Rad sa više kalendara u programu Outlook na vebu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Outlook na vebu vam omogućava prikaz više kalendara istovremeno. Kalendari može biti vaš ili da budu kombinacija kalendarima i kalendara sa osobama unutar i izvan vaše organizacije. Informacije o kalendaru za deljenje i dodavanje kalendara koje pripadaju drugim osobama u prikaz kalendara potražite u članku Deljenje kalendara u programu Outlook na vebu.

Napomena: Prijavite se u Outlook na vebu pomoću Office 365 poslovnog ili školskog naloga.

Odaberite svoju verziju za uputstva

Uputstva su malo drugačija u zavisnosti od toga da li koristite novi Outlook na vebu. Odaberite verziju programa Outlook na vebu koju koristite da biste videli korake koji se odnose na vas.

AKO VAŠE POŠTANSKO SANDUČE IZGLEDA KAO...

Beta verzija programa Outlook na vebu

Pogledajte Uputstva za novi Outlook na vebu.

AKO VAŠE POŠTANSKO SANDUČE IZGLEDA KAO...

Outlook na vebu

Pogledajte Uputstva za klasični Outlook na vebu.

Napomena: Ako je vaša organizacija dodala svoj logotip na traku sa alatkama, možda ćete videti nešto malo drugačije od onoga što je prikazano iznad.

Pogledajte Uputstva za novi Outlook na vebu.

Kreiranje kalendara

 • U oknu za navigaciju kalendara, izaberite stavku novi kalendar.

  Snimak ekrana dugmeta novi kalendar

Dodavanje kalendara sa interneta

Da biste dodali kalendar sa Interneta:

 1. Izaberite stavku Discover kalendari.

  Snimak ekrana dugmeta Discover kalendara

 2. U okviru Uvoz kalendara, izaberite stavku sa veba.

Podrazumevano, videćete tri grupe u oknu za navigaciju kalendara: kalendare, kalendarei kalendari drugih osoba. U kontekstualnom meniju možete da koristite za kreiranje dodatnih grupa.

 1. U oknu za navigaciju kalendara, kalendare i Ostali kalendari kliknite desnim tasterom miša, a zatim izaberite Nova grupa kalendara.

  Snimak ekrana novo dugme grupe kalendara

 2. Otkucajte ime za novu grupu kalendara, a zatim pritisnite taster Enter.

  Kliknite desnim tasterom miša u postojeću grupu kalendara da biste kreirali ili otvorili novi kalendar u grupi, ili da biste preimenovali ili izbrisali grupu.

Napomena: Samo možete preimenovati ili izbrisati grupe kalendara koje ste kreirali. Nije moguće premestiti u kalendaru između grupe kalendara.

Dodavanje ili uklanjanje kalendara sa prikaz kalendara

 • Da biste dodali ili uklonili kalendar iz prikaz kalendara, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored kalendara u oknu za navigaciju kalendara.

  Snimak ekrana u polju za potvrdu pored kalendara

Još opcija

 • Možete da preimenujete, brisanje, deljenje, ažurirajte dozvole ili promena boje i dugmeta kalendare da ste vlasnik. Izaberite kalendar i kliknite desnim tasterom miša da biste otvorili meni.

 • Ako ste dodali kalendar koji pripada nekom drugom u prikaz kalendara, kliknite desnim tasterom miša da biste preimenovali, uklonite, promena boje ili promenite dugmeta za taj kalendar. Ako uklonite kalendar koji pripada nekom drugom, ona neće biti izbrisane.

Možete da dodate onoliko kalendara onako kako želite da vaš nalog. Ako ste uključili više kalendara, oni će objediniti u jedan prikaz. Boje svaki kalendar omogućava vam da znate stavke koje pripadaju kalendar koji.

Stavke možete da premestite u drugi kalendar. Evo kako:

 1. Kliknite desnim tasterom miša na stavku koju želite da premestite i izaberite stavku Uredi.

 2. Na vrhu obrasca događaj, izaberite ime kalendara i odaberite drugi kalendar sa padajućeg menija.

  Snimak ekrana na ime kalendara u slučaju sa detaljima obrasca

 3. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Uputstva za klasičnu verziju usluge Outlook na vebu

(Desnim tasterom miša) u kontekstualnom meniju možete da koristite da biste dodali kalendare sa vašim nalogom, po potrebi. Na primer, možda ćete želeti da kreirate poseban kalendar za projekat krajnji rokovi ili za sportski timu plana.

Kalendare je dobro mesto za kreiranje kalendara, osim ako ćete napraviti mnogo kalendara. Ako mislite da biste kreirali mnogo kalendare, možda ćete želeti da kreirate grupe kalendara kako biste ih organizovati. U članku Kreiranje kalendara grupe.

