Prvi koraci uz Excel Services i Excel Web Access

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Excel Services omogućava da prikaz i interakcija sa Excel radne sveske (.xlsx i xslb formatima datoteka) u pregledaču, čak i ako nemate instaliran na vašem računaru Excel. Ako Excel je instaliran na vašem računaru, možete da koristite Excel Services za objavljivanje radne sveske na SharePoint lokaciji. Zatim, možete da delite radnu svesku u vašem preduzeću i kontrola pristupa pomoću dozvole za lokaciju. Podataka radne sveske je bezbedan, da li se podaci se skladišti sa radnom sveskom ili dolaze iz spoljnog izvora kao što su baze podataka. Sa Excel Services, možete da održite samo jednu kopiju važnih radne sveske, umesto da upravljate broj kopija na mnogo različitih računara. Koje možete da se uverite da samo pouzdanih autora koji možete da promenite radnu svesku.

Ako želite da koristite sve delove radne sveske na kontrolnoj tabli ili drugih stranica lokacije, možete da se povežete radne sveske sa Excel Web Access Veb segmentom. Možete i da prilagodite izgled i funkcionalnost programa Excel Web Access Veb segmentu konfigurisanjem svojstva kao što su veličinu oblasti u kojima želite da prikažete radnu svesku, koji prikazuju se opcije na traci sa alatkama i vrste interakcija koje su dostupne na korisnika ( na primer obezbeđivanju unosa vrednosti za parametre i preuzimanje). Pored toga, možete da se povežete Excel Web Access Veb segmentu drugim Veb segmentima, kao što je trenutni korisnik Veb segment ili Web segmenta za filtriranje.

U ovom članku

Šta je to Excel Services?

Kako sistem Excel Services i programu Excel rade zajedno?

Interakcija sa radnom sveskom u sistemu Excel Services

Objavljivanje radne sveske na SharePoint lokaciji

Povezivanje sa spoljnim podacima

Excel Services i Information Rights Management

Šta je Excel Services?

Excel Services je SharePoint tehnologije koja se proteže Excel pomoću tehnologije servera. Omogućava da korisnik pristup radne sveske u pregledaču dok server upravlja bezbednost i prostor za skladištenje za radnu svesku i da li neka izračunavanja koja će možda biti potreban. Korisnici mogu da pomerite ili sortiranje i filtriranje podataka u radnoj svesci u pregledaču.

Autor radne sveske možete da označite određene ćelije u izvornu radnu svesku kao parametri, što omogućava korisnicima da unosa vrednosti za izvršavanja izračunavanja. Ako računaru korisnika ima instaliran Excel i korisnik ima odgovarajuće dozvole, korisnik može da uhvatite i čuvanje snimka radne sveske u pregledaču, ili preuzeli radnu svesku i radite na njemu u programu Excel.

Excel Services ima tri glavne komponente koje rade zajedno za objavljivanje radne sveske na SharePoint lokaciji:

Pregled sistema Excel Services

1. Excel Services izračunavanja    je „mašina” Microsoft SharePoint Server 2010. To učitava radnu svesku izračunavanje sa punom tačnošću sa Microsoft Excel 2010, osvežava spoljne podatke i održava sesije. Excel Services izračunavanja izvršava izračunavanja na serveru; korisnici ne mogu da pristupe funkcija i formula direktno.

2. Excel Web Access    je Veb segment. Možete da prikažete sve delove Excel radne sveske, i omogućava interakciju sa radnom sveskom u pregledaču pomoću dinamičke hijerarhijski oznake naznake jezik (DHTML) i JavaScript. Pošto je Excel Web Access Veb segment, možete da ga dodate na stranicu lokacije kao što je lokacija tima i zatim ponovo da koristite na drugoj stranici u bilo kom trenutku, bez potrebe da biste preuzeli ActiveX kontrole na vašem računaru. Pored toga, možete da se povežete Excel Web Access Veb segmentu drugim Veb segmentima, kao što su filteri, grafikoni i liste.

3. Excel Web Services pruža interfejs programiranje aplikacija (API) koje projektanti mogu koristiti za kreiranje prilagođene aplikacije zasnovane na Excel radnu svesku.

