Rad sa veb segmentima za filtriranje

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Web segmenata za filtriranje promena prikaza podataka prikazanih u drugom veb segmentu na osnovu određenih kriterijuma. Na primer, Web segment za filtriranje može dovesti do finansijski izveštaj da biste prikazali samo vrednosti iz određene godine, ili dovode do liste učenika u razredu da biste prikazali samo imena studenata koji ste dovršili određeni zadatak.

Filter Veb segment može da prikazuju ikonu filtera na stranici i zahteva unos korisnika, kao što su datum ili tekst, da biste kreirali kriterijuma filtera. Alternativno, Web segment za filtriranje može da upravlja automatski; To može da se pojavi na stranici i da koristite kriterijume za filtriranje koje su koji ste dobili od trećeg Veb segment, na primer filter trenutnog korisnika. Web segmenata za filtriranje koji nisu vidljivi na stranici nazivaju kontekst Web segmenata; Oni filtriraju rezultata automatski bez korisničkog unosa.

Filtriranje Web segmenata rad sa SharePoint listama podatke iz verzije 2005 i 2008 Microsoft SQL Server Analysis Services i podatke koji se nalaze u usluge poslovnog povezivanja.

Ovaj članak sadrži

Načini korišćenja filtera

Tipovi filtera

Korišćenje filtera

Načini korišćenja filtera

Sledeći scenariji ilustruju dva od mnogo načine na koje možete da koristite Web segmentima za filtriranje:

  • Jeff Smith želi da komunicirate prihod po proizvodu na mesečnom nivou. Istorijski gledano, Jeff prikazati SQL Server Analysis Services izveštaj proizveo Contoso prodaje aplikacije, a zatim kopirali informacije u e-poruku da distribuirate svog tima.

    Sada, Jeff dodaje isti SQL Server Analysis Services izveštaj njegove kontrolne table na mesečnom nivou, zajedno sa izveštaja koji prikazuje klijenta žalbe po proizvodu. Jeff dodaje Web segmenta za filtriranje tako da kontrolne table korisnicima da izaberu proizvod koji su zainteresovani. Podešava filter da biste prikazali listu proizvoda, a on povezuje filter novi klijent žalbe po proizvodu mesečni izveštaj, kao i postojeće proizvoda prihod po mesecu izveštaja. Kada mu članovima tima prikaz stranice, mogu da vide podatke o podrazumevanom proizvodu Jeff postavio u izveštajima, ali oni takođe možete odabrati neki od proizvoda sa liste. Kada član tima bira drugi proizvod, filter menja sve podatke u svakoj od povezanim Veb segmentima.

  • Christina Lee, regionalni menadžer prodaje, koristi njenim kolegama kontrolne table za redigovanje mesečnih podataka. Obaveštenja ona koja je žuta na kupca zadovoljstvo indikator ključnih performansi (KPI) koji označava da je u režimu upozorenja. Ona može da klikne na indikator da biste otišli na Veb stranicu koja prikazuje indikator, objašnjenje zbog čega je žute i tri izveštaja sa dodatnim informacijama.

    Filter prikazuje samo one elemente stranice koji se primenjuju samo na Kristina je Odsek. Ostali menadžeri prodaje u Kristina je preduzeće možete da prikažete istu kontrolnu tablu, ali svoj prikaz se razlikuje. Filter prilagođava svakog prikaza za određeni deljenja.

<link xlink:href="6b4ab13a-32a7-427f-8dbc-a076ae2e6132#__top">Vrh stranice</link>

Tipovi filtera

Tip Web segmentima za filtriranje koje koristite i kako ih koristiti zavisi od izvora podataka, tip interakciju sa korisnika i rezultate koje želite. Postoji devet tipova filteri obezbeđena Microsoft SharePoint Server 2010 zajedno sa Web segmenta za radnje filtera, koji omogućava da biste dodali dugme za filtriranje na stranicu, tako da korisnici mogu da biraju kada da osvežite podatke na stranici.

Sledeći filter Web segmenata omogućavaju korisnicima da biste naveli vrednosti ručno koje će filtriranje podataka prikazanih na stranici:

Veb segment

Opis

Filter datuma

Možete uneti podrazumevanu ili ostavite prazna vrednost. Korisnicima možete odabrati datum iz padajućeg kalendara ili unesite m/d/yyyy vrednost u polju prikazana na Veb stranici.

