Radnja makroa „GoToPage“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Radnja makroa " GoToPage " možete da koristite u Access bazama podataka za računare da biste premestili fokus u aktivnom obrazac prvi kontrola na određenoj stranici. Možete da koristite ovu radnju, ako ste kreirali obrazac sa prelomima stranice koja sadrži grupe srodnih informacija. Na primer, možda imate obrazac "Zaposleni" sa ličnim informacijama na jednoj stranici, informacije o sistemu office na drugoj stranici i informacije o prodaji na trećoj stranici. Radnja makroa " GoToPage " možete koristiti da biste se premestili na željenu stranicu. Možete da predstavite više stranica informacija na jednom obrascu pomoću kartice kontrole.

Napomena: Radnja makroa "GoToPage" nije dostupna u Access Veb aplikacije.

Postavka

Radnja makroa " GoToPage " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Broj stranice

Broj stranice na koju želite da premestite fokus. Unesite broj stranice u polju Broj stranice . Ovaj argument je neophodno. Možete da koristite argumente nadesno i nadole da biste prikazali deo stranice koje želite da vidite.

Right

Horizontalna pozicija na mesto na stranici mere od leve ivice prozora koji je sadrži, koja se pojavljuje na levoj ivici prozora.

Dole

Vertikalna pozicija na mesto na stranici mere od gornje ivice prozora koji je sadrži, koja se pojavljuje na gornju ivicu prozora.

Napomena: Desno i dole argumenti su mereno u inčima ili centimetrima, u zavisnosti od regionalnih postavki u kontrolnoj tabli operativnog sistema Windows.

Napomene

Možete da koristite ovu radnju makroa da biste izabrali prvu kontrolu (kao što je definisano u obrazac redosled tabulatora) na određenoj stranici. Koristite radnju makroa " GoToControl " da biste se premestili na određenu kontrolu na obrascu.

Možete da koristite desnot i nadole argumente za obrasce sa stranicama koje su veće od prozora Pristup . Koristite argument Broj stranice da biste se premestili na željenu stranicu, a zatim koristite argumente nadesno i nadole da biste prikazali deo stranice koje želite da vidite. Access prikazuje deo stranice čije gornji levi ugao pomeren za određeno rastojanje od gornji levi ugao stranice.

Radnja makroa " GoToPage " ne možete da koristite u sledećim slučajevima:

  • Da biste premestili fokus na stranicu u skrivenom obrascu.

  • Da biste premestili fokus sa jedne stranice na drugu unutar kontrole kartice.

Da biste pokrenuli radnju makroa " GoToPage " u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, koristite metod GoToPage objekta DoCmd .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×