Rad sa datotekama u biblioteci dokumenata

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U SharePoint biblioteci dokumenata nudi brojne načine za rad sa datotekama iz kreiranje datoteka za kopiranje i premeštanje ih između fascikli. Možete da prikažete na poslu u koji vi i ostali ste izvršili na datotekama i da sačuvate starije verzije programa koje možete da vratite ako je potrebno. Vi i vaš tim imate mnogo kontrolu nad gde šta i kako da radite sa datotekama.

Kreiranje novog dokumenta, vezu ili fascikle u biblioteci dokumenata

Nakon što kreirate SharePoint biblioteke dokumenata, moraćete da dodate sadržaj. Možete da započnete kreiranje ili otpremanje dokumenata i datoteka.

Office 365 Kreiraj novu fasciklu ili dokumentu

Kada odaberete novi dokument Office 365 generički datoteka kreirana u biblioteci (Document.docx, book.xlsx itd.), a prazan dokument je otvoren u odgovarajućoj aplikaciji. SharePoint ili Office 365 administratoru ili vlasnik može da postavi različitih tipova dokumenata. Za više informacija potražite u odeljku Kreiranje nove datoteke u biblioteci dokumenata.

Da biste organizovali datoteke, možete da koristite fascikle u biblioteci dokumenata. Za više informacija o dodavanju fascikle u biblioteci, u članku Kreiranje fascikle u biblioteci dokumenata

Uređivanje datoteka u biblioteci dokumenata

Datoteke koje su povezane sa Office 365 aplikacija, kao što je Word, Excel i PowerPoint možete otvoriti i urediti na mreži kada kliknete na ime datoteke u biblioteci dokumenata. Kada vršite uređivanje u Office 365, sve promene se automatski čuvaju.

Meni "datoteka elipsa" sa otvorenom istaknuta

Kada imate aplikaciju za stone računare kao što su Word, pojaviće se kada otvorite ili uređujete datoteku. Ako odaberete aplikaciju za računare, dokument će se otvoriti u aplikaciji i možete da ga uredite kao bilo koju datoteku. Za razliku od verzija na mreži za Word, Excel ili PowerPoint, da biste zadržali promene, morate da sačuvate dokument pre nego što izađete.

Ako nemate aplikacije povezane sa datotekom, dobićete opciju da biste preuzeli datoteku. Za više informacija o otvaranju i uređivanje datoteka pogledajte članak Uređivanje dokumenta u biblioteci dokumenata .

Brisanje datoteka iz biblioteke dokumenata

Ako stavke u biblioteci dokumenata više nije potrebna, možete da je izbrišete. Kada izbrišete fasciklu, SharePoint takođe briše sve datoteke ili fascikle koje se nalaze u njoj. Za više informacija pogledajte članak Brisanje fasciklu, datoteku, ili vezu iz biblioteke dokumenata .

Ikona "Izbriši" i veze markirana na traci sa vezama

Ako izbrišete nešto, ali treba da se vrati, možda ćete moći da vratite u prethodno stanje iz korpe za otpatke. Za više informacija pogledajte članak Vraćanje izbrisanih sadržaj u korpu za otpatke SharePoint lokacije .

Proveravanje datoteka ili za uređivanje isključivo

Prilikom odjavljivanja datoteke, možete zaključate ostale iz izvršiti promene. Ovo pomaže u sprečavanju saradnicima iz opoziv ili zamene sve promene.

Izaberite datoteku i kliknite na tri tačke na gornjoj traci izaberite stavku odjavljivanje

Dok imate odjavio datoteku, niko drugi ne možete proveriti ili uređuje. Kada potvrdite izbor datoteke nazad u drugi moći da vide promene koje ste izvršili. Dodatne informacije potražite u članku ili provera prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata.

Vidite aktivnost na datotekama u biblioteci dokumenata

Kada radite sa tim, možete da pogledate datoteku aktivnosti kao što je dodavanje, brisanje i uređivanje u biblioteci dokumenata da biste bili sigurni da stvari koje su na putu. Možete da vidite aktivnosti datoteka za jednu stavku ili pregled svih aktivnosti u biblioteci dokumenata.

Lista nedavnih aktivnosti

Možete da razvijete neke stavke u okviru nedavne aktivnosti za detaljnije gde su ažurirane datoteke. Vidite aktivnost datoteke u biblioteci dokumenata za više informacija o prikazivanju datoteka aktivnosti.

Prikaz i rad sa istorijom verzija datoteka u biblioteci dokumenata

Istorija verzija SharePoint Online kreira novu verziju datoteke koje su sačuvane ili prijavljene u biblioteci dokumenata.

Verzija istorije dijalog sa 3 verzije.

Istorija verzija, možete prikazati komentare koje ste dodali kada je datoteka prijavljena, veličina datoteke i datum kada je potvrđen izbor ili sačuvana u biblioteci dokumenata. Takođe možete odabrati da vratite u prethodno stanje ili brisanje verzije datoteke. Za više informacija u članku Prikaz istorije verzija datoteke u SharePoint biblioteci dokumenata .

Prikažite i uredite informacije o datotekama u biblioteci dokumenata

U biblioteci dokumenata skladišti pojedinačne svojstva kao što su ime datoteke, naslov i hashtags za datoteke, fascikle i veze, kao i stavke sami.

Office 365 dokumentu metapodataka

Možete da prikažete i uredite ime, naslov ili svojstva hash oznaku na svaku stavku u biblioteci dokumenata. Pročitajte članak Prikazivanje i uređivanje informacija o datoteke, fascikle ili vezu u biblioteci dokumenata za korake da biste videli i uređivanje svojstava.

Slušamo!

Ažurirani oktobar 16, 2018

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, javite nam na dnu ove stranice. Ako nije bio koristan, recite nam šta je bilo zbunjujuće ili šta je nedostajalo. Priložite svoju verziju SharePoint, OS i pregledača. Iskoristićemo vaše povratne informacije da bismo proverili podatke, dodali informacije i ažurirali ovaj članak.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×