Rad sa fasciklama poruka na lokaciji Outlook.com

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite da organizujete u porukama u Outlook.com, možete da kreirate nove fascikle ili preimenovanje, premeštanje ili brisanje postojeće fascikle. Takođe možete podesiti pravila tako da Outlook.com automatski premešta poruke u fascikle u zavisnosti od postavljene uslove.

U ovom članku

Podrazumevane fascikle

Priručni meni za fascikle

Kreiranje fascikle

Preimenovanje fascikle

Premeštanje fascikli

Brisanje fascikle

Omiljene lokacije

Dodeljivanje zadržavanje i arhiviranje smernice

Fascikla "Izbrisane stavke"

Podešavanje pravila za rukovanje porukama

Podrazumevane fascikle

Podrazumevano, vaš nalog počinje ovim fasciklama:

Podrazumevane fascikle pošte u odeljku „Omiljeno“
 • Prijemno poštansko sanduče Dolazne poruke dolaze u prijemno poštansko sanduče osim ukoliko ste kreirali pravilo prijemnog poštanskog sandučeta koje ih preusmerava u drugu fasciklu ili ukoliko su identifikovane kao neželjena e-pošta.

 • Pretrpanost Pomaže vam da filtrirate pošta zasnovana na kako vam rukuje dolaznim porukama u prošlosti. Kada je uključena, servera e-pošte će je zadržati evidenciju o poruke čitanje ili ne čitate. Poruke koje ne pročitali premeštaju u fasciklu "nebitna e-pošta".

 • Poslate stavke Kopija svake poruke koju pošaljete podrazumevano se stavlja u fasciklu „Poslate stavke".

 • Izbrisane stavke Kada izbrišete poruku, ona se premešta u fasciklu „Izbrisane stavke".

 • Radne verzije Ako kreirate poruku ili odgovarate na poruku, ali ne možete odmah da je završite, ona će biti automatski sačuvana u fascikli „Radne verzije". Kasnije se možete ponovo vratiti na poruku da biste nastavili da je uređujete i potom je poslali.

 • Neželjena e-pošte Poruke koje imaju karakteristike koje su neželjene e-pošte, ali koji nisu blokirani filter za bezvrednu poštu pre nego što stignu u poštansko sanduče automatski će se prebaciti na ovu fasciklu. Saznajte više o Neželjena e-pošta i phishing članak ima više informacija o u fascikli za neželjenu e-poštu.

Vrh stranice

Priručne menije za fascikle

Većina šta možete da radite sa fasciklom možete pronaći u meniju sa prečicama (kontekst) koji se pojavljuje kada izaberete fasciklu i kliknite desnim tasterom miša.

 • Kreiraj novu potfasciklu Koristite da biste kreirali novu potfasciklu u fascikli koju kliknuo.

 • Preimenovanje Dajte fasciklu pod drugim imenom. Podrazumevane fascikle, kao što je fascikla prijemno poštansko sanduče, ne mogu biti preimenovane.

 • Brisanje Premešta na fasciklu i njen sadržaj izbrisane stavke.

 • Izbrišite sve Premešta sve stavke u izabranoj fascikli izbrisane stavke.

 • Premeštanje Otvara prozor tako da možete da premestite izabrane fascikle na novu lokaciju u hijerarhiji fascikli. Takođe možete izabrati i prevucite fasciklu na novu lokaciju.

  Napomena: Sledeći put kada se prijavite, fascikle koju ste kreirali će rasporediti po abecednom redu.

 • Označi sve kao pročitano Oznake kao pročitajte sve stavke u izabranoj fascikli.

Kreiranje fascikle

Kreiranje nove fascikle za organizovanje poruka po želji. Na primer, možete da kreirate fasciklu za određeni projekat, za sve poruke od određene osobe ili za sve poruke koje su poslate grupi za distribuciju čiji ste član.

Pravljenje nove fascikle

 1. Pored fascikle, kliknite na dugme Kreiraj novu fasciklu Dugme „Napravi novu fasciklu“.

  Snimak ekrana dugmeta „Kreiraj novu fasciklu“ u usluzi Outlook.com.

 2. U polju za novu fasciklu unesite ime za fasciklu, a zatim pritisnite taster Enter.

Kreiranje nove potfascikle

 1. Ispod fascikle, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu u koju želite da dodate u potfasciklu.

  Snimak ekrana kursor pokazivača miša iznad fascikle u oknu za navigaciju na lokaciji Outlook.com.

 2. Izaberite stavku Kreiraj novu potfasciklu.

 3. Unesite ime fascikle u polje za novu fasciklu i pritisnite taster Enter.

Vrh stranice

Preimenovanje fascikle

Napomena: Nije moguće preimenovati podrazumevanim fasciklama kao što su prijemno poštansko sanduče, radne verzije ili izbrisane stavke.

 1. U okviru fascikle, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da preimenujete.

  Snimak ekrana kursor pokazivača miša iznad fascikle u oknu za navigaciju na lokaciji Outlook.com.

 2. Izaberite stavku Preimenuj.

 3. Unesite ime za fasciklu, a zatim pritisnite taster Enter.

Premeštanje fascikli

Možete da prevučete u fasciklu na novo mesto u hijerarhiji fascikli, ili možete da koristite opciju Premesti u priručnom meniju.

Napomena: Sledeći put kada se prijavite, fascikle koju ste kreirali će rasporediti po abecednom redu.

 1. Ispod fascikle, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da premestite.

  Snimak ekrana kursor pokazivača miša iznad fascikle u oknu za navigaciju na lokaciji Outlook.com.

