Prvi koraci uz kontrolne table

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Na kontrolnoj tabli je grupa srodnih interaktivne rezultate i prikaze izveštaja koji su organizovani zajedno u SharePoint ili koji se hostuju na Veb lokaciji. Kontrolne table mogu izgledati kao na sledećoj slici:

Uzorak kontrolne table hostovane u sistemu SharePoint Server 2010

SharePoint Server vam omogućava da kreirate i koristite kontrolne table koje obezbeđuju ažurirane informacije u centralno kontrolisanih, možete lako da pristupite lokaciji. Možete da koristite SharePoint Server alatke za kreiranje i korišćenje kontrolnih tabli koje su prikladne za pojedinac, tima, grupe ili celu organizaciju.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti.

Saznajte kako da koristite kontrolne table

Kreiranje kontrolne table

Saznajte kako da koristite kontrolne table

Kontrolne table se razlikuju po dizajna i složenosti, ali većina kontrolne table da bude izuzetno interaktivni i omogućavaju vam da pretražujete podatke u pojedinačnim izveštaje i rezultate. Počnite tako što ćete prikazati informacije koje se prikazuju u kontrolne table i zatim kliknite na razne stavke na kontrolnoj tabli da primenite filtere ili prikaz nižih ili viših nivoa informacija.

Koristite sledeće resurse da biste saznali kako da koristite kontrolnu tablu:

Vrh stranice

Kreiranje kontrolne table

Koristite Microsoft SharePoint Server 2010, imate nekoliko alatki koje su dostupne za kreiranje kontrolne table. Na primer, možete da kreirate kontrolne table pomoću dizajnera PerformancePoint kontrolne table, odnosno ako koristite SharePoint Server da biste kreirali stranicu sa Veb segmentima.

Alatka koju ste izabrali zavisi od nekoliko faktora, kao što je korisnik potrebe. Na primer, ako želite da kreirate jednostavne kontrolne table za osobu ili grupu malih, možda ćete želeti da kreirate stranicu sa Veb segmentima i Dodavanje indikatori statusa i Veb segment grafikona. Ili, ako želite da kreirate moćno Kontrolna tabla koja sadrži više rezultata, izveštaji i filtere, možda ćete želeti da kreirate PerformancePoint kontrolne table.

Koristite sledeću tabelu da biste izabrali alatke za kreiranje kontrolne table koja odgovara vašim potrebama preduzeća:

Stavka

Alatka za/aplikacije

Pomoć za resurse i dokumentacija

Kontrolna tabla koja sadrži jednu ili više stranica prikazuje razne ponovo koristiti izveštaje i informacije će se koristiti preko velikoj grupi ili celu organizaciju. Na kontrolnoj tabli može da sadrži visoku rezultate i izveštaje, kao i prikaz izveštaja koji se nalaze na drugim serverima.

Dizajner PerformancePoint kontrolne table

Prvi koraci: dizajner PerformancePoint kontrolne table

Excel radna sveska koja sadrži jednu ili više izveštaja

Excel Services

Prikazivanje radne sveske u Excel Web Access veb segmentu

Na SharePoint stranici koja sadrži jednu ili više izveštaja će se koristiti u tim ili male grupe

Stranica sa Veb segmentima

Kreiranje stranica na SharePoint lokaciji

Interaktivnog grafikona koji koristi unutrašnji ili spoljni podaci budu prikazani na jednu stranicu SharePoint

Veb segment grafikona

Kreiranje grafikona pomoću veb segmenta „Grafikon“

Jednostavni rezultata ili izveštaj koji prikazuje informacije o performansama za jednog ili više metričkih kriterijuma za prikazivanje na jednu stranicu SharePoint

Indikatori statusa

Prvi koraci uz SharePoint indikatore statusa

Visio dijagram koji je povezan sa podacima, a to menja vizuelno kao osnovni podaci promene.

Visio Web Access

Dodavanje veb crteža zasnovanih na podacima na kontrolnu tablu pomoću programa Visio Web Access

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×