Rad sa fasciklama poruka u programu Outlook na vebu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite da organizujete u porukama u Outlook na vebu, možete da kreirate nove fascikle ili preimenovanje, premeštanje ili brisanje postojeće fascikle. Takođe možete podesiti pravila tako da Outlook na vebu automatski premešta poruke u fascikle u zavisnosti od postavljene uslove.

U ovom članku

Podrazumevane fascikle

Priručne menije za fascikle

Kreiranje fascikle

Preimenovanje fascikle

Premeštanje fascikli

Brisanje fascikle

Omiljene lokacije

Dodeljivanje zadržavanje i arhiviranje smernice

Fascikla "Izbrisane stavke"

Podešavanje pravila za automatsko rukovanje porukama

Podrazumevane fascikle

Podrazumevano, vaš nalog počinje ovim fasciklama:

Podrazumevane fascikle pošte u odeljku „Omiljeno“
 • Prijemno poštansko sanduče Dolazne poruke dolaze u prijemno poštansko sanduče osim ukoliko ste kreirali pravilo prijemnog poštanskog sandučeta koje ih preusmerava u drugu fasciklu ili ukoliko su identifikovane kao neželjena e-pošta.

 • Pretrpanost Pomaže vam da filtrirate pošta zasnovana na kako vam rukuje dolaznim porukama u prošlosti. Kada je uključena, servera e-pošte će je zadržati evidenciju o poruke čitanje ili ne čitate. Poruke koje ne pročitali premeštaju u fasciklu "nebitna e-pošta".

 • Poslate stavke Kopija svake poruke koju pošaljete podrazumevano se stavlja u fasciklu „Poslate stavke".

 • Izbrisane stavke Kada izbrišete poruku, ona se premešta u fasciklu „Izbrisane stavke".

U Outlook na vebu, ako odaberete više u okviru fascikle, pronaći ćete te podrazumevanih fascikli su organizovane u okviru Omiljene lokacije. Isti podrazumevanih fascikli takođe navedene su u okviru lične fascikle i postanu deo dužu listu fascikli, od kojih mnoge možda administrator kreirao. Fascikle, administrator možda dodali uključuju:

 • Radne verzije Ako kreirate poruku ili odgovarate na poruku, ali ne možete odmah da je završite, ona će biti automatski sačuvana u fascikli „Radne verzije". Kasnije se možete ponovo vratiti na poruku da biste nastavili da je uređujete i potom je poslali.

 • Neželjena e-pošte Poruke koje imaju karakteristike koje su neželjene e-pošte, ali koji nisu blokirani filter za bezvrednu poštu pre nego što stignu u poštansko sanduče automatski će se prebaciti na ovu fasciklu. Saznajte više o Neželjena e-pošta i phishing članak ima više informacija o u fascikli za neželjenu e-poštu.

 • Beleške Ovo je fascikla samo za čitanje. Morate koristiti program Outlook da biste kreirali ili uređivali stavke u ovoj fascikli.

 • Istorija razgovora Podrazumevano kopiju svaki razgovor koji imate u Skype za posao se stavlja u fasciklu istorija razgovora.

Priručne menije za fascikle

Većina šta možete da radite sa fasciklom možete pronaći u meniju sa prečicama (kontekst) koji se pojavljuje kada izaberete fasciklu i kliknite desnim tasterom miša. Koje prečica će se pojaviti zavisi od toga da li ste izabrali fasciklu u okviru omiljene lokacije ili u okviru lične fascikle.

Omiljene fascikle

Fascikle "omiljeno" prikazuje prvih poštanskih fascikli. U priručnom meniju funkcije opcije koje su korišćene ili potrebna najčešće pri radu sa ove fascikle.

Kontekstualni, ili priručni, meni koji se pojavljuje kada kliknete desnim tasterom miša na ikonu Pošta

 • Premeštanje nagore na listi ili Premesti nadole u listi koristite neku od sledećih opcija da biste promenili položaj fasciklu nižih ili viših u hijerarhiji fascikli.

 • Ukloni iz omiljenih lokacija Uklanja fasciklu u omiljene lokacije. Uklanjanje fascikli iz omiljenih lokacija ne uklonite je iz lične fascikle.

