Rad sa fasciklama poruka na lokaciji Outlook.com

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite da organizujete u porukama u Outlook.com, možete da kreirate nove fascikle ili preimenovanje, premeštanje ili brisanje postojeće fascikle. Takođe možete podesiti pravila tako da Outlook.com automatski premešta poruke u fascikle u zavisnosti od postavljene uslove.

Podrazumevano, vaš nalog počinje ovim fasciklama:

 • Prijemno poštansko sanduče Dolazne poruke dolaze u prijemno poštansko sanduče ukoliko niste kreirali pravilo prijemnog poštanskog sandučeta koje ih preusmerava u drugu fasciklu ili identifikuje kao neželjenu e-poštu.

 • Neželjena e-pošta Poruke koje imaju karakteristike neželjene e-pošte, ali koje filter za bezvrednu poštu ne blokira pre nego što stignu u poštansko sanduče, automatski će biti premeštene u ovu fasciklu. Saznajte više o tome kako da zaštitite bezvredna i neželjena e-pošta iz prijemnog poštanskog sandučeta na lokaciji Outlook.com.

 • Radne verzije Ako kreirate poruku ali je odmah ne završite, ona će biti automatski sačuvana u fascikli „Radne verzije". Kasnije se možete ponovo vratiti na poruku da biste nastavili da je uređujete i potom je poslali.

 • Poslate stavke Kopija svake poruke koju pošaljete podrazumevano se stavlja u fasciklu „Poslate stavke".

 • Izbrisane stavke Kada izbrišete poruku, ona se premešta u fasciklu „Izbrisane stavke".

 • Arhiviranje Ovo je dobro mesto za skladištenje poruka koje završite rad sa, ali možda ćete želeti da biste pogledali kasnije. Premeštanje poruke koje budete gotovi sa za arhiviranje pomaže da smanjite nebitna e-pošta u prijemnom poštanskom sandučetu.

Većinu onoga što možete da uradite sa fasciklom možete pronaći u kontekstualnom meniju koji se pojavljuje kada kliknete na fasciklu desnim tasterom miša.

 • Kreiraj novu podfasciklu Koristite ovo da biste kreirali novu podfasciklu u fascikli na koju ste kliknuli desnim tasterom miša.

 • Izbriši fasciklu Briše celu fasciklu i ceo njen sadržaj u „Izbrisane stavke“. Podrazumevane fascikle, kao što je fascikla prijemno poštansko sanduče, nije moguće izbrisati.

 • Izbrišite sve Premešta sve stavke u izabranoj fascikli u "Izbrisane stavke".

 • Označi sve kao pročitano Označava kao pročitane sve stavke u izabranoj fascikli.

 • Preimenovanje Daje fascikli drugo ime. Podrazumevane fascikle, kao što je Prijemno poštansko sanduče, ne mogu biti preimenovane.

Kreirajte nove fascikle da biste organizovali poruke na željeni način. Na primer, možete kreirati fasciklu za određeni projekat, za sve poruke koje je poslala određena osoba ili za sve poruke poslate grupi za distribuciju čiji ste član.

Kreirajte novu fasciklu

 1. U donjem delu okna sa leve strane izaberite stavku Nova fascikla.

 2. Unesite ime fascikle u polje za novu fasciklu i pritisnite taster Enter.

Kreiranje nove podfascikle

 1. U oknu fascikle kliknite desnim tasterom miša na fasciklu u koju želite da dodate podfasciklu.

 2. Izaberite stavku Kreiraj novu fasciklu.

 3. Unesite ime fascikle u polje za novu fasciklu i pritisnite taster Enter.

Napomena: Nije moguće preimenovati podrazumevane fascikle kao što su „Prijemno poštansko sanduče“, „Radne verzije“ ili „Izbrisane stavke“.