Pošto je Excel Services SharePoint tehnologije, možete da iskoristite funkcije kao što su bezbednost i pristupa upravljanja, upravljanje zasnovana na serveru i performansama i upotrebljivost.

Vrh stranice

Kako sistem Excel Services i programu Excel rade zajedno?

Kada Excel i sistemu Excel Services rade zajedno, Excel je alatka za kreiranje i Excel Services se alatke za izveštaje. To jest, kreiranje radne sveske u programu Excel, a zatim sačuvajte radnu svesku na SharePoint lokaciji. Zatim možete da otvorite radnu svesku u pregledaču ili da koristite radnu svesku u Web segmentu.

Zajedničko funkcionisanje sistema Excel Services i programa Excel 2007

1. autor radne sveske koristi Excel da biste kreirali radne sveske. Autor možete birati između mnogo različitih Excel funkcija, kao što su tabele ili izvedene tabele, grafikoni i filtere. Pored toga, autor precizirate imenovane stavke za prikazivanje selektivno, ili definisanje parametara da biste prihvatili korisnički unos iz Excel Services.

2. autor radne sveske čuva radnu svesku u biblioteci dokumenata (ili na mreži ili Web fascikli), gde je upravlja i obezbeđuje administrator.

3. autor radne sveske i drugim korisnicima možete da kreirate izveštaje i stranice sa Web segmentima koje koriste radnu svesku.

4. mnogo poslovnih korisnika možete da pristupite radnu svesku tako što ćete ih prikazati u pregledaču. Ako autor kreirali spoljne podatke za povezivanje, korisnici mogu čak i da osvežite podatke. Administratori mogu da kontrolišu bezbednosti i pristup radnoj svesci.

5. sa odgovarajućim dozvolama, korisnici mogu da kopiraju trenutnom stanju radne sveske i rezultate sve interakcije (kao što je sortiranje i filtriranje koji su održani tokom trenutne sesije lokalni računar radi dalje analize u programu Excel).

Vrh stranice

Interakcija sa radnom sveskom u sistemu Excel Services

Iako ne možete da uređujete podatke u Excel radnu svesku u Excel Services, možete da vršite interakciju sa podacima u veliki broj načina. Sledeća tabela obezbeđuje listu članaka koji vam mogu pomoći da započnete interakcija sa radnom sveskom u Excel Services.

Članak

Opis

Otvaranje radne sveske u pregledaču

Saznajte kako da otvorite radnu svesku u pregledaču za prikazivanje ili kako da biste ga otvorili u programu Excel za uređivanje.

. Izračunavanje formula u radnim sveskama zasnovanim na pregledaču

Prikazali najnovije rezultate formule pomoću ponovnog izračunavanja u radnoj svesci

Osvežavanje spoljnih podataka u radnoj svesci zasnovanim na pregledaču

Osvežite podatke uživo iz spoljnog izvora podataka, kao što je baza podataka ili OLAP (Online Analytical Processing) kocka.

Sortiranje podataka u radnoj svesci u pregledaču

Informacije o sortiranju u radnoj svesci kolona

Filtriranje podataka u radnoj svesci u pregledaču

Koristite filtere da biste izabrali samo one vrednosti koje ispunjavaju kriterijume.

Pronalaženje ili Zamena teksta i brojeva na radnom listu

Koristite pretragu da biste pronašli ciljni vrednosti na radnom listu.

Korišćenje grafikona i izveštaja izvedenog grafikona u radnoj svesci u pregledaču

Napravite radnu svesku korisnijim unosite grafikona ili izveštaja izvedene tabele.

Korišćenje parametara u radnoj svesci u pregledaču

Privremeno promeniti vrednosti ćelije tako što ćete uneti vrednosti za parametre za ažuriranje rezultata formule ili jednostavne analize šta-ako.

Štampanje Excel radne sveske iz pregledača

Kopiranje radnu svesku u programu Excel, a zatim koristite sve funkcije programa Excel, za dobro oblikovano štampanje.

Vrh stranice

Objavljivanje radne sveske na SharePoint lokaciji

Objavljivanje radne sveske na SharePoint lokaciji, prvo morate da kreirate radnu svesku u programu Excel. Možete da uključite mnoge Excel funkcije kao što su tabele, grafikoni i izvedene tabele.

