Radnja makroa „OnError“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Radnja makroa " OnError " u programu Access možete da koristite da biste naveli kako bi trebalo da se desi kada dođe do greške u makrou.

Napomena: Radnja makroa "OnError" nije dostupna u Access Veb aplikacije.

Postavka

Radnja makroa " OnError " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Idite na

Navedite opšte ponašanje koje bi trebalo da se javljaju kada dođe do greške. Kliknite na strelicu padajućeg menija, a zatim izaberite jednu od sledeće postavke:

Postavka

Opis

Next

Pristup zapisa detalje o grešci u objektu MacroError , ali ne sprečava makro. Makro nastavlja sledeću radnju.

Ime makroa

Access zaustavlja aktuelni makro i pokreće makro koji je naveden u argumentu Ime makroa .

Da ne uspe

Access zaustavlja aktuelni makro i prikazuje poruku o grešci.

Ime makroa

Ako argument Idi na postavljeno na Ime makroa, otkucajte ime submacro će se koristiti za obradu greške. Ime otkucate mora da se podudara sa imenom submacro u aktuelnog makroa. Ne možete da unesete imena objekta drugog makroa. U sledećem primeru, sub makro "ErrorHandler" nalazi se u istom makro objektu kao Radnja makroa " OnError ".

Ovaj argument mora biti prazan ako je argument Idi na podešen na sledeću ili da ne uspe.

Napomena: Prozor za dizajniranje makroa je promenjena u programu Access 2010. Ako koristite Access 2007, ime makroa koji će se koristiti za obradu greške moraju da se podudaraju imena u kolonu Ime makroa trenutnog makroa.

Napomene

  • Radnja makroa " OnError " obično se nalazi na početku makroa, ali možete da postavite ovu radnju i kasnije u makrou. Pravila uspostavljena radnjom će stupiti na snagu svaki put kada se pokreće radnju.

  • Ako postavite argument Idi na da ne uspe, Access se ponaša na isti način kao da ima OnError radnji u makrou. To jest, ako dođe do greške, Access zaustavlja makro i prikazuje poruku o grešci standard. Glavna namena postavku uspeti je da biste isključili sve obradu greške koju ste uspostavili ranije u makrou.

Primer

Sledeći makro pokazuje korišćenje Radnja makroa " OnError ". U ovom primeru, radnja OnError navodi da pokrenete Access prilagođene greške rukovanje submacro pod imenom ErrorHandler kada dođe do greške. Ako dođe do greške u nekom od radnje koje pratite, Access prelazi na ErrorHandler submacro. ErrorHandler submacro prikazuje okvir za poruku koja se odnosi na MacroError objekat da biste prikazali informacije o grešci.

Submacro ime

Radnja

Argumenti

OnError

Idite na: ime makroa

Ime makroa: ErrorHandler

Radnja 2

...

[Radnja n]

ErrorHandler

MessageBox

Poruka: ="Error # " & [MacroError].[Number] & " on " & [MacroError].[ActionName] & " action."

Zvučni signal: da

Tip: Nijedna

Naslov: došlo je do greške

Ovo je snimak ekrana Access dizajnera makroa (Access verzija 2010 i novije verzije) sa prethodnim primerom. U ovom slučaju, izraz u radnji SetLocalVar aktivira grešku jer pokušava da deli broj sa nulom. Access ide nadole do podmakroa koji se zove ErrorHandler i prikazuje informacije o grešci u okviru za poruku.

Access dizajn makroa prikazuje radnju makroa OnError.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×