Radnja makroa „CopyObject“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite radnju CopyObject da biste kopirali objekat navedenog baze podataka u drugu Access bazu podataka ili da biste istu bazu podataka pod novim imenom. Na primer, možete da kopirate ili napravite rezervnu kopiju postojećeg objekta u drugu bazu podataka ili da brzo kreirate sličan objekat sa nekoliko promena.

Napomena: Ova radnja neće biti dozvoljena ako nije pouzdane baze podataka. Više informacija o omogućavanju makroa potražite u članku odluka o pouzdanosti baze podataka.

Napomena: Radnja makroa "CopyObject" nije dostupna u Access Veb aplikacije.

Postavka

Radnja CopyObject ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Odredišna baza podataka

Na važeću putanju i ime datoteke za odredišnu bazu podataka. Unesite putanju i ime u polju Odredišnu bazu podataka , u odeljku Argumenata radnje prozora "Izrada makroa". Ovo polje ostavite prazno ako želite da izaberete trenutnu bazu podataka.

Napomena: Ovaj argument je dostupan samo u okruženju Access baze podataka na radnoj površini. Kada koristite ovu radnju u okruženju Access projekta (.adp) pomoću programa Access 2007 i Access 2010, argument odredišna baza podataka mora biti prazan.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju CopyObject u baza podataka biblioteke i ovo polje ostavite prazno, Pristup kopira objekta u bazi podataka biblioteke.

Novo ime

Novo ime za objekat. Kada kopirate u drugu bazu podataka, ovo polje ostavite prazno da biste zadržali isto ime.

Izvor Ob jektni tip

Tip objekta koji želite da kopirate. Kliknite na dugme Tabela, upita, obrasca, izveštaja, makroa, modula, stranica za pristup podacima, Prikaz servera, dijagram, uskladištene Procedureili funkcija. Da biste kopirali objekat koji je izabran u oknu za navigaciju, ovo polje ostavite prazno.

Ime izvornog objekta

Ime objekta da kopirate. U polju Ime izvornog objekta za prikazuje sve objekte u bazi podataka tipa argumentu Izvornog objekta . U polju Ime izvornog objekta izaberite objekat da biste kopirali. Ako argument Izvornog objekta ostavite prazno, ostavite prazan i ovaj argument.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju CopyObject u biblioteci baze podataka, Access prvo traži objekat sa tim imenom u biblioteci baze podataka, a zatim u trenutnoj bazi podataka.

Napomene

Morate da unesete vrednost za jedan ili oba argumenta Odredišnu bazu podataka i Novo ime za ovu radnju.

Ako argumenti Izvornog objekta i Izvorni objekat ime ostavite prazno, Access će kopirati objekat koji je izabran u oknu za navigaciju. Da biste izabrali objekat u oknu za navigaciju, možete da koristite radnju SelectObject sa argumentom u oknu za navigaciju postavljeno na da.

Radnja CopyObject je slično ručno izvršavaju na sledeći način:

 1. Izabrali objekat u oknu za navigaciju.

 2. Na kartici Početak, u grupi Ostava izaberite stavku Kopiraj.

 3. Na istoj kartici, kliknite na dugme Nalepi.

  Pojavljuje se dijalog Nalepi kao tako da možete dati objekat novo ime. RadnjatCopyObjecizvršava sve ove korake automatski.

Na putanju i ime datoteke odredišne baze podataka mora da postoji pre nego što makro izvršava radnju CopyObject . Ako ne postoje, Access prikazuje poruku o grešci.

Da biste pokrenuli radnju CopyObject u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, koristite metodctCopyObjeobjekta DoCmd .

Možete ručno da kopirate objekat izabran u oknu za navigaciju ili objekat koji trenutno otvorite tako što ćete izabrati stavke datoteka > Sačuvaj kao. Ova komanda će da napravite kopiju objekta u trenutnoj bazi podataka samo. U dijalogu Sačuvaj kao unesite ime za kopiju i odaberite koji tip objekta koji želite da ga sačuvate kao. Ako originalni objekat već sačuvan i sačuvate u trenutnoj bazi podataka sa novim imenom, originalnu verziju i dalje postoji sa starim imenom.

Da biste ručno kopirali objekat u drugu Access bazu podataka:

 1. Na kartici Spoljni podaci , u grupi izvoz kliknite na dugme još , a zatim izaberite stavku Access baze podataka.

 2. U dijalogu Izvoz – Access baza podataka unesite ime datoteke odredišne baze podataka.

  – ili –

  Kliknite na dugme Pregledaj da biste prikazali dijalog Čuvanje datoteke , Pronađite odredišnu bazu podataka, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 3. U dijalogu Izvoz – Access baza podataka kliknite na dugme u redu. Pojavljuje se dijalog " izvoz ".

 4. U dijalogu izvoz unesite ime za objekat u odredišnoj bazi podataka. Odaberite sve primenljive opcije, kao što je definicija i podaci ili Samo definicija za tabele. Kada završite, kliknite na dugme u redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×