Savet: Excel Services podržava većina funkcija u programu Excel, iako podržava neki malo drugačije. Više informacija o podržane i nepodržane funkcije potražite u članku razlike između korišćenja radne sveske u pregledaču i u programu Excel.

Sledeća tabela obezbeđuje listu članaka koje vam mogu pomoći objavljivanje radne sveske u Excel Services.

Članak

Opis

Objavljivanje radne sveske u sistemu Excel Services

Ovaj članak opisuje kako da objavite radnu svesku i kako da koristite opcije kao što su parametri i imenovane stavke

Vodič za objavljivanje Excel radne sveske kao „jedinstvene verzije istine”

Obezbeđuje prikaz do kraja objavljivanja radne sveske, što uključuje podešavanje administrativnih postavki

Uređivanje ili uklanjanje radne sveske iz sistema Excel Services

Ovaj članak opisuje kako da uredite objavljene radne sveske

Vrh stranice

Povezivanje sa spoljnim podacima

Excel radne sveske mogu da skladište svih podataka sa radnom sveskom ili možda koristi podatke za povezivanje da biste pristupili spoljno skladištene podatke. Prilikom objavljivanja radne sveske u sistemu Excel Services, skladištenje podataka je slična, da li radna sveska uskladištena u biblioteci dokumenata ili koristi u Excel Web Access Veb segmentu. Neke radne sveske u sistemu Excel Services skladište sve podatke u radnoj svesci, a druge radne sveske imate jednu ili više veze ka spoljnim izvorima podataka, kao što je baza podataka ili OLAP kocki.

Podaci za povezivanje sadrži informacije o tome kako da biste pronašli, prijavite se, upit i pristupite u spoljnom izvoru podataka. Iako podatke za povezivanje može uskladištiti u radnoj svesci, često je uskladišten u Office Data Connection (.odc) datoteci, posebno kada mnogi korisnici delite podatke i možda ćete morati da ažurirate informacije o vezi periodično. Autor radne sveske ili administrator možete da kreirate informacije o vezi pomoću Microsoft Excel da biste kreirali vezu, a zatim izvezite informacije o vezi u .odc datoteku. Više informacija o tome kako da autor veze ka spoljnim podacima u Excel radnoj svesci, pogledajte članak Pregled podataka za povezivanje sa (uvoz).

Da biste olakšali za skladištenje, obezbeđivanje, deljenje i upravljanje .odc datoteka, administrator možete da navedete SharePoint Server 2010 biblioteke podataka za povezivanje kao pouzdanu lokaciju biblioteke (zove). Zatim, administrator možete da upravljate sve revizije informacije za povezivanje iz jedne centralne datoteke, kao što je promena sa test servera na server proizvodnje. Operacija osvežavanja, da li na računaru klijenta ili na serveru, dobijaju se ažurne promene ove datoteke veze. Možete da podesite SharePoint usluga i na računar klijenta za otkrivanje automatski menja u datoteku veze. Više informacija o bibliotekama podataka za povezivanje potražite u članku deli i upravljanje vezama sa spoljnim podacima.

Vrh stranice

Excel Services i Information Rights Management

Information Rights Management (IRM) je tehnologija koja štiti informacije od neovlašćenog pristupa. IRM možete obezbeđuju zaštitu za dokument ili radnu svesku i uverite se da samo odgovarajuće osobe da pregledaju osetljive informacije. Na primer, uslugu IRM možete koristiti da biste se uverili da samo izbor članova izvršni odbor pristup određenim finansijskih podataka pre nego što podatke postane javno dostupna.

Windows SharePoint Services verzija 3.0 ili novija verzija podržava IRM u biblioteci dokumenata i sve dokumente u toj biblioteci (da li se one pojedinačne dokumente je usluga IRM omogućena). Kada Otpremanje dokumenta u biblioteku dokumenata koja je omogućena usluga IRM, dokumenta, u postaje usluga IRM omogućena.

Excel Services će se ne učitava Excel radnu svesku koja je omogućena sa IRM ili potiče iz biblioteke dokumenata omogućene sa IRM. Više informacija potražite u članku Information Rights Management u sistemu Office 2010.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×