenutnoj bazi podataka. Ovo je neophodno.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju funkcija u baza podataka biblioteke, Pristup prvo traži funkciju sa ovim imenom u biblioteci baze podataka, a zatim u trenutnoj bazi podataka.

Prikaz

Prikaz u kojem će se otvoriti korisnički definisanih funkcija. U okviru Prikaz izaberite stavku lista sa podacima, dizajna, Pregledu pre štampanja, izvedene tabeleili izvedenog grafikona . Podrazumevana vrednost je lista sa podacima.

Režim podataka

Režim unosa podataka za korisnički definisanih funkcija. Ovo se primenjuje samo na korisnički definisane funkcije otvoren u prikazu lista sa podacima. Izaberite stavku Dodaj (korisnik može dodavanje novih zapisa, ali ne možete da prikažete ili uredite postojeće zapise), uredite (korisnik može da prikaže ili uredite postojeće zapise i dodavanje novih zapisa) ili Samo za čitanje (korisnik može samo da pogleda zapise). Podrazumevana vrednost je uredite.

Napomene

Radnja makroa je slično dvostrukim korisnički definisanih funkcija u oknu za navigaciju ili kliknuti desnim tasterom miša na funkciju u oknu za navigaciju i izbor prikaza.

Prebacivanje na prikaz dizajna, dok je korisnički definisana funkcija otvorena uklanja postavka argumenta Režim podataka za korisnički definisanih funkcija. Ova postavka nije aktivna, čak i ako korisnik daje prikaz lista sa podacima.

Saveti    

  • Možete da izaberete korisnički definisanih funkcija u oknu za navigaciju i prevucite ga u prozoru dizajna makroa. To će automatski kreirati OpenFunction radnje koje se otvara korisnički definisanih funkcija u prikazu lista sa podacima.

  • Ako ne želite da prikažete sistemske poruke koje se obično pojavljuju kada korisnički definisana funkcija pokrene (koji označava da je korisnički definisana funkcija i prikazuje koliko zapisa će to uticati), možete da koristite radnju makroa " SetWarnings " da biste sprečili na Prikazivanje ovih poruka.

Da biste pokrenuli radnju makroa " OpenFunction " u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, koristite metod OpenFunction objekta DoCmd .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×