Prvi koraci u programu Outlook Web App

Prijavite se u Outlook Web App:

 1. Otvorite veb pregledač odnosno, ako je već otvoren, otvorite novi prozor.

 2. Idite na URL adresu koju je navela osoba koja upravlja vašim nalogom e-pošte. Na primer, preduzeće pod imenom Contoso može da koristi URL adresu kao što je https://mail.partner.contoso.com.

 3. Unesite korisničko ime i lozinku.

 4. Kliknite na dugme Prijavi se.

Napomena:  Ako ponovo pokušavate da se prijavite u Office 365, pročitajte članak Kako se prijavljuje na u Outlook na vebu.

Na vrhu programa Outlook Web App naći ćete obaveštenja, veze ka svakom tipu informacija uskladištenom u vašem poštanskom sandučetu i veze ka ličnim informacijama i opcijama.

 • Ikone se pojavljuju na traci zadataka kada imate novu poruku odnosno podsetnik kalendara ili zadataka. Možete da kliknete na košuljicu da biste videli pregled najnovijih poruka ili na kalendar da biste prikazali kalendar i podsetnike zadataka i upravljali njima. Ikone se pojavljuju samo kada imate novu poruku ili aktivan podsetnik.

 • Izaberite stavku Pošta, Kalendar, Osobe ili Zadaci da biste se prebacili na druge module u programu Outlook Web App.

Vrh stranice

Podrazumevano čitate i kreirate stavke u programu Outlook Web App ili u oknu za čitanje ili u prozoru koji se preklapa sa glavnim prozorom. Ali to nije ono što vam uvek treba. Nekad ćete želeti da vidite ili uredite stavku u zasebnom prozoru.

Da biste otvorili većinu stavki u zasebnom prozoru, potražite iskačuću ikonu Otvori u novom prozoru u gornjem uglu stavke na kojoj radite. Kliknite na nju da biste otvorili tu stavku u zasebnom prozoru.

Da biste otvorili poruku koju čitate u zasebnom prozoru, kliknite na ikonu produženog menija prošireni meni i izaberite opciju Otvori u zasebnom prozoru.

Vrh stranice

Outlook Web App možete da koristite na laptopu ili stonom računaru kada niste povezani sa internetom. Informacije o podešavanju pristupa van mreže potražite u članku Korišćenje programa Outlook Web App van mreže.

Vrh stranice

Kada se prijavite u Outlook Web App, idete pravo u prijemno sanduče. Dodatne informacije o porukama u programu Outlook Web App potražite u članku Pošta u programu Outlook Web App.

Pošta u aplikaciji Outlook Web App

Na ovom mestu ćete naći svoje poruke.

 1. Napravite novu poruku tako što ćete kliknuti na dugme Nova pošta.

 2. Fascikle. Lista fascikli uključuje fascikle u poštanskom sandučetu i omiljenim lokacijama. Može obuhvatati i ostale fascikle kao što su arhivske fascikle. Ovo okno možete skupiti ako kliknete na ikonu fascikle na vrhu. Fascikle u ovom pregledu možete razviti ili skupiti ako kliknete na trouglaste ikone pored imena fascikli.

 3. Prozor za pretragu. Ovde ukucajte ono što želite da pronađete, na primer ime osobe čije poruke želite da nađete ili tekst koji želite da nađete da biste pronašli određenu poruku.

 4. Lista poruka u aktuelnoj fascikli. Svaki unos u pregledu liste ime dodatne informacije kao što su koliko poruka ima u razgovoru i koliko njih je nepročitano ili da li postoji prilog, zastavica ili kategorija povezana sa nekom porukom iz razgovora. Razgovor može imati jednu ili više poruka. Kada je razgovor izabran možete ga izbrisati, dodati zastavicu ili kategoriju tako što ćete kliknuti na ikone. Na vrhu pregleda liste su filteri na koje možete kliknuti da biste brzo pronašli poruke koje su nepročitane, koje uključuju vaše ime u redu „Za“ ili „Cc“ ili koje su označene zastavicom. Pored filtera videćete ime fascikle koju pregledate i pregled koji ste izabrali.

