Rad sa okvirima za beleške

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Okvira za beleške su fleksibilne trиkarati polja koja sadrži beleške koje kucate ili lepite na stranici. Kontejnera beležaka pojavljuju se na stranicu svaki put kada pomerite pokazivač preko njih ili kada kliknete na stranici i počnite da kucate.

OneNote note container controls

1. regulator za premeštanje

2. regulator veličine

Kontejnera beležaka može da sadrži tekst, slike, audio i video klipove, rukopis i isečci ekrana. Možete promeniti im veličinu i dimenzije, premeštati na stranici i objedinjavanje njihov sadržaj.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Prikazivanje ili skrivanje kontejner za beleške

Premeštanje kontejner za beleške

Promena veličine kontejner za beleške

Objedinjavanje sadržaja okvira za beleške

Prikazivanje ili skrivanje kontejner za beleške

Podrazumevano, okvira za beleške se pojavljuju na stranici svaki put kada pomerite pokazivač preko njih ili kada ste ih izabrali. Ovu opciju možete da uključite ili isključite.

 1. Odaberite stavke Datoteka > Opcije.

 2. Na listi kategorija , u okviru Prikaz, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste uključili kontejnera beležaka, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži kontejnera beležaka na stranicama .

  • Da biste isključili kontejnera beležaka, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži kontejnera beležaka na stranicama .

Napomena: Isključivanje kontejnera beležaka utiče samo prikaz njihove ivice i kontekstualne menije. To se neće sakriti od kontejnerima sadržaja. Bez obzira na to da li je postavka ili isključivanje, beleške uskladištene u postojeći kontejnera beležaka na stranici ostaju vidljivi.

Premeštanje kontejner za beleške

Možete da prerasporedite kontejnera beležaka na trenutnoj stranici ili da ih nalepite u različitim stranicama će vam pomoći da organizujete beleške.

Prevucite kontejner za beleške na drugu lokaciju na istoj stranici

 1. Postavite pokazivač iznad pasusa teksta u kontejner za beleške koje želite da premestite.

 2. Kliknite na regulator za premeštanje okvira za beleške, a zatim ga prevucite na novu lokaciju.

Premeštanje kontejner za beleške na drugu stranicu

 • Da kopirate ili isečete kontejner za beleške na trenutnoj stranici, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + C ili CTRL + X, a da biste ga nalepili na stranici želite, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V.

Promena veličine kontejner za beleške

Imajte u vidu kontejnera automatski promenili veličinu dok dodajete beleške. Možete ručno da promenite veličinu kontejnera beležaka ako je potrebno, na primer, kada promenite veličinu fonta teksta u kontejner za beleške iz velike malim.

 1. Postavite pokazivač iznad pasusa teksta u kontejner za beleške koje želite da promenite veličinu.

 2. Kliknite na regulator na vrhu desno od okvira za beleške blizu premeštanje regulator, a zatim pomerite pokazivač levo ili desno da biste prilagodili veličinu kontejner za beleške.

Objedinjavanje sadržaja okvira za beleške

Možete da kombinujete sadržaj više okvira za beleške u jednu.

 1. Postavite pokazivač iznad pasusa teksta u kontejner za beleške koje želite da objedinite sa nekom drugom.

 2. Držite pritisnut taster SHIFT.

 3. Kliknite na regulator za premeštanje na prvu kontejner za beleške, a zatim je prevucite preko bilo koje druge kontejner za beleške na istoj stranici.

 4. Kada se sadržaj kontejnera beležaka objedinjuje, otpustite taster SHIFT.

  Savet: Ako vam se ne dopada kako objedinjene okvira za dva beleške, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z da biste opozvali objedinjavanje, a zatim pokušajte ponovo.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×