Rad van mreže u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pomoću Microsoft Exchange Server ili Office 365 nalog, možete da radite van mreže da biste izbegli troškovi povezivanja i sprečite Outlook da pokušate da šaljete i primate poruke preko spore mrežne veze.

Prebacivanje između rada van mreže i rad na mreži

 • Izaberite stavku Slanje/prijem > Rad van mreže.

  Komanda „Van mreže“ na traci

Kada se Outlook prebacuje između rada na mreži i van mreže, menjaju se svi nalozi e-pošte.

Znaćete da radite van mreže kada je stavka Rad van mreže markirana na traci ili kada se stavka Rad van mreže pojavi na statusnoj traci na dnu prozora programa Outlook.

Indikator „Rad van mreže“ na statusnoj traci programa Outlook

Kada budete spremni za ponovni rad na mreži, izaberite stavku Slanje/prijem > Rad van mreže. Tekst stavke se ne menja, ali je ona markirana kada radite van mreže. Stavka Rad van mreže na statusnoj traci takođe nestaje kada radite na mreži.

Menjanje količine e-pošte koja će biti zadržana za rad van mreže

 1. Izaberite stavke Datoteka > Postavke naloga > Postavke naloga.

  Stavka „Postavke naloga“ u prikazu „Backstage“

 2. Izaberite Exchange ili Office 365 nalog, a zatim kliknite na dugme Promeni.

  Komanda „Promeni“ u dijalogu „Postavke naloga“

 3. U okviru Vanmrežne postavke, pomerite klizač na željenu količinu vremena, kao što su Svi, 12 meseci, 6 meseci, 3 mesecaili 1 mesec. Napomena: Ako koristite Outlook 2016, takođe možete izabrati vremenski period mali kao 3 dana.

  Klizač za zadavanje količine e-pošte koja će se skladištiti za vanmrežni rad

  Na primer, ako pomerite klizač do 3 meseca, samo pošta od poslednja tri meseca će se sinhronizovati vanmrežne Outlook podacima (.ost) datoteku sa Exchange servera. Stavke starije od tri meseca se nalaze samo u poštanskom sandučetu na serveru. Možete da promenite ovu postavku u bilo kom trenutku.

  Keširani režim Exchange servera, što preuzimanja kopiju poruka, mora biti uključen.

  Ako koristite Outlook sa nalogom Office 365, preporučujemo da koristite keširani režim Exchange servera.

Podrazumevano, Outlook podešava Exchange i Office 365 naloga da sinhronizujete samo 12 meseci od e-pošte.

Koristite vanmrežne fascikle sa Exchange nalogom

Vanmrežne fascikle omogućavaju da radite sa sadržajem Exchange fasciklu dok ste van mreže, to jest, niste povezani sa mrežom. Sledeći put kada niste povezani sa serverom koji koristi Exchange, vanmrežne fascikle sinhronizuju.

Vanmrežne fascikle se skladište u datoteku vanmrežne fascikle (.ost), koja se razlikuje od datoteka ličnih fascikli (.pst). Pokreće se kao u ogledalu fascikli na serveru koji koristi Exchange .ost datoteku. Promene izvršene na serveru koji koristi Exchange ili na računaru dok ste van mreže sinhronizuju kada veza postane dostupna. .Pst datoteke, sa druge strane, je samo lokacija za skladištenje na čvrstom disku. Promene u .pst datoteci se ne sinhronizuju na serveru koji koristi Exchange.

Kada radite van mreže, radite sa sadržajem vanmrežne fascikle tačno kako da radite sa fasciklu koja se nalazi na serveru koji koristi Exchange. Na primer, možete da promenite i premestim stavke u prijemnom poštanskom sandučetu van mreže i da pošaljete poruke koje se nalaze u otpremnom poštanskom sandučetu van mreže. Nastavite da dobijate nove poruke u poštanskom sandučetu na serveru koji koristi Exchange. Međutim, nećete znati za ove promene na serveru dok se ne povežete sa mrežom.

