Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana u usluzi Yammer

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Yammer je odličan način za deljenje informacija unutar preduzeća. Ako koristite čitač ekrana, ovaj članak može vam pomoći u navigaciji kroz uslugu Yammer.

Napomene: 

 • Prilikom korišćenja usluge Yammer, preporučujemo da kao pregledač koristite Internet Explorer

 • Yammer je aplikacija zasnovana na vebu, pa se tasterske prečice i navigacija mogu razlikovati od onih u aplikaciji Yammer za stone računare.

U ovoj temi

Prijava u Yammer

Postoje dva načina da se prijavite Yammer: u web portal Office ili Iako Yammer.com.

Prijava preko Office portala

Da biste se prijavili preko Office portala, morate biti prijavljeni na svoj Office nalog.

 1. Idite na www.office.com. Prijavite se na, ako je potrebno.

 2. Da biste se pomerili do veze Yammer u telu stranice, pritiskajte taster Tab. Čuje se „Yammer“. Da biste pokrenuli Yammer, pritisnite taster Enter.

Sada ste na personalizovanoj matičnoj stranici usluge Yammer.

Napomena: Da biste saznali kako izgleda korisnički interfejs i kako da se krećete pomoću tastature u usluzi Yammer, pogledajte odeljak „Pristupačnost u usluzi Yammer“.

Prijavljivanje putem lokacije Yammer.com

 1. Idite na www.yammer.com.

 2. Da biste došli do veze Prijavite se, pritisnite taster Tab. Čućete „Prijavite se“.

 3. Da biste izabrali vezu Prijavite se, pritisnite taster Enter. To vas vodi na ekran Prijava. Fokus je na polju E-adresa.

 4. Otkucajte e-adresu i pritisnite taster Tab.

  Savet: Pojedine organizacije imaju poseban ekran za prijavljivanje. Ako vaša organizacija ima poseban ekran za prijavljivanje, kad otkucate e-adresu i pritisnete taster Tab, automatski ćete dospeti na taj ekran. Pratite uputstva na ekranu da biste se prijavili.

 5. Otkucajte lozinku za uslugu Yammer i pritisnite taster Enter.

  Savet: Ako ste zaboravili lozinku, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Zaboravili ste lozinku?“, a zatim pritisnite taster Enter. To vas vodi na ekran Zaboravljena lozinka. Fokus je na polju E-adresa. Otkucajte e-adresu i pritisnite taster Enter. Biće vam poslata e-poruka koja će vam pomoći da preuzmete svoju Yammer lozinku. Da biste se vratili u Yammer, sledite uputstva iz e-poruke.

Sada ste na personalizovanoj matičnoj stranici usluge Yammer, na kojoj su navedene sve diskusije i sve grupe koje pratite.

Napomena: Da biste saznali kako izgleda korisnički interfejs i kako da se krećete pomoću tastature u usluzi Yammer, pogledajte odeljak Pristupačnost u usluzi Yammer.

Praćenje grupa

 1. Pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete „Matična stranica“, a zatim pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Još“.

 2. Da biste otvorili podmeni Još opcija, pritisnite taster Enter.

 3. Da biste došli do veze Grupe, pritisnite taster sa strelicom nadole. Čujete: „Grupe“.

 4. Da biste došli do stranice sa spiskom Grupe, pritisnite taster Enter. Čujete: „Predložene grupe“.

  Savet: Učitavanje nove stranice traje od 15 do 60 sekundi.

 5. Da biste došli do veze Sve grupe, pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete: „Kreiranje grupe“. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Dugme ’Pretraži’“.

 6. Da biste počeli da se krećete kroz predložene grupe, ponovo pritisnite taster Tab. Čućete: „Odbij ovaj predlog“, a zatim, kad ponovo pritisnete taster Tab, ime grupe i, na kraju, „Pridruži se“.

 7. Da biste se pridružili grupi, pritisnite taster Enter. Kad se pridružite novoj grupi, ne postoje glasovne povratne informacije, ali ako pritisnete kombinaciju tastera Shift+Tab pa ponovo pritisnete taster Tab, čućete „Pridružen“ umesto „Pridruži se“.

 8. Nastavite da se pomerate kroz sve grupe na stranici ili koristite funkciju Pretraga da biste pronašli određene grupe kojima ćete se pridružiti.

Kada se pridružite grupi, možete da pregledate poruke u toj grupi tako što ćete pratiti vezu u oknu za navigaciju koje se nalazi levo na toj stranici.

Pretplata na grupe

Kada prikazujete feed jedne grupe, možete da se pretplatite na tu grupu i primate e-poruke svaki put kada neko započne novu nit diskusije.

 1. Da biste došli do odeljka Opcije pristupa, pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete: „Pretplati se na ovu grupu e-poštom“. Fokus je na polju za potvrdu za pretplatu e-poštom.

 2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste se pretplatili na ovu grupu.

  Savet: Ovom polju za potvrdu možete se vratiti u svakom trenutku da biste otkazali pretplatu. Ako napustite grupu, pretplata će vam automatski biti otkazana.

Praćenje diskusija

 1. Na bilo kojoj stranici usluge Yammer pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete ime prvog objavljivača, što vam ukazuje na to da se krećete po telu stranice. Ako čujete reč „Članovi“, znači da ste prošli telo stranice i našli se u desnoj koloni. Da biste se vratili na telo stranice, pritisnite kombinaciju tastera Shift+Ctrl+F6.

 2. Da biste prošli kroz opcije za objavljivanje i došli u podmeni Opcije za diskusiju, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Više opcija za diskusiju“.

 3. Da biste otvorili podmeni Opcije za diskusiju, pritisnite taster Enter. Čujete: „Prati u prijemnom poštanskom sandučetu“.

 4. Da biste izabrali ovu opciju i primali e-poruke kad god neko doda objavu ovoj diskusiji, pritisnite taster Enter.

Uradite više sa Yammer i čitača ekrana

Yammer vam omogućava da pratite pojedince, delite veze i još mnogo toga. Saznajte više o interfejsu usluge Yammer i o prečicama u ovim dokumentima:

Uz to, možete da pristupate izvornoj pomoći usluge Yammer s bilo koje stranice, sa trake usluge Office. Yammer je deo usluge Office Online. Na vrhu stranice ima Office traku preko koje možete brzo da pristupite svakoj drugoj Office 365 aplikaciji i postavkama svog Office naloga.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×