 • Isprazni fasciklu Briše sve u fascikli, uključujući sve potfascikle.

 • Označi sve kao pročitano Označava svaku stavku u fascikli kao pročitanu.

 • Dodeljivanje smernica Dodeljivanje smernica za arhiviranje ili zadržavanje poruke u fascikli. Ova opcija možda neće biti dostupne ako administrator nije omogućio.

 • Dozvole Korisnicima dozvolite pristup fasciklama u poštanskom sandučetu.

Lične fascikle

Lične fascikle je kolekcija sve dostupne fascikle pošte. (Kontekst) priručni povezan sa vaših ličnih fascikli nudi više opcija nego u priručnom meniju sa fasciklom "Omiljene lokacije". Međutim, ne u svim opcije su dostupne za sve fascikle, a neke opcije možda neće biti dostupne zbog administratorske dozvole.

Kontekstualni, ili priručni, meni koji se pojavljuje kada kliknete desnim tasterom miša na ličnu fasciklu

Priručni meni za lične fascikle ima četiri opcije koje ne priručni meni za fasciklu u omiljene lokacije:

 • Kreiraj novu fasciklu Koristite da biste kreirali novu potfasciklu u fascikli koju kliknuo.

 • Preimenovanje Dajte fasciklu pod drugim imenom. Podrazumevane fascikle, kao što je fascikla prijemno poštansko sanduče, ne mogu biti preimenovane.

 • Dodaj u omiljene lokacije Dodaje (veze) je trenutna fascikla u omiljenim lokacijama.

 • Premeštanje Otvara prozor tako da možete da premestite izabrane fascikle na novu lokaciju u hijerarhiji fascikli. Takođe možete izabrati i prevucite fasciklu na novu lokaciju.

  Napomena: Sledeći put kada se prijavite, fascikle koju ste kreirali će rasporediti po abecednom redu.

Vrh stranice

Kreiranje fascikle

Kreiranje nove fascikle za organizovanje poruka po želji. Na primer, možete da kreirate fasciklu za određeni projekat, za sve poruke od određene osobe ili za sve poruke koje su poslate grupi za distribuciju čiji ste član.

Kreiranje fascikle

 1. Ispod fascikle, izaberite stavku više.

  Snimak ekrana kursor zadržite pokazivač na dugme još u oknu za navigaciju u programu Outlook na vebu.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Pored Omiljene lokacije ili ime lične fascikle, kliknite na dugme Kreiraj novu fasciklu . Dugme „Napravi novu fasciklu“ .

  • Kliknite desnim tasterom miša na lične fascikle, a zatim izaberite stavku Kreiraj novu fasciklu.

 3. U polju za novu fasciklu unesite ime za fasciklu, a zatim pritisnite taster Enter.

Saveti: 

 • Sve nove fascikle kreiran automatski će se pojaviti ispod podrazumevanih fascikli.

 • Sve nove fascikle kreira u fascikli "Omiljene lokacije" automatski će biti dodat u ličnih fascikli, ali samo mogu biti izbrisana iz lične fascikle.

 • Sve nove fascikle kreiran u ličnoj fascikli, međutim, će se pojaviti samo u fascikli "Omiljene lokacije" ako desnim tasterom miša i odaberite stavku Dodaj u omiljene lokacije.

Kreiranje nove potfascikle

 1. Ispod fascikle, izaberite stavku više.

  Snimak ekrana kursor zadržite pokazivač na dugme još u oknu za navigaciju u programu Outlook na vebu.

 2. U ličnu fasciklu, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da dodate u potfasciklu u i izaberite stavku Kreiraj novu potfasciklu.

 3. U polju Nova fascikla, unesite ime za potfasciklu i pritisnite taster Enter.

Vrh stranice

Preimenovanje fascikle

Napomena: Nije moguće preimenovati podrazumevanim fasciklama kao što su prijemno poštansko sanduče, radne verzije ili izbrisane stavke.

 1. Ispod fascikle, izaberite stavku više.

  Snimak ekrana kursor zadržite pokazivač na dugme još u oknu za navigaciju u programu Outlook na vebu.