Kada treba da ažurirate sadržaj vanmrežne fascikle, sinhronizujte fasciklu sa serverom i zatim nastavite rad van mreže. Komanda” Slanje/prijem "povezuje sa serverom, kopira promene koje su napravljene, a zatim prekida vezu. Sve stavke koje ste izbrisali iz vanmrežne fascikle ili iz odgovarajuće fascikle servera se briše sa obe fascikle prilikom sinhronizacije.

Napomena: Ako koristite keširani režim Exchange servera, uvek radite sa .ost datoteku čak i kada imate aktivnu vezu sa serverom pokrenut Exchange. Keširani režim Exchange servera omogućava vam da nesmetano radite ako vezu sa serverom prekinuta ili ako je mrežna veza nije dostupna. Procedure koji slede u ovom odeljku nisu primenjive na vašu konfiguraciju. Više informacija o keširani režim Exchange servera, potražite u odeljku Koristi keširani režim Exchange servera u ovom članku ili u odeljku Takođe pogledajte .

 1. U meniju datoteka izaberite stavku Rad van mreže.

 2. Izaberite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Obavesti me pri pokretanju tako možda ćete da odaberete da radite na mreži ili van mreže , a zatim kliknite na dugme u redu.

  Ako opozovete izbor u polju za potvrdu, Microsoft Outlook će automatski pokrenuti van mreže ako veza sa serverom nije dostupna.

 3. Kliknite na dugme da da biste kopirali podatke sa servera u novu datoteku vanmrežne fascikle (.ost).

  Napomena: Počevši od Microsoft Office Outlook 2003, novi format datoteke vanmrežne fascikle koji nudi veći kapacitet skladištenja za stavke i fascikle i podržava Unikod je uvedena. Datoteka koja je kreirana u ovom formatu nije kompatibilna sa prethodnim verzijama programa Outlook i nije moguće otvoriti u starijoj verziji programa Outlook. Outlook automatski određuje format u kojem je kreirana datoteka vanmrežne fascikle, na osnovu verzije sistema Microsoft Exchange, postavki administratora i formata datoteka podataka koje su konfigurisane za profil. Ako postavke ne dozvoljavaju datoteka će biti kreirana u novom formatu, Outlook kreira datoteku u formatu koji je kompatibilan sa starijim verzijama programa Outlook koje ne podržava Unikod i nudi isti kapacitet skladištenja koji je bio dostupan u ranijim verzijama programa O Outlook.

 4. Odaberite fascikle koje želite da budu dostupne za korišćenje van mreže.

  Prijemno poštansko sanduče, Otpremno poštansko sanduče, Izbrisane stavke, Poslate stavke, Kalendar, kontaktei zadatke fascikle automatski će biti dostupne van mreže kada podesite vanmrežne fascikle. Da biste koristili bilo koju drugu fasciklu van mreže, moraćete da je izaberete za korišćenje van mreže tako što ćete uraditi sledeće:

  1. U meniju Alatke , postavite pokazivač Slanje/prijem, postavite pokazivač Postavke za slanje/prijem, i zatim kliknite na dugme Definiši grupe za slanje/prijem.

  2. Na listi, izaberite grupu za slanje/prijem koja sadrži Exchange nalog, a zatim kliknite na dugme Uredi.

  3. U okviru Naloziizaberite Exchange nalog.

  4. U okviru Opcije fascikle, izaberite fascikle koje želite da koristite van mreže.

  5. Uradite sledeće:

   • Izaberite stavku Preuzimanje samo zaglavlja.

   • Izaberite stavku Preuzmi celu stavku zajedno sa prilozima.

    Možete da ograničite preuzimanje stavki koje prelaze određenu veličinu na samo zaglavlja. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Preuzimanje samo zaglavlja za stavke veće od , a zatim unesite ograničenje veličine koje želite u kilobajtima (KB).

Koristite keširani režim Exchange servera

Podrazumevano, Microsoft Office Outlook 2007 koristi keširani režim Exchange servera. Keširani režim Exchange servera pruža vam bolje iskustvo kada koristite Microsoft Exchange nalog tako što ćete koristiti kopiju poštanskog sandučeta koja je uskladištena na vašem računaru. Ova kopija pruža brz pristup podacima i često se sinhronizuje sa serverom pošte.