Da biste kreirali kalendar u kalendarima

 1. U oknu za navigaciju kalendara, izaberite Ikona „Dodaj“ pored svoje kalendare.

  Snimak pokazuje oblasti vaše kalendare i ostali kalendari okna za navigaciju kalendara.
 2. U polju ime kalendara unesite ime koje želite da koristite za novi kalendar i pritisnite taster Enter.

Savet: Možete da kreirate kalendar u fascikli " Ostali kalendari ", kao što ste uradili u fasciklu kalendara . Odaberite Ikona „Dodaj“ pored druge kalendare, otkucajte ime za novi kalendar u polju ime kalendara i pritisnite taster Enter.

Dodavanje kalendara iz direktorijum ili sa interneta

Podrazumevano, videćete dve grupe u oknu za navigaciju kalendara: kalendare i druge kalendare. U kontekstualnom meniju možete da koristite za kreiranje dodatnih grupa.

Pre nego što kreirate grupu kalendara, možda ćete želeti da potražite postojeće grupe da biste se uverili da ne dupliran ime grupe.

 1. U kalendaru okna za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša (ili dodira i čekanje ako koristite uređaj omogućen za dodir), a zatim izaberite stavku Nova grupa kalendara.

 2. Otkucajte ime za novu grupu, a zatim pritisnite taster Enter.

  Kliknite desnim tasterom miša u postojeću grupu da biste kreirali ili otvorili novi kalendar u grupi, ili da biste preimenovali ili izbrisali grupu.

Napomena: Kalendar ne možete da premeštate iz jedne grupe u drugu.

 • Prikaz kalendara. Možete da dodate ili uklonite kalendara iz prikaza kalendara tako što ćete odabrati odbaci . Zadržite pokazivač miša iznad ili postavite kalendar na vrhu prozora kalendara i odbaci uključuje ili isključuje.

 • Više opcija. Možete da preimenujete, brisanje, deljenje, ažurirajte dozvole ili promena boje i dugmeta kalendare da ste vlasnik. Izaberite stavku kalendar, a zatim kliknite desnim tasterom miša (ili dodira i držite ako koristite uređaj omogućen za dodir) da biste otvorili meni.

 • Ako ste dodali kalendar koji pripada nekom drugom u prikaz kalendara, kliknite desnim tasterom miša da biste preimenovali, uklonite, promena boje ili promenite dugmeta za taj kalendar. Ako uklonite kalendar koji pripada nekom drugom, ona neće biti izbrisane.

 • Možete da dodate onoliko kalendara koji želite da vaš nalog, ali ne možete da vidite više od 10 odjednom. Ako koristite prikaz sedmica, Radna sedmicaili mesec i uključio više kalendara, oni će objediniti u jedan prikaz. Boje svaki kalendar omogućava vam da znate stavke koje pripadaju kalendar koji. Boju pozadine koja nije radnih sati i da promenite kako bi se podudarala aktivni kalendar.

 • Ako koristite prikaz dan , u gornjem desnom uglu prozora kalendara možete odabrati Dugme „Objedini kalendar“ dostupno je samo kada se više kalendara prikazuje u dnevnom prikazu ili Dugme „Razdeli kalendar“ dostupno je samo kada se više kalendara prikazuje u dnevnom prikazu da biste odlučili kako ćete da pregledate više kalendara. Objedinjavanje prikazuje sve otvorene kalendare u obliku vertikalno, a Razdeli ih prikazuje Uporedni prikaz.

 • Kad pregledate više kalendara, možete promeniti aktivan kalendar tako što ćete ga izabrati na vrhu prozora kalendara.

Da biste dodali novu stavku aktivni kalendar koji ste vi vlasnik na dva načina:

 • Postavite pokazivač na dan u kalendaru, kliknite desnim tasterom miša, a onda odaberite stavku novo i popunite polje Detalji .

 • U kalendaru, odaberite stavku nadole strelicu Dugme „Novo“ i strelica nadole > događaj kalendara, a zatim dodajte detalje o događaju i izaberite stavku Sačuvaj.

Stavke možete da premestite u drugi kalendar. Evo kako:

 1. Izaberite stavku koju želite da premestite, desnim tasterom miša i izaberite stavku Otvori.

 2. Izaberite stavku Još opcija > Sačuvaj kalendar, sa padajuće liste odaberite novi kalendar, a zatim izaberite Sačuvaj Dugme „Napravi grupu“ .

Napomena: Kada premeštate stavke iz jednog kalendara u drugi, još uvek da se pojavi na kalendaru je pomeren iz. Stavka koja se pojavljuje na originalnu kalendar je markirana u boje ona se premešta u kalendaru. Originalna kalendara, možete da kliknite dvaput na stavku i da uredite ili izbrišete ga.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×