Rad sa znakovima za nabrajanje i numerisanih lista u programu PowerPoint 2016 za Mac

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da dodate liste sa znakovima za nabrajanje i numerisanim u PowerPoint 2016 za Mac prezentacije, a možete prilagoditi stil, boju i veličinu znakova za nabrajanje ili brojeve. Takođe možete da promenite broj koji želite da biste pokrenuli iz, povećajte ili smanjite uvlačenje, i povećali ili smanjili razmaka između znaka za nabrajanje ili brojeva i teksta.

PowerPoint ne podržava liste sa više nivoa, ali možete da dodate uvučeni liste u okviru liste.

Umetnite listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu

 1. Na kartici Prikaz kliknite na dugme Normalan.

 2. Kliknite u okvir za tekst ili čuvara mesta gde želite da dodate tekst sa znakovima za nabrajanje ili numerisani tekst.

 3. Na kartici Početak , u grupi pasus kliknite na dugme Znakovi za nabrajanje Slika dugmeta „Znakovi za nabrajanje“ ili numerisanje Slika dugmeta i počnite da kucate na listi. Pritisnite Return da biste kreirali novu stavku liste.

  Ili, izaberite redove teksta koji se već nalaze na slajdu, a zatim kliknite na dugme Znakovi za nabrajanje ili numerisanje da biste oblikovali tekst kao liste.

Promena izgleda znak za nabrajanje ili broja

 1. Da biste promenili jedan znak za nabrajanje ili broj, postavite kursor na početak reda koji želite da promenite. Da biste promenili više znakova za nabrajanje ili brojeva, izaberite tekst u okviru svih znakova za nabrajanje ili brojeva koje želite da promenite.

 2. Na kartici Početak kliknite na strelicu pored stavke Znakovi za nabrajanje Slika dugmeta „Znakovi za nabrajanje“ ili Slika dugmeta dugme " numerisanje", a zatim kliknite na dugme Znakovi za nabrajanje i numerisanje.

 3. U dijalogu znakova za nabrajanje i numerisanje uradite nešto od sledećeg:

  Da biste koristili sliku kao znak za nabrajanje, na kartici znakova za nabrajanje , kliknite na sliku, a zatim prevucite da biste pronašli sliku ikonu koju želite da koristite.

  Da biste dodali znak sa simbol liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisano kartice, na kartici znakova za nabrajanje , kliknite na ikonu "zupčanik" Ikona zupčanika u okviru Prilagođavanje, izaberite stavku simbol i zatim kliknite na dugme u redu. Simbol možete da primenite na slajdove sa stilom lista.

  Da biste promenili numerisane liste da biste započeli od određenog broja, na kartici " numerisanje ", otkucajte broj u polju Počni .

  Office for Mac Bullet and Numbering dialog

  Da biste promenili boje ili veličine znakova za nabrajanje ili brojeve, odaberite opciju u okviru boje ili veličine.

Promenite uvlačenje ili razmak između teksta i tačke

 • Da biste kreirali uvučeni (podređeni) liste u okviru liste, postavite kursor na početak reda koji želite da uvučete, a zatim na kartici Početak kliknite na dugme Uvlačenja više  Office for Mac Increase Indent . Takođe možete da pritisnete TAB da biste povećali uvlačenje.

 • Da biste premestili tekst smanjite uvlačenje na listi, postavite kursor na početak reda i izaberite stavku Uvuci manje  Office for Mac Decrease Indent .

 • Da biste kreirali razmak između tačaka listu, na kartici Početak kliknite na dugme Prored Office for Mac Line Spacing Command .

Uklanjanje znakova za nabrajanje i numerisanje

 • Izaberite listu i na kartici Početak kliknite na dugme Znakovi za nabrajanje Slika dugmeta „Znakovi za nabrajanje“ ili numerisanje Slika dugmeta dugmad da biste uklonili oblikovanje.

Srodne informacije

Promenite poravnavanje teksta, uvlačenje i razmak u programu PowerPoint 2016 za Mac

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×