 2. Izaberite stavku Premesti.

 3. U prozoru Premeštanje fascikle koji se otvara izaberite novu fasciklu da biste premestili fasciklu tako i izaberite stavku Premesti.

Takođe možete da kreirate novu fasciklu da biste premestili fasciklu tako tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na nadređenu fasciklu i izabrati opciju Kreiraj novu fasciklu. Koristite pravila prijemnog poštanskog sandučeta da biste automatski premeštali dolazne poruke u određene fascikle na osnovu kriterijuma koje ste odabrali.

Vrh stranice

Brisanje fascikle

Napomena: Nije moguće izbrisati podrazumevanim fasciklama kao što su prijemno poštansko sanduče i poslate stavke.

 1. Ispod fascikle, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu ili potfasciklu koju želite da izbrišete.

  Snimak ekrana kursor pokazivača miša iznad fascikle u oknu za navigaciju na lokaciji Outlook.com.

 2. Izaberite stavku Izbriši.

 3. Izaberite dugme u redu da biste potvrdili.

Dodeljivanje smernica za zadržavanje i arhiviranje

Arhivu i smernice zadržavanja omogućavaju automatsko premeštanje ili brisanje poruka kada su u poštanskom sandučetu tokom određenog vremenskog perioda. Da biste saznali više o ovim smernicama i kako da dodelite ih, pogledajte.

fascikla „Izbrisane stavke“

Kada izbrišete poruku, ona se premešta u fasciklu "Izbrisane stavke". Možete ili ručno da uklonite poruka iz fascikle ili možete da podesite Outlook.com za Automatsko pražnjenje fascikle izbrisane stavke kada se odjavite.

Ispraznite fasciklu izbrisane stavke kada se odjavite

 1. Na vrhu ekrana, kliknite na dugme postavkeIkona „Postavke“ > Opcije.

 2. Izaberite Automatska obrada > Opcije poruke > Isprazni fasciklu "Izbrisane stavke" kada se odjavim.

 3. Kliknite na dugme SačuvajDugme „Napravi grupu“.

Da biste saznali kako da vratite u prethodno stanje izbrisane poruke, pogledajte članak Vraćanje izbrisanih e-poruka na lokaciji Outlook.com.

Vrh stranice

Rukovanje porukama

Koristite komande na traci sa menijima Outlook.com ili podesiti pravila da bi Outlook automatsko premeštanje poruka u fascikle dok ih primate.

Koristite komande za automatsko Rukovanje porukama

Komande kao što su počisti i Premeštanje omogućavaju Automatsko brisanje ili premeštanje poruka od određenog pošiljaoca. Komande se pojavljuju na traci sa menijima Outlook.comkada izaberete poruku u prijemnom poštanskom sandučetu.

Snimak ekrana trake sa menijima.

 • Počisti omogućava vam da biste brzo izbrisali neželjene e-pošte u prijemnom poštanskom sandučetu. Kada izaberete poruku, možete automatski da izbrišete svu dolaznu e-poštu od tog pošiljaoca, zadrži samo najnovije e-poruke i izbrišete ostale, ili brisanje e-poruke starije od 10 dana.

 • Premeštanje vam omogućava da premestite poruku na određenu poruku ili automatski se sve poruke od tog pošiljaoca u drugu fasciklu.

Podešavanje pravila za automatsko Rukovanje porukama

Korišćenje pravila za automatsko premeštanje poruka u fascikle dok ih primate.

 1. U prijemnom poštanskom sandučetu izaberite poruku na koju želite da dodelite pravilo i kliknite na dugme Ikona „Još komandi“. na traci sa menijima Outlook .

  Snimak ekrana na dugme još komandi na traci sa menijima u programu Outlook.

 2. Kliknite na dugme Kreiraj pravilo. Otvara se dijalog novo pravilo prijemnog poštanskog sandučeta (obrazac).

  • Ime Prikazuje ime pošiljaoca.

  • Kada poruka pristigne i da se podudara sa svim ovim uslovima Tri uslova su podrazumevano podešene za primljene poruke. Izaberite strelice da biste odabrali druge uslove. Ako želite da koristite više uslova, odaberite stavku Dodaj uslov.

  • Postupite na sledeći Podrazumevano, jedna od tri unapred definisanih radnji je podešen. Kliknite na strelicu da biste odabrali druge radnje. Ako želite da dodate radnju, odaberite stavku Dodaj radnju.

  • Osim ako se podudara sa neki od ovih uslova Podrazumevano se postavljaju izuzetaka. Kliknite na strelicu da biste podesili izuzetka za gorenavedene uslove. Odaberite stavku Dodaj izuzetak ako je više od jedne je potrebno.

  • Zaustavi obradu dodatnih pravila Podrazumevano je potvrđen izbor u polju. Kada to je izabran, obrađuj naredna pravila biće zanemareni, čak i ako one se odnose na poruku.

 3. Kliknite na dugme u redu da biste sačuvali pravilo. U zavisnosti od strukturu vaš nalog, možete da dobijete upozorenje o izmeni pravila. Ako je potrebno, obratite se administratoru.

Napomena: Ako treba da biste premestili poruke u poštanskom sandučetu, ali želite da ih sačuvate, možete da koristite Outlook i da biste sačuvali poruke u .pst datoteku. Poruke će biti dostupna samo kada koristite Outlook i možete da pristupite .pst datoteku. Više informacija potražite u članku Uvod u Outlook datoteke sa podacima (.pst i .ost)i Kreiranje Outlook datoteke sa podacima (.pst) za čuvanje informacija.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći za Outlook.com:

Community Forum button Dugme „Obratite se podršci“

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×