Prvi koraci sa Outlook kalendarom

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Outlook kalendara omogućavaju vam da kreirate zakazane obaveze, događaja i sastanaka sa drugima. Možete da imate više kalendara u različite svrhe, uvoz kalendara iz druge dobavljače e-pošte i usluge kao što su sportskih timova ili profesionalne organizacije.

Kreiranje zakazane obaveze, sastanci i događaji

Zakazane obaveze, sastanci i događaji delite broja sličnosti. Svi imaju datum početka i završetka i vreme, temu i lokaciju. Možete da kreirate periodične zakazane obaveze, sastanke i događaje.

Zakazane obaveze predstavljaju blokovi vremena možete da označite kao slobodno, zauzet, uslovno prihvatanje odsutan iz kancelarije ili rad na drugom mestu.

Događaji su kao i zakazane obaveze, osim podrazumevano, traju kompletnu barem jedan dan.

Sastanci su zakazane obaveze ili događaja sa drugim učesnicima.

Iz fascikle "Kalendar", izaberite stavku Nova zakazana obaveza, novi sastanak, ili izaberite opciju nove stavke i odaberite stavku Celodnevni događaj da biste počeli. Više informacija potražite u članku Kreiraj ili planiranje zakazane obaveze, sastanka ili događaja.

Kreiranje dodatnih kalendara

Možete da kreirate dodatne kalendare u programu Outlook da odvojite određene kategorije zakazane obaveze, sastanci i događaji od drugih osoba. Na primer, ako koristite Outlook u poslovne svrhe, kreirajte drugi kalendar za lične zakazane obaveze. Možete da dodate kalendara za sportskih timova i druge profesionalne organizacije ili uvoz te događaje u glavnog kalendara.

Da biste kreirali dodatni kalendar, pomerite se do fascikle kalendara. Na levoj strani ekrana, kliknite desnim tasterom miša moji kalendari. Zatim izaberite stavku Dodaj kalendar. Možete da navedete ime i lokaciju za novi kalendar. Jednom kliknite na dugme u redu, novu fasciklu kalendar će se pojaviti pored fascikle postojeći kalendar. Više informacija potražite u članku Kreiranje dodatnih kalendara.

Dodavanje Internet kalendar ili uvezete događaje iz .ics datoteku

Profesionalne organizacije, uključujući sportskih timova i klub vam omogućavaju da preuzimanje datoteke koje možete da koristite da biste dodali grupu zakazanih obaveza ili događaje postojeći kalendar. Na primer, možete da uvezete igre za određeni bejzbol ili fudbal tima.

Pretplate na internet kalendar, Preuzmite kalendar datoteku sa oznakom tipa datoteke .ics. Kliknite dvaput na datoteku koju ste preuzeli i recimo da ako Outlook vas pita da li želite da uvezete ili se pretplatite na kalendar. više informacija potražite u članku Uvod u objavljivanje Internet kalendara.

Dodavanje osoba na sastancima

Ako kreirate sastanak i kasnije želite da dodate drugi učesnik, jednostavno otvorite sastanak iz kalendara i dodate učesnika u red za ili iz pomoćnik za planiranje. Izaberite stavku Pošalji ažurirano da biste poslali poziv za sastanak novog učesnika.

Ako želite da dodate učesnika sastanka neko drugi kreirao, možete da prosledite na sastanak. Kada osoba koja prima prosleđenih sastanka primi zahtev u svom prijemnom poštanskom sandučetu, pojaviće se iz organizator sastanka. Pored toga, organizator sastanka će primiti obaveštenje prosleđena sastanak učesnika. Ne možete da dodate osobe na sastanku putem polje " Bcc ".

Napomena: Ako želite nekoga da obavestite o sastanku, ali ne i da ga pozovete, jednostavno prevucite zahtev za sastanak iz kalendara na ikonu Pošta na donjoj levoj strani programa Outlook. Time se otvara e-poruka sa informacijama o sastanku koje možete da pošaljete. Imajte na umu da ova e-poruka ne dodaje učesnike u sastanak i samo sadrži informacije o sastanku kao što su datum, vreme, tema i dnevni red.

Kreiranje periodične zakazane obaveze, sastanka ili događaja

Da biste zakazali obavezu, sastanak ili događaj ponavlja, kada kreirate kalendarske stavke, kliknite na dugme ponavljanje na traci. Outlook nudi širok spektar opcije ponavljanja.

  • Dnevni: koristite ovu opciju da biste kreirali sastanka svaki dan ili svakih X dana (gde je X srednja bilo koji broj između 1 i 999). Takođe možete izabrati svaki dan u sedmici.

  • Sedmični: koristite ovu opciju da biste kreirali sastanak koji se dešava na određeni dan ili dana svakog X sedmica (gde je X srednja bilo koji broj između 1 i 99). Na primer, ako želite da kreirate sastanak koji se dešava svakog drugog ponedeljka, potvrdite izbor u polju za ponedeljak i unesite 2 u okviru Ponavljanje svaki [] sedmica .

  • Mesečni: koristite ovu opciju da biste kreirali sastanak koji se dešava određenog dana svakog meseca ili svakih nekoliko meseci. Takođe možete da izaberete opcije kao što je prva sreda svakog meseca, drugi četvrtak svaki drugi mesecu ili Prošlog ponedeljka svaka tri meseca.

  • Godišnji: koristite ovu opciju da biste kreirali zakazane obaveze koje se ponavljaju određenog dana svake godine, na primer rođendan ili godišnjicu, ili određenog dana u mesecu, na primer u trećem četvrtak novembar.

Više informacija o periodične zakazane obaveze, sastanke i događaje, pogledajte članak periodičnog sastanka.

Takođe pogledajte

Microsoft podrška i pomoćnik za oporavak (SaRA)

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×