Radnja makroa „OpenForm“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Radnja makroa " OpenForm " u programu Access možete da koristite da biste otvorili obrazac u prikaz „Obrazac“, prikaz „Dizajn“, pregled pre štampanja ili prikaz lista sa podacima. Možete da izaberete stavku i prozor režima podatke za obrazac i ograničili zapise koji prikazuje obrazac.

Napomena: Radnja makroa "OpenForm" nije dostupna u Access Veb aplikacije.

Postavka

Radnju OpenForm ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Ime obrasca

Ime obrasca da biste otvorili. U polju Ime obrasca za prikazuje padajuće liste za sve obrasce u trenutnoj bazi podataka. Ovo je obavezan argument.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju OpenForm u baza podataka biblioteke, Access prvo traži obrazac sa ovim imenom u biblioteci baze podataka, a zatim u trenutnoj bazi podataka.

View

Prikaz u kojem će se otvoriti u obrazac. U okviru Prikaz izaberite obrazac, Dizajn, Pregled pre štampanja, lista sa podacima, izvedene tabeleili izvedenog grafikona . Podrazumevana vrednost je obrazac.

Napomena: Funkcionalnost prikaza izvedene tabele i izvedenog grafikona je uklonjena iz programa Access koja počinje sa Access 2013.

Napomena: Prikaz argumenata postavka zamenjuje postavke svojstava obrasca DefaultView i ViewsAllowed . Na primer, ako je obrazac ViewsAllowed svojstvo postavljeno na list sa podacima, i dalje možete da koristite radnju OpenForm da biste otvorili obrazac u prikazu obrasca.

Ime filtera

Na filter koji ograničava ili sortira zapise obrasca. Možete uneti ime postojeće upit ili filtera koji je sačuvan kao upit. Međutim, upit mora da sadrži sva polja u obrascu koji otvarate ili svojstvo OutputAllFields mora biti postavljeno na da.

Uslov Where

Važeći SQL odredba WHERE (bez reči gde) ili izraz koji Access koristi za biranje zapisa iz obrasca osnovne tabele ili upita. Ako izaberete filter sa argumentom Ime filtera , Access primenjuje ova ODREDBU Where na rezultate filtriranja.

Da biste otvorili obrazac i ograničili njegove zapise na one koji su određeni vrednošću kontrole u drugom obrascu, koristite sledeći izraz:

[ fieldname ] = Forms! [ imeobrasca ]! [ imekontrole u drugom obrascu ]

Zamenite ime polja ime polja u osnovnoj tabeli ili upitu obrasca koji želite da otvorite. Zamenite ime drugog obrasca i kontrole u drugom obrascu koja sadrži vrednost koju želite da zapisi u prvom obrascu treba da se podudara sa imeobrasca i imekontrole u drugom obrascu .

Napomena: Maksimalna dužina argumenta Uslov Where je 255 znakova. Ako morate da unesete složeniju SQL odredbu WHERE duža od ovoga, umesto toga koristite metod OpenForm objekta DoCmd u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula. U VBA modulu možete da unesete SQL odredbu WHERE od najviše 32.768 znakova.

Režim podataka

Režim unosa podataka za obrazac. Ovo se primenjuje samo na obrasce otvorene u prikazu obrasca ili prikazu lista sa podacima. Kliknite na dugme Dodaj (korisnik može da doda nove zapise, ali ne možete da uređujete postojeće zapise), uredite (korisnika možete da uređujete postojeće zapise i da biste dodali nove zapise) ili Samo za čitanje (korisnik može samo da pogleda zapise).

Napomene

  • Postavka argumenta Režim podataka zamenjuje postavke AllowEdits, AllowDeletions, AllowAdditionsi DataEntry svojstava obrasca. Na primer, ako je obrazac AllowEdits svojstvo postavljeno na ne, i dalje možete da koristite radnju OpenForm da biste otvorili obrazac u režimu uređivanja.

  • Ako ovaj argument ostavite prazno, Access otvara obrazac u režim unosa podataka postavio AllowEdits, AllowDeletions, AllowAdditionsi DataEntry svojstva obrasca.