Filter za tekst

Možete da zahtevate da korisnici unesite tekst i/ili obezbediti podrazumevani tekst.

Sledeći filter Web segmenata omogućavaju korisnicima da biste izabrali sa liste vrednosti:

Veb segment

Opis

Izbor filtera

Filter izbora vam omogućava da navedete vrednosti u oknu sa alatkama Veb segmenta. Korisnici izaberite jednu od vrednosti iz padajućeg menija koja se pojavljuje na stranici.

Filter za povezane poslovne podatke

Ovaj Web segment vam omogućava da navedete listu vrednosti iz kataloga poslovnih podataka, a zatim navedite vrednost kolone. Pored toga, možete da dodate Opis kolone.

Na primer, ako proizvodiAdventureWorks aplikacije i vrednost kolone može biti ime. Ako dodate Opis kolone, ovaj filter Veb segment dodaje birač dijalog koji omogućava korisniku da koristite padajuće liste da biste pretražili za proizvode Opis, šifruili ime.

Filter SharePoint liste

Kada konfigurišete ovaj filter, postavite pokazivač u SharePoint listu i navedete vrednost kolone, kao što su naslov, opis, datum ili tip dokumenta. Korisnicima možete idite na listu i zatim izaberite tip stavke koju navedete.

SQL Server Analysis Services filtera

Ovaj filter vam omogućava da izaberete podatke za povezivanje sa Veb segmenta na trenutnu Veb stranicu ili iz biblioteke podataka za povezivanje SharePoint ili Office Data Connection biblioteke. Zatim navedite dimenzija i hijerarhija. Korisnici mogu da biraju vrednosti na listi.

Ove filtera Web segmenata automatsko filtriranje podataka koja se prikazuje na Veb stranici:

Veb segment

Opis

Trenutni korisnički Filter

Obezbeđuje ime za prijavljivanje trenutnog korisnika ili izabrano svojstvo SharePoint profila

Filter niske (URL) za upit

Prosleđuje fiksne vrednosti iz drugog izvora koji ste konfigurisali u oknu sa alatkama

Filter polja stranice

Daje vrednost kolone na listu red koji je povezan sa trenutne stranice

<link xlink:href="6b4ab13a-32a7-427f-8dbc-a076ae2e6132#__top">Vrh stranice</link>

Korišćenje filtera

Postoje tri koraka za korišćenje filtera:

  • Dodavanje filtera na Veb stranici

  • Konfigurisanje postavki filtera

  • (Opcionalno) Povezivanje filtera sa drugim Veb segmentima na stranici

Dodavanje filtera Veb segmenta na stranicu

Dodavanje Web segmenta za filtriranje na stranicu je slično dodavanju Veb segmenta na stranicu. Kada koristite filter koji će zahtevati korisnički unos, razmislite o položaj Veb segmenta na stranici. Pored toga, ime koje ste naveli za filtriranje u oknu sa alatkama služi kao opis na stranici za okvir za tekst ili meni.

Konfigurisanje postavki filtera

Konfigurisanje postavki filter pomoću okna sa alatkama Veb segment. Svaki okno sa alatkama ima različite opcije u zavisnosti od tipa filtera koji podešavate.

Povezivanje filtera sa drugim Veb segmentima na stranici

Možda ćete morati da se povežete Veb segment koju koristite za filtriranje drugog Veb segmenta na stranici. To može biti slučaj kada koristite filtere sa Excel Web Access Veb segmenata. Možete da povežete Web segmente koje su vidljive i nevidljive korisniku. Vidljivi filter Veb segmenta može da zahteva unos iz prikazivača stranica, kao što su izbor iz liste proizvoda. Nevidljivi filtera Veb segment, kao što su filter trenutnog korisnika, automatski filtrira podatke u ciljnu Veb segment na osnovu osoba koja je prijavljen na računar.

Kada je filter dostupan da se možete povezati sa drugim Veb segmentom na stranici, u meniju za povezivanje neće biti vidljiv iz menija Veb segment. Možete započeti vezu između Web segment za filtriranje i drugog Veb segmenta na stranici sa bilo kog Web segmenta.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×