Rad sa lokacijom radnog prostora dokumenta iz programa sistema Office

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Funkciju radnog prostora dokumenta su obustavljene u novije verzije SharePoint. Pogledajte članak Prvi koraci uz SharePoint za informacije o trenutnom funkcijama.

Lokacija radnog prostora dokumenta je Microsoft Windows SharePoint Service lokacija koja vam pomaže u koordinisanju razvoja jednog ili više srodnih dokumenata sa drugim osobama. Lokacija obezbeđuje alate za deljenje i ažuriranje datoteka i informiše osobe o statusu tih datoteka.

Kada otvorite datoteku sa lokacije radnog prostora dokumenta u jednom od sledećih programa sistema Microsoft Office 2007 – Word, Excel, PowerPoint ili Visio  – pojavljuje se okno zadataka Upravljanje dokumentima u kome možete da stupite u interakciju sa brojnim funkcijama lokacije radnog prostora dokumenta. Iz okna zadataka, na primer, možete da dodelite zadatak koji je povezan sa dokumentom ili da dodate nove članove lokaciji radnog prostora dokumenta.

Iz okna zadataka Upravljanje dokumentima možete da kliknete na vezu da biste otvorili lokaciju radnog prostora dokumenta u Web pregledaču. Lokaciju radnog prostora dokumenta takođe možete da otvorite kada pregledate SharePoint lokaciju. Da biste doprineli lokaciji radnog prostora dokumenta, morate da imate odgovarajuću dozvolu. Više informacija o kreiranju lokacije radnog prostora dokumenta potražite među vezama u odeljku Takođe pogledajte.

 1. Postupite na sledeći način u ovim programima sistema Office 2007 izdanje:

  Word, Excel ili PowerPoint

  • Kliknite na dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim izaberite stavku Otvori.

   Visio

  • U meniju Datoteka izaberite stavku Otvori.

 2. U oknu Pogledaj u: izaberite stavku Moja mrežna mesta.

 3. Izaberite ime SharePoint lokacije na kojoj se vaša datoteka nalazi, a zatim kliknite na dugme Otvori.

  Savet: Alternativno, možete dvaput da kliknete na ime lokacije da biste je otvorili. U sledećim koracima možete i dvaput da kliknete da biste otvorili neku biblioteku ili datoteku.

  Napomena: Upišite URL adresu servera u polje Ime datoteke ako ne vidite svoj server u oknu Moja mrežna mesta.

 4. Izaberite ime biblioteke koja sadrži datoteku, kao što je Deljeni dokumenti, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 5. Izaberite ime datoteke koju želite da otvorite, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 6. Ako se okno zadataka Upravljanje dokumentima ne otvori  – na primer, ako ste ga zatvorili tokom rada na datoteci drugom prilikom  – postupite na sledeći način u ovim programima sistema Office 2007 izdanje:

  Word, Excel ili PowerPoint

  • Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , kliknite na serveru, a zatim kliknite na dugme Informacije za upravljanje dokumentima.

   Visio

  • U meniju Tools izaberite stavku Document Management.

   Iz okna zadataka Document Management možete da upotrebite funkcije lokacije za upravljanje dokumentima.

Savet: Da biste otvorili lokaciju za upravljanje dokumentima u Web pregledaču, na vrhu okna zadataka Upravljanje dokumentima izaberite stavku Otvori lokaciju u Web pregledaču.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×