 5. Okno za čitanje, gde je izabran razgovor prikazan. Možete odgovoriti na bilo koju poruku u razgovoru tako što ćete kliknuti na veze sa leve strane.

Vrh stranice

Kalendar ćete verovatno najviše koristiti posle prijemnog poštanskog sandučeta u programu Outlook Web App. Dodatne informacije o kalendarima u programu Outlook Web App potražite u članku Kalendar u programu Outlook Web App.

Prikaz sedmica kalendara

 1. Napravite novi događaj tako što ćete kliknuti na dugme Novi događaj. Događaj može da bude zakazana obaveza, sastanak ili događaj koji traje ceo dan.

 2. Koristite kalendar da biste se prebacivali sa datuma na datum. Senčenje će vam pokazati koji sedmicu trenutno pregledate, a tamnije senčenje obeležava aktuelni datum. Ikonu kalendara na vrhu možete koristiti da biste skupili ili razvili ovu stranu prikaza kalendara.

 3. U datom trenutku možete pregledati više od jednog kalendara. Ovaj odeljak vam omogućava da dodate kalendare drugih osoba i izaberete kalendar koji će se prikazati.

 4. Ovo je još jedna oblast koju možete koristiti za navigaciju od jednog dana do drugog. Kliknite na neki od datuma da biste se prebacili na taj datum. Ili kliknite na strelice sa bilo koje strane da biste videli datume pre ili posle trenutno prikazanog.

 5. Glavni prozor, gde će se prikazati kalendari.

 6. Izaberite željeni prikaz i delite ili štampajte kalendar.

Ovde su uskladišteni kontakti. Tu možete da pronađete, napravite i uredite kontakte. Kontakte možete da tražite i u direktorijumu organizacije. Dodatne informacije o kontaktima u programu Outlook Web App potražite u članku Pregled osoba – Outlook Web App.

Prikaz „Osobe“

 1. Napravite novi kontakt klikom na dugme Novo.

 2. Sva mesta na kojima možete naći informacije kontakta.

 3. Pretraživanje. Ovde unesite ime osobe da biste je našli u kontaktima i direktorijumu vaše organizacije.

 4. Spisak svih kontakata u trenutnoj fascikli.

 5. Kartica kontakta za izabranu osobu.

 6. Radnje koje su vam dostupne direktno sa kartice kontakta. Kliknite na ikone da biste poslali poruku ili napravili poziv za sastanak.

Vrh stranice

Zadaci skladište zadatke koje kreirate ili koji su vam poslati kao i poruke koje ste označili zastavicom. Kada prikazujete zadatke, podrazumevani prikaz je Obeležene stavke i zadaci. Ovo možete izmeniti tako što ćete izabrati stavku Zadaci sa liste fascikli na levoj strani. Za informacija o zadacima u Outlook Web App, idite na Pregled zadataka.

Zadaci u aplikaciji Outlook Web App

 1. Napravite novi zadatak tako što ćete kliknuti na dugme Novi zadatak.

 2. Koristite ovu kolonu da biste videli stavke i zadatke označene zastavicom ili samo zadatke.

 3. Filteri. Izaberite filter u zavisnosti od toga koje stavke želite da vidite. Zadaci i stavke označene zastavicom koji nemaju povezan datum i nisu dovršeni pojaviće se samo kada izaberete stavku Sve.

 4. Lista stavki koje ispunjavaju kriterijume aktuelnog filtera. Kliknite na bilo koju stavku da biste je videli u oknu za čitanje. Možete koristiti kontrole iz pregleda liste da biste pravili izmene statusa stavke. Na primer, možete obeležiti zadatak kao izvršen ili ukloniti zastavicu sa poruke.

 5. Okno za čitanje u kom se prikazuje sadržaj stavki koje ste izabrali. Možete koristiti kontrole u gornjem uglu da biste promenili stavku ako je u pitanju zadatak. Ako je u pitanju poruka, kontrole će biti iste kao tokom čitanja pošte.

Napomena: Zadaci možda nisu dostupni u zavisnosti od postavki organizacije.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×