Prvi koraci uz novi OneDrive klijent za sinhronizaciju u operativnom sistemu Windows

Prvi koraci uz novi OneDrive klijent za sinhronizaciju u operativnom sistemu Windows

Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive omogućava da se povežete i sinhronizujete datoteke iz usluga OneDrive for Business i na SharePoint sajtovima. U Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive možete da dodate poslovni ili školski nalog, kao i da sinhronizujete sve datoteke sa računarom.

Napomene: 

 • Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive podržava Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 i Windows 7. Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive još ne podržava sinhronizaciju lokalnih instanci usluge OneDrive for Business (kada organizacija nema pretplatu na plan usluge Office 365 za preduzeća).

 • Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive podržava i koautorstvo u realnom vremenu i deljenje dokumenata iz Office aplikacija kada koristite Office 2016 (zahteva „klikni i pokreni“ verziju 16.0.7167.2xxx ili MSI verziju 16.0.4432.100x). Dodatne informacije o instaliranju usluge Office 365 potražite u članku Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

Instaliranje i podešavanje

 1. Instalirajte Windows verziju novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju. Ako računar radi pod operativnim sistemom Windows 10 ili ima instalirane Office 2016 aplikacije za računare, trebalo bi da već imate Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive.

  Napomena: Ako koristite Windows 8.1, Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive sinhronizuje samo poslovni ili školski nalog. Da biste sinhronizovali lične naloge, prijavite se u Windows pomoću Microsoft naloga.

 2. Pokrenite instaliranje usluge OneDrive.

1. metod: Ako nalog na koji ste prijavljeni nije dodat u OneDrive

Ako nalog na koji ste prijavljeni trenutno nije dodat u OneDrive, pokrenite OneDrive prijavljen pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 1. Kliknite na dugme Start, potražite „OneDrive“, a zatim ga otvorite:

  • U operativnom sistemu Windows 10, izaberite OneDrive aplikaciju za stone računare.

   Snimak ekrana traženja OneDrive aplikacije za stone računare u operativnom sistemu Windows 10

  • U operativnom sistemu Windows 7, u okviru stavke Programi izaberite Microsoft OneDrive.

   Snimak ekrana traženja OneDrive aplikacije za stone računare u operativnom sistemu Windows 7

  • U operativnom sistemu Windows 8.1 potražite OneDrive for Business, a zatim izaberite aplikaciju OneDrive for Business

 2. Kada se pokrene instaliranje usluge OneDrive, unesite poslovni ili školski nalog, a zatim izaberite stavku Prijavljivanje da biste podesili nalog.

  Snimak prvog ekrana instaliranja usluge OneDrive

2. metod: Ako je lični nalog na koji ste prijavljeni dodat u OneDrive

Ako je lični nalog na koji ste prijavljeni već dodat u OneDrive, trebalo bi da koristite postavke za OneDrive kako biste dodali poslovni ili školski nalog.

 1. Na sistemskoj traci poslova trake zadataka kliknite desnim tasterom miša na belu ikonu OneDrive oblaka i izaberite stavku Postavke.

  Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive.

  (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive. Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Kliknite na dugme Start, u polju za pretragu otkucajte OneDrive, a zatim u rezultatima pretrage izaberite stavku OneDrive.)

 2. U okviru stavke Postavke izaberite stavku Nalog, a zatim stavku Dodaj nalog.

  Kartica „Nalog“ u postavkama usluge OneDrive.

  Kada se pokrene instaliranje usluge OneDrive, unesite poslovni ili školski nalog, a zatim izaberite stavku Prijavljivanje da biste podesili nalog.

  Snimak prvog ekrana instaliranja usluge OneDrive

Ključne tačke u instaliranju usluge OneDrive

Postoje dva ekrana u instaliranju usluge OneDrive koja su korisna za praćenje:

 • Na ekranu Ovo je vaša OneDrive fascikla izaberite stavku Dalje da biste prihvatili podrazumevanu lokaciju fascikle za OneDrive datoteke. Ako želite da promenite lokaciju fascikle, izaberite stavku Promena lokacije – sada je najbolje vreme da izvršite tu promenu.

  Snimak ekrana „Ovo je OneDrive fascikla“ u čarobnjaku „Dobro došli u OneDrive“

 • Na ekranu Sinhronizacija fascikli iz usluge OneDrive odaberite fascikle koje želite da sinhronizujete, a zatim kliknite na dugme Dalje. To doprinosi kontroli količine prostora koji OneDrive datoteke zauzimaju na računaru i čuva propusni opseg tokom procesa sinhronizovanja. Kasnije to možete da promenite u okviru stavke „Postavke“, ali i sada je dobra prilika da to uradite.

  Snimak ekrana stavke „Sinhronizacija datoteka iz usluge OneDrive“ u čarobnjaku „Dobro došli u OneDrive“

Napomena: Ako ste već sinhronizovali OneDrive for Business sa računarom (pomoću prethodnog klijenta za sinhronizovanje) i tek ste instalirali Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive, nećete videti ekran Ovo je vaša OneDrive fascikla ili Sinhronizovanje datoteka iz usluge OneDrive tokom instaliranja usluge OneDrive. Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive automatski preuzima sinhronizovanje na istoj lokaciji fascikle koju ste ranije koristili. Da biste odabrali koje fascikle sinhronizujete, kliknite desnim tasterom miša na plavu ikonu oblaka na sistemskoj traci poslova i izaberite stavke Postavke > Nalog > Odaberi fascikle.

Uživajte u usluzi OneDrive for Business

Sve je spremno. OneDrive for Business datoteke će se pojavljivati i u prozoru istraživača datoteka u fascikli OneDrive – [ime zakupca].

Snimak ekrana OneDrive for Business datoteka u istraživaču datoteka

Sada imate novu plavu ikonu oblaka na sistemskoj traci poslova, a radne datoteke su sinhronizovane sa računarom. Kada zadržite pokazivač iznad plave ikone oblaka, videćete tekst OneDrive – [ime zakupca].

OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju

Kad god želite da promenite poslovne ili školske fascikle koje se sinhronizuju sa računarom, kliknite desnim tasterom miša na plavu ikonu oblaka na sistemskoj traci poslova i izaberite stavke Postavke > Nalog > Odaberi fascikle. Tu možete da pronađete druge informacije o nalogu i promenite druge OneDrive postavke.

Snimak ekrana koji prikazuje kursor postavljen iznad dugmeta „Odaberi fascikle“ na kartici „Nalog“ u meniju sa postavkama usluge OneDrive.

Dodatni resursi

Dodatni resursi o usluzi Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive:

Naslov

Opis

Sinhronizacija SharePoint sajtova pomoću novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju

Saznajte kako da konfigurišete Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive kako biste sinhronizovali datoteke sa SharePoint sajtova.

Koji OneDrive klijent za sinhronizaciju koristim?

Saznajte kako da lako utvrdite koji OneDrive klijent za sinhronizaciju koristite.

Napomene uz izdanje novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju

Napomene uz najnovije izdanje.

Rešavanje problema sa sinhronizacijom usluge OneDrive

Saznajte kako da rešite probleme sa uslugom Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×