 2. Lične fascikle, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da preimenujete i izaberite stavku Preimenuj.

 3. Unesite ime za fasciklu, a zatim pritisnite taster Enter.

Premeštanje fascikli

Možete da prevučete u fasciklu na novo mesto u hijerarhiji fascikli, ili možete da koristite opciju Premesti u priručnom meniju.

Napomena: Sledeći put kada se prijavite, fascikle koju ste kreirali će rasporediti po abecednom redu.

 1. Ispod fascikle, izaberite stavku više.

  Snimak ekrana kursor zadržite pokazivač na dugme još u oknu za navigaciju u programu Outlook na vebu.

 2. U ličnu fasciklu, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da premestite i izaberite stavku Premesti.

 3. U prozoru Premeštanje fascikle koji se otvara izaberite novu fasciklu da biste premestili fasciklu tako i izaberite stavku Premesti.

Takođe možete da kreirate novu fasciklu da biste premestili fasciklu tako tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na nadređenu fasciklu i izabrati opciju Kreiraj novu fasciklu. Koristite pravila prijemnog poštanskog sandučeta da biste automatski premeštali dolazne poruke u određene fascikle na osnovu kriterijuma koje ste odabrali.

Brisanje fascikle

Napomena: Nije moguće izbrisati podrazumevanim fasciklama kao što su prijemno poštansko sanduče i poslate stavke.

 1. Ispod fascikle, izaberite stavku više.

  Snimak ekrana kursor zadržite pokazivač na dugme još u oknu za navigaciju u programu Outlook na vebu.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu ili potfasciklu koju želite da izbrišete i izaberite stavku Izbriši.

 3. Izaberite dugme u redu da biste potvrdili.

dugme

U Outlook na vebu, fasciklu u omiljene lokacije automatski uključuje ove fascikle: Prijemno poštansko sanduče "," nebitna e-pošta "," Poslate stavke "," Izbrisane stavke. Možete da dodate fascikle u omiljene lokacije da biste olakšali da biste pratili fascikle koje su vam najbitnije. Dodavanje fascikle u omiljene lokacije ne premestite fasciklu, ali umesto toga kreira vezu do nje. Fascikle dodali u omiljene stavke su i dalje u ličnu fasciklu.

 • Da biste dodali fasciklu u omiljene lokacije, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu u okviru lične fascikle i kliknite na dugme Dodaj u omiljene lokacije.

 • Da biste reorganizovanje fascikli, izaberite fasciklu i prevucite ga na novu poziciju u hijerarhiji fascikli. Ili kliknite desnim tasterom miša na fasciklu, a zatim stavku Premesti nagore na listi ili Premesti nadole na listi.

 • Da biste uklonili fascikle, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da uklonite iz omiljenih lokacija i izaberite stavku Ukloni iz omiljenih lokacija. Ova radnja samo uklanja veza ka fascikli; fascikla je i dalje u ličnu fasciklu.

U zavisnosti od smernica organizacije, možda ćete moći da biste dodali javnu fasciklu u omiljene lokacije. Informacije o tome kako da kreirate javne fascikle u Outlook na vebu i da ga dodate u omiljene lokacije potražite u članku Kreiranje i deljenje javne fascikle.

Dodeljivanje smernica za zadržavanje i arhiviranje

Napomena:  Smernice kontroliše administrator u organizaciji. Smernice ne moraju biti dostupne za vaš nalog.

Arhivu i smernice zadržavanja omogućavaju automatsko premeštanje ili brisanje poruka kada su u poštanskom sandučetu tokom određenog vremenskog perioda. Da biste saznali više o ovim smernicama i kako da dodelite ih, pogledajte članak dodeljivanje oznake za zadržavanje i smernice za arhiviranje u programu Outlook na vebu.

fascikla „Izbrisane stavke“

Kada izbrišete poruku, ona se premešta u fasciklu "Izbrisane stavke". Možete ili ručno da uklonite poruka iz fascikle ili možete da podesite Outlook na vebu za automatsko Pražnjenje fascikle izbrisane stavke kada se odjavite. Administrator može takođe podesili smernicu da prazne stavke iz fascikle "Izbrisane stavke" kada su tamo unapred podešenih broja dana.

