Prvi koraci uz Microsoft To-Do

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft To-Do predstavlja novu listu zaduženja Wunderlist tima. Uz prikaze „Moj dan“ i „Predlozi“, Microsoft To-Do je pametnija i ličnija aplikacija koja pruža integraciju sa Outlook zadacima. Međutim, još uvek je razvijamo i zato nam šaljite povratne informacije kako biste nam pomogli da odredimo prioritet novih funkcija! 

Uz prikaze Predlozi i Moj dan, lakše ćete se nego ikada do sada posvetiti svojim najvažnijim svakodnevnim zaduženjima. Kada otvorite Microsoft To-Do prvi put tokom dana, videćete sveži Moj dan. Planirajte dan dodavanjem zaduženja iz inteligentnog prikaza Predlozi ili unosom novih zaduženja direktno u Moj dan.   

Sva zaduženja koja unesete u Moj dan čuvaju se i na listi To-Do. Ako ne možete da dovršite sva zaduženja iz prikaza Moj dan, ne brinite! Zabeležićemo ih na listi To-Do i predložiti vam ih sutra. Takođe ćemo pažljivo pratiti vaša zaduženja čiji se krajnji rok približava i dodati ih u prikaz Predlozi.   

Kako da napravim novu listu?
Da biste napravili novu listu, samo dodirnite ili kliknite na stavku +Nova lista ispod stavki Moj dan, Zaduženje i drugih lista koje imate. Tako ćete napraviti listu „Nenaslovljena lista“. Da biste je preimenovali, samo kliknite na tekst „Nenaslovljena lista“ da biste ga izabrali i počnite da kucate novo ime liste.  

Kreirajte novu listu

Kako da odaberem pozadinsku sliku za listu?
Možete da prilagodite svaku listu izborom neke druge pozadinske slike. Samo izaberite tri tačke u gornjem desnom uglu, a zatim stavku Promeni temu. Možete da izaberete neku od 5 ilustrovanih tema ili jednobojnu pozadinu. Možete da odaberete i boju liste.   

Odaberite boju pozadine za listu.

Kako da odaberem boju liste?

Prilagodite svoje liste bojama. Samo izaberite tri tačke u gornjem desnom uglu, a zatim stavku Promeni temu. Zatim izaberite neku od 5 boja. Boja koju odaberete prikazivaće se i na bočnoj traci pored naslova liste, tako da sve liste možete da organizujete po boji.   

Kako mogu da dodam emoji na listu?
Dodaj u emoji na početku na listi ime i na emoji će se prikazati kao ikona na listi na bočnoj traci.  

Dodajte emoji na listu.

Kako mogu da delim listu?
Samo kliknite ili dodirnite ikonu za deljenje sa leve strane na tri tačke u gornjem desnom uglu bilo kojoj listi koje ste kreirali. Ovo će otvoriti meni "deljenje" gde možete da generišete na vezu za deljenje. Kad ste generisao vezu, izaberite stavku plavo dugme da biste poslali ili deljenje veze za deljenje za vaše saradnici pomoću omiljeni e-pošte ili messenger aplikacije.

Kako da napravim zaduženje?
Zaduženje možete da napravite u polju za unos +Dodaj zaduženje na bilo kojoj listi. Samo izaberite polje, unesite naslov zaduženja, a zatim pritisnite taster Return ili Enter na tastaturi. Novo zaduženje će zatim biti dodato na dno liste.   

Dodaj obavezu.

Kako da vratim izbrisano zaduženje?
Pošto se vaša zaduženja čuvaju u usluzi Exchange Online i prikazuju u Outlook zadacima, možete da oporavite slučajno izbrisana zaduženja u programu Outlook:  
1. Prijavite se u Outlook pomoću istog MSA naloga koji koristite za Microsoft To-Do.   
2. Idite na listu fascikli e-pošte, a zatim izaberite stavku Izbrisane stavke.   
3. Pronađite izbrisano zaduženje, kliknite desnim tasterom miša na njega, a zatim izaberite stavke Premesti > Druga fascikla > Zadaci.   

Vaša zaduženja bi trebalo da automatski ponovo pojavljuju se u odgovarajuću listu. 

Izaberite stavku „Zadaci“ u fascikli „Izbrisane stavke“.

Kako da kreiram korak?
Možete da koristite korake da veće obavezama manja, više korisnih tekstova. Da biste dodali korak, samo kliknite dvaput na stavku zaduženjima da biste otvorili prikaz detalja i zatim kliknite na dugme + Dodaj korak i počnite da kucate na sledeći korak. Nakon što ste završili sa, samo pritisnite taster Enter ili povratak na tastaturi.