Režim prozora

Režim prozora u kojem se otvara obrazac. Izaberite stavku normalno (obrazac se otvara u režimu postavio njena svojstva), skriveno (obrazac je skriven), ikona (obrazac se otvara umanjen, kao mala Naslovna traka na dnu ekrana), ili dijaloga (obrasca modalni i iskačućeg menija svojstva su podešena da). Podrazumevana vrednost je normalno.

Napomena: Neke postavke argumenta Režim prozora ne primenjuju se kada koristite dokumente sa karticama. Da biste se prebacili preklopni prozori:

  1. Izaberite stavku datoteka , a zatim kliknite na dugme Opcije

  2. U dijalogu Opcije programa Access izaberite stavku Aktuelna baza podataka.

  3. U odeljku Opcije za aplikaciju , u okviru Opcije prozora dokumenta, izaberite opciju Preklopni prozori.

  4. Kliknite na dugme u redu, a zatim zatvorite i ponovo otvorite bazu podataka.

Napomene

Radnja makroa je slično kliknuti dvaput na obrazac u oknu za navigaciju ili kliknuti desnim tasterom miša na obrazac u oknu za navigaciju, a zatim izabrati prikaz.

Obrazac može biti modalni (ga moraju biti zatvoreni ili skriven pre nego što korisnik može da izvrši neku drugu radnju) ili nemodalan (korisnik može da pređe na drugi prozor dok je obrazac otvoren). To može biti iskačući obrazac (obrazac koji se koristi za prikupljanje i prikazivanje informacija koji ostaje iznad svih ostalih prozora programa Access). Možete da podesite svojstva modalni i iskačućeg prilikom dizajniranja obrasca. Ako koristite normalno za argument Režim prozora , obrazac se otvara u režimu određen ovim postavkama svojstva. Ako koristite dijalog za argument Režim prozora , ova svojstva su oba postavite na da. Obrazac otvoren kao skriven ili kao ikona daje u režim određen postavkama njegovog svojstva kada prikažete ili ga vratite u prethodno stanje.

Kada otvorite obrazac sa argumentom Režim prozora postavite na dijalog, Access će obustaviti makro dok ne zatvorite ili sakrijete obrazac. Obrazac možete da sakrijete tako što ćete postaviti svojstva vidljivo na ne pomoću radnje Postavljanje vrednosti .

Filter i uslov WHERE koje primenite postaju postavka svojstva obrasca Filter .

Savet: Možete da izaberete obrazac u oknu za navigaciju i prevucite ga u prozoru makroa. To će automatski kreirati radnju OpenForm koja otvara izabrani obrazac u prikazu obrasca.

Primer

Postavite vrednost kontrole u obrascu koji se otvara pomoću makroa

Sledeći makro otvara obrazac proizvodi pomoću dugmeta u obrascu "Dobavljači". Prikazuje upotrebu Eho, OpenForm, Postavljanje vrednostii GoToControl radnje. Radnja SetValue postavlja ID dobavljača kontrolu u obrascu proizvode aktuelnog obrascu "Dobavljači". Radnja GoToControl zatim premešta fokus na polje ID kategorije, gde možete da počnete da unosite podatke za novi proizvod. Ovaj makro treba priložiti dugme Dodavanje proizvoda na obrascu "Dobavljači".

Radnja

Argumenti: podešavanje

Komentar

Echo

Eho: bez

Zaustavljanje osvežavanje ekrana dok se makro izvršava.

OpenForm

Ime obrasca: proizvodi

Prikaz: Obrazac

Režim podataka: Dodavanje

Režim prozora: Normalno

Otvorite obrazac proizvodi.

Postavljanje vrednosti

Stavke: [obrasci]! [Proizvodi]. "[ID dobavljača".

Izraz: "ID dobavljača"

Postavlja ID dobavljača kontrole aktuelnog dobavljača obrascu.

GoToControl

Ime kontrole: IDKategorije

Idite na ID kategorije kontrolu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×