Ispraznite fasciklu izbrisane stavke kada se odjavite

 1. Na vrhu ekrana, kliknite na dugme Postavke Settings icon .

 2. U okviru postavke aplikacije, izaberite stavku Pošta.

 3. Izaberite Automatska obrada > Opcije poruke > Isprazni fasciklu "Izbrisane stavke" kada se odjavim.

 4. Kliknite na dugme Sačuvaj Dugme „Napravi grupu“ .

Da biste saznali kako da vratite u prethodno stanje izbrisane poruke, pogledajte članak Vraćanje izbrisanih e-poruke u programu Outlook na vebu.

Rukovanje porukama

Koristite komande na traci sa menijima Outlook na vebu ili podesiti pravila da bi Outlook na vebu automatsko Premeštanje poruka u fascikle dok ih primate.

Koristite komande za automatsko rukovanje porukama

Komande kao što su počisti i Premeštanje omogućavaju automatsko brisanje ili premeštanje poruka od određenog pošiljaoca. Komande se pojavljuju na traci sa menijima Outlook na vebu kada izaberete poruku u prijemnom poštanskom sandučetu.

Snimak ekrana trake sa menijima.

 • Počisti omogućava vam da biste brzo izbrisali neželjene e-pošte u prijemnom poštanskom sandučetu. Kada izaberete poruku, možete automatski da izbrišete svu dolaznu e-poštu od tog pošiljaoca, Zadrži samo najnovije e-poruke ili brisanje e-poruke starije od 10 dana.

 • Premeštanje vam omogućava da premestite poruku na određenu poruku ili automatski se sve poruke od tog pošiljaoca u drugu fasciklu.

Podešavanje pravila za automatsko rukovanje porukama

Korišćenje pravila za automatsko Premeštanje poruka u fascikle dok ih primate.

 1. U prijemnom poštanskom sandučetu izaberite poruku na koju želite da dodelite pravilo i kliknite na dugme Ikona „Još komandi“. na traci sa menijima Outlook na vebu .

  Snimak ekrana na dugme još komandi na traci sa menijima u programu Outlook.

 2. Kliknite na dugme Kreiraj pravilo. Otvara se dijalog novo pravilo prijemnog poštanskog sandučeta (obrazac).

  • Ime Prikazuje ime pošiljaoca.

  • Kada poruka pristigne i da se podudara sa svim ovim uslovima Tri uslova su podrazumevano podešene za primljene poruke. Izaberite strelice da biste odabrali druge uslove. Ako želite da koristite više uslova, odaberite stavku Dodaj uslov.

  • Postupite na sledeći Podrazumevano, jedna od tri unapred definisanih radnji je podešen. Kliknite na strelicu da biste odabrali druge radnje. Ako želite da dodate radnju, odaberite stavku Dodaj radnju.

  • Osim ako se podudara sa neki od ovih uslova Podrazumevano se postavljaju izuzetaka. Kliknite na strelicu da biste podesili izuzetka za gorenavedene uslove. Odaberite stavku Dodaj izuzetak ako je više od jedne je potrebno.

  • Zaustavi obradu dodatnih pravila Podrazumevano je potvrđen izbor u polju. Kada to je izabran, obrađuj naredna pravila biće zanemareni, čak i ako one se odnose na poruku.

 3. Kliknite na dugme u redu da biste sačuvali pravilo. U zavisnosti od strukturu vaš nalog, možete da dobijete upozorenje o izmeni pravila. Ako je potrebno, obratite se administratoru.

Napomena: Ako vam je potrebna da biste premestili poruke iz poštanskog sandučeta, ali želite da ih sačuvate, možete da koristite Outlook da biste sačuvali poruke u .pst datoteku. Poruke će biti dostupna samo kada koristite Outlook i možete da pristupite .pst datoteku. Više informacija potražite u članku Uvod u Outlook datoteke sa podacima (.pst i .ost)i Kreiranje Outlook datoteke sa podacima (.pst) za čuvanje informacija.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×