Da bi ste na putu, brojač ispod svakog da-pri pisanju ime prikazuje ukupan broj korake zaduženje sadrži i koliko njih su dovršeni sada. 

Kao obavezu, koraka možete da se dovrše tako što ćete kliknuti na krug sa leve strane imena na korak. Da biste izbrisali korak, samo kliknite na znak x sa desne strane imena na korak. Na mobile možete da izbrišete tako što ćete brzo prevući na korak zdesna nalevo.

prikaz detalja za obavezu koja prikazuje njegove korake  

Koje naloge mogu da koristim uz Microsoft To-Do?

Microsoft To-Do je besplatan kada koristite lični Microsoft nalog, što znači da je Microsoft To-Do dostupan svim Office 365 Home i Personal korisnicima. Besplatni i Microsoft nalozi Office 365 pretplate koriste tehnologiju Exchange Online u pozadini, tako da su tehnički uslovi navedeni ispod podrazumevano ispunjeni.

Uobičajeni primeri ličnih Microsoft naloga su oni koje koristite za prijavljivanje na Skype, Outlook.com ili Xbox. Možete da upravljate ličnim Microsoft nalogom ovde: https://account.microsoft.com

Možete koristiti i poslovni ili školski Microsoft nalog, ali trebalo bi prvo da proverite da li je podržan: Sledeći Office 365 programski paketi sadrže licence potrebne za korišćenje usluge Microsoft To-Do Preview sa poslovnim ili školskim nalogom:  

 • Business Essentials

 • Business Premium

 • Microsoft 365 Firstline F1

 • Enterprise Firstline F1

 • Enterprise Firstline F2

 • Enterprise E1

 • Enterprise E2

 • Enterprise E3

 • Enterprise E4

 • Enterprise E5

 • Secure Productive Business

 • Secure Productive Enterprise E3

 • Secure Productive Enterprise E5

 • Education E1

 • Education E2

 • Education E3

 • Education E4

 • Education A1

 • Education A3

 • Education A4

 • Education A5

 • Microsoft 365 A3

 • Microsoft 365 A5

Pored važeće licence proizvoda, jedna od sledećih verzija sistema Exchange Online je potrebna da bi usluga To-Do mogla da sinhronizuje korisničke podatke: 

 • Exchange Online plan 1

 • Exchange Online plan 2

 • Exchange Essentials

 • Exchange Online Kiosk

 • Exchange Online POP

Sledeći tipovi naloga ili pretplate još uvek nisu podržani: 

 • Nalozi hostovani putem lokalnih instalacija sistema Exchange Server

 • Vladini nalozi/pretplate

 • Office Pro Plus ili Business

 • Office 365 DE nalozi/pretplate kojima upravlja T-Mobile Systems

 • Office 365 China nalozi/pretplate kojima upravlja 21Vianet

Više informacija o tome zašto imamo ove zahteve potražite u članku „Zašto dobijam poruku da se obratim IT administratoru“? 

Kako da resetujem lozinku?
Ako zaboravite lozinku Microsoft naloga, možete da je resetujete ovde: https://account.live.com/password/reset.   
Ako treba da resetujete lozinku za poslovni ili školski nalog, pratite uputstva za svoju organizaciju.   

Kako da sinhronizujem nalog?
Da biste sinhronizovali zaduženja i liste na računaru i telefonu, samo se prijavite pomoću istog naloga na svakom uređaju. Microsoft To-Do se ažurira svakih 5 sekundi, tako da bi sve promene koje unesete trebalo da se prikažu automatski. Ako primetite da se aplikacija ne ažurira, samo otvorite postavke naloga i dodirnite stavku „Sinhronizuj“. Pošto se vaša zaduženja skladište na Exchange Online serverima, i ona će se automatski sinhronizovati sa Outlook zadacima.   

Mogu li da uvezem zaduženja iz neke druge aplikacije?
Da, možete da uvezete podatke iz aplikacije Wunderlist.

1. Izaberite stavku Postavke da biste pronašli vezu do našeg uvoznika i izaberite stavku Prvi koraci.     
2. Potvrdite identitet svog Wunderlist naloga.  
3. Sve vaše liste iz usluge Wunderlist automatski će biti izabrane za uvoz u Microsoft To-Do.  Možete da opozovete izbor onih koje ne želite da uvezete.  
4. Dodirnite ili izaberite stavku Uvezi izabrane.
5. Prijavite se pomoću istog MSA naloga koji koristite uz Microsoft To-Do i prihvatite dozvole za aplikaciju To-Do uvoznika.