Kada koristite keširani režim Exchange servera, sve Exchange fascikle su automatski dostupne.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Postavke naloga.

  Komanda " Postavke naloga " nedostaje

  Komanda " Postavke naloga " je u meniju Alatke u Microsoft Office Outlook 2007. Ako koristite stariju verziju programa Outlook, sledeća uputstva se ne odnose. Koristite pomoć koja je deo tog proizvoda. Ako se na naslovnoj traci programa koji koristite prikazuje Microsoft Outlook Express, koristite program koji nije ista kao Outlook. Pogledajte pomoć u programu Outlook Express.

 2. Izaberite Exchange nalog, a zatim kliknite na dugme Promeni.

 3. U okviru Microsoft Exchange, potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi keširani režim Exchange servera .

 4. Izađite iz programa Outlook, a zatim ga ponovo pokrenite.

Sve fascikle sinhronizuju; Međutim, možete da navedete fascikle koje želite da uključite u odmah sinhronizuju kada pokrenete ručno slanje/prijem pokretanja komande za tako što ćete pritisnuti taster F9.

 1. U meniju Alatke , postavite pokazivač Slanje/prijem, postavite pokazivač Postavke za slanje/prijem, i zatim kliknite na dugme Definiši grupe za slanje/prijem.

  Tasterska prečica da biste otvorili dijalog grupe za slanje/prijem, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + ALT + S.

 2. Na listi, kliknite na grupu za slanje/prijem koja sadrži Exchange nalog, a zatim kliknite na dugme Uredi.

 3. U okviru Naloziizaberite Exchange nalog.

 4. U okviru Opcije fascikle, potvrdite izbor u polju za potvrdu za svaku fasciklu koju želite da uključite kada pokrenete ručno Slanje/prijem sve.

 5. Uradite sledeće:

  • Izaberite stavku Preuzimanje samo zaglavlja.

  • Izaberite stavku Preuzmi celu stavku zajedno sa prilozima.

   Možete da ograničite preuzimanje stavki koje prelaze određenu veličinu na samo zaglavlja. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Preuzimanje samo zaglavlja za stavke veće od , a zatim unesite ograničenje veličine koje želite u kilobajtima (KB).

   Napomena: Možete da preuzmete zaglavlja samo kada Exchange nalog povezuje sa Microsoft Exchange 2003 ili novijoj verziji. Zaglavlja nisu dostupne u fasciklama koje ne sadrže stavke pošte, na primer, fasciklama kalendara.

Menjanje fascikli i sadržaja koje su dostupne van mreže

Svaki put kada koristite vanmrežne fascikle, bez obzira na to da li koristite keširani režim Exchange servera, možete da promenite fascikle koje se kopiraju i sinhronizovati na računaru.

 1. U meniju Alatke , postavite pokazivač Slanje/prijem, postavite pokazivač Postavke za slanje/prijem, i zatim kliknite na dugme Definiši grupe za slanje/prijem.

  Tasterska prečica da biste otvorili dijalog grupe za slanje/prijem, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + ALT + S.

 2. Na listi, kliknite na grupu za slanje/prijem koja sadrži Exchange nalog, a zatim kliknite na dugme Uredi.

 3. U okviru Naloziizaberite Exchange nalog.

 4. U okviru Opcije fascikle, potvrdite izbor u polju za potvrdu za svaku fasciklu koju želite da koristite van mreže.

 5. Uradite sledeće:

  • Izaberite stavku Preuzimanje samo zaglavlja.

  • Izaberite stavku Preuzmi celu stavku zajedno sa prilozima.

   Možete da ograničite preuzimanje stavki koje prelaze određenu veličinu na samo zaglavlja. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Preuzimanje samo zaglavlja za stavke veće od , a zatim unesite ograničenje veličine koje želite u kilobajtima (KB).

Savet: Da biste brzo odredili fasciklu za korišćenje van mreže, izaberite fasciklu u Oknu za navigacijui u meniju Alatke , postavite pokazivač Slanje/prijem, pokazivač na stavku Postavke za slanje/prijem, a zatim kliknite na dugme Učini ovu fasciklu dostupna van mreže .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×