 1. U oknu fascikle kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da preimenujete.

 2. Izaberite stavku Preimenuj.

 3. Unesite ime fascikle i pritisnite taster Enter.

Ne možete promeniti redosled fascikli u oknu fascikle, a ne možete da premeštate potfascikle u glavni meni fascikle . Potfascikle uvek moraju da budu unutar druge fascikle.

Možete da promenite redosled fascikli ili druge stavke na listi "Omiljene lokacije" .

Da biste fasciklu u Omiljene, zadržite pokazivač miša preko njega, a zatim kliknite na zvezdicu da biste dodali u omiljene lokacije.

Napomena: Ako slučajno premestite u fasciklu da biste postali potfascikli, kreirajte novu fasciklu i kopirajte sve e-poštu sa u potfascikli u novu fasciklu najvišeg nivoa.

Napomena: Nije moguće izbrisati podrazumevane fascikle kao što su prijemno poštansko sanduče i poslate stavke.

 1. U oknu fascikle kliknite desnim tasterom miša na fasciklu ili potfasciklu koju želite da izbrišete.

 2. Izaberite Izbriši fasciklu.

 3. Kliknite U redu da biste potvrdili.

Kada izbrišete poruku ili fasciklu, ona se prvo premešta u fasciklu „Izbrisane stavke“. Možete ostaviti poruke tamo dok ih ne uklonite ili podesiti program Outlook.com da automatski prazni fasciklu „Izbrisane stavke“ kada se odjavite.

Napomena: Sadržaj izbrisanih fascikli je vidljiv samo kada raširite Izbrisane stavke ":

Snimak ekrana koji prikazuje proširenu fasciklu izbrisanih stavki.

Ispraznite fasciklu „Izbrisane stavke“ kada se odjavite

 1. Na vrhu ekrana, kliknite na dugme Postavke Ikona „Postavke“ > punu postavke prikaza.

 2. Izaberite stavku Pošta > Rukovanje porukama.

 3. U okviru Opcije poruke, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke ispraznite moje fascikle "Izbrisane stavke".

 4. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Da biste saznali kako da povratite izbrisane poruke, pogledajte članak Vraćanje izbrisanih e-poruka na lokaciji Outlook.com.

Koristite komande na komandnoj traci Outlook.com ili podesiti pravila da bi Outlook.com automatsko Premeštanje poruka u fascikle dok ih primate.

Koristite komande za automatsko rukovanje porukama

Komande kao što su Počisti i Premesti u omogućavaju automatsko brisanje ili premeštanje poruka od određenog pošiljaoca. Komande se pojavljuju na komandnoj traci Outlook.com kada izaberete poruku u prijemnom poštanskom sandučetu.

 • Počisti vam omogućava da brzo izbrišete neželjene e-pošte u prijemnom poštanskom sandučetu. Kada izaberete poruku, možete automatski da izbrišete svu dolaznu e-poštu od tog pošiljaoca, zadržite samo najnovije e-poruke i izbrišete ostale, ili obrišete poruke starije od 10 dana.

 • Premesti u omogućava vam da premestite određenu poruku u drugu fasciklu.

Podesite pravila za automatsko rukovanje porukama

Koristite pravila da biste automatski premestili poruke u fascikle dok ih primate.

 1. U vašem prijemnom poštanskom sandučetu izaberite poruku kojoj želite da dodelite pravilo i izaberite Još radnji na komandnoj traci.

 2. Izaberite Kreiranje pravila. Otvara se dijalog Kreiranje pravila .

 3. Odaberite fasciklu u koju želite da premestite poruke od tog pošiljaoca.

 4. Da biste odabrali druge uslove i radnje, izaberite Više opcija.

  Podrazumevano je potvrđen izbor u polju za potvrdu Zaustavi obradu dodatnih pravila. Kada je ovo izabrano, naredna pravila će biti ignorisana, čak i ako se odnose na poruku.

 5. Izaberite stavkuU redu da biste sačuvali pravila.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Community Forum button Dugme „Obratite se podršci“

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×