Napomena: Uvoz je neko vreme radnju. Podataka u Microsoft To-Do će ostati sinhronizovani sa Wunderlist nalog. Slično tome, svaki novi uvoz će kreirati novu kopiju na listi. Sa buduća ažuriranja planiranje možemo da podrži kao i uvoz iz CSV. Slobodno stupanje u kontakt i recite nam ako je nešto što želite da vidite.

Kako da vidim svoja zaduženja u Outlook zadacima?
Jedna od funkcija aplikacije Microsoft To-Do jeste integracija sa Outlook zadacima. Da biste videli Microsoft To-Do zadatke u Outlook klijentu za računare ili u usluzi Outlook.com, treba samo da se prijavite i u Microsoft To-Do i u Outlook pomoću istog Microsoft naloga. Sva zaduženja se skladište na Exchange Online serverima, tako da će se automatski prikazivati i u aplikaciji Microsoft To-Do i u Outlook zadacima.  

Zašto postoje razlike između mojih zadataka u programu Outlook i u aplikaciji Microsoft To-Do?
Microsoft To-Do Preview još uvek ne podržava sve različite funkcije Outlook zadataka. Iako će se podaci koje unesete pomoću tih dodatnih detalja u Outlook zadacima bezbedno čuvati na serverima, oni se neće prikazivati u aplikaciji Microsoft To-Do. Konkretno, Microsoft To-Do trenutno ne podržava datume početka i završetka, status zadataka, procenat dovršenosti zadataka, nivoe prioriteta, radne sate zadataka, boje zadataka, opciju oblikovanja teksta u beleškama niti priloge datoteka, koji su dostupni u Outlook zadacima.    

Trenutno radimo na produbljivanju integracije sa programom Outlook. Recite nam koje vam opcije najviše nedostaju da bismo tim funkcijama dali prioritet u dolazećim ispravkama.   

Zašto se moj nalog ne sinhronizuje sa programom Outlook 2016 u operativnom sistemu Windows?
U ovom trenutku, samo lični Microsoft nalozi koji koriste domen Outlook.com mogu da se sinhronizuju između proizvoda Microsoft To-Do i Outlook 2016. Ako vaš lični Microsoft nalog koristi domen kao što je @outlook.com, @hotmail.com, @live.com ili @msn.com, obaveze bi trebalo da se sinhronizuju automatski između proizvoda Microsoft To-Do i Outlook 2016 u operativnom sistemu Windows. 

Međutim, ako koristite lični Microsoft nalog registrovan na drugom domenu, kao što su @gmail.com ili @yahoo.com, obaveze se neće automatski sinhronizovati. Da biste sinhronizovali obaveze između proizvoda Microsoft To-Do i Outlook 2016, trebalo bi da kreirate novi pseudonim za nalog tako što ćete registrovati novu outlook.com adresu e-pošte.  Da biste kreirali novi pseudonim, treba samo da uradite sledeće:

 • Idite na lokaciju https://account.live.com/names/Manage i prijavite se na Microsoft nalog.

 • U okviru „Pseudonimi naloga“ izaberite stavku Dodaj adresu e-pošte.

 • Uverite se da je opcija Kreirajte novu adresu e-pošte i dodajte je kao pseudonim izabrana i unesite novu @outlook.com adresu.

 • Izaberite stavku Dodaj pseudonim.

 • Kada dodate novi pseudonim na nalog, jednostavno izaberite opciju Učini primarnim

Sada kad je nova adresa @outlook.com primarni pseudonim za nalog, moraćete da ažurirate Microsoft nalog u programu Outlook 2016:

 • Prvo, uklonite početni Microsoft nalog.

 • Zatim dodajte novu @outlook.com adresu e-pošte kao Office 365 nalog u Outlook 2016 tako što ćete izabrati stavke Datoteka > Dodaj nalog.

 • Unesite novu @outlook.com adresu e-pošte, a zatim izaberite stavku Poveži.

 • Možda ćete morati i da unesite ime, adresu e-pošte i lozinku i da izaberete stavku Dalje.

 • Ako vam bude zatraženo, unesite lozinku i kliknite na dugme U redu.

 • Zatim, samo izaberite stavku Završi.

Obaveze bi zatim trebalo da se automatski sinhronizuju između proizvoda Microsoft To-Do i Outlook 2016.     

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×