Prvi koraci – novo u programu Publisher 2010

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft Publisher 2010 dodaje nove mogućnosti usmerene će vam pomoći da kreirate, štampanje i distribuiranje publikacija profesionalnog kvaliteta i prodaje i marketinškog materijala. Pomoću ažuriranog korisničkog interfejsa, poboljšane štampanja iskustvo da vam pomognemo sa efikasnije štampanja, novi položaj slike i alatke za rukovanje, sastavnih blokova sadržaja i dobro tipografiju opcije kao što su true malim slovima, ligatura i alternativni stilovi Publisher 2010 poboljšava iskustvo objavljivanje i čini više predvidivi rezultate tako da dobijete publikacija koje želite.

U ovom članku

Poboljšani interfejs

Predstavljanje trake

Dobro došli u bine

Štampanje efikasno

Štampanje postavke i pregleda pre štampanja

U redu tipografiju

Sastavni blokovi

Galerije sastavnih blokova

Poboljšana slika alatke

Izrezivanje

Pomeranje

Galerija stilova slike

Poboljšani interfejs

Publisher 2010 uvodi nekoliko funkcija da drastično unaprede kako možete videti i rad sa publikacijama. Ažuriranog korisničkog interfejsa koja sadrži trake "Backstage" i jasnije radni prostor koji ga čine intuitivni otkriti više komandi da biste mogli da preuzmete obavljanju posla brže.

Predstavljanje trake

Kada prvi put pokrenete Publisher 2010, možda ćete biti iznenadilo onim što vidite. Meniji i trake sa alatkama zamenjene na tracikoja vam pomaže da brzo pronađete komande koje treba da dovršite zadatak. Komande su organizovane u logičkim grupama koje su grupisane u okviru kartice.

Traka u programu Publisher 2010

Za Publisher 2010, sve kartice i grupe na traci su potpuno prilagodljivog. Ako vaša organizacija ima opcije specifične za svoj posao, možete da ih grupišete na sopstvenu kartice na traci.

Dobro došli u bine

Kliknite na karticu " datoteka " Dugme "datoteka" i vi se nalazite u polju Backstage, jednokratnu grafički odredište za upravljanje datotekama. "Backstage" sadrži iste osnovne komande dostupne u meniju datoteka u starijim verzijama programa Microsoft Publisher da biste otvorili, čuvanje i štampanje datoteka projekta. Više informacija o karticu datoteka i prikazu "Backstage" u sistemu Office 2010 potražite u članku Šta se dogodilo sa menijem "datoteka"?

Prikaz "Backstage" u programu Publisher 2010

Vrh stranice

Štampanje efikasno

Komande " Odštampaj " je sada u prikazu "Backstage". Da biste u prikazu "Backstage", kliknite na dugme datoteka u gornjem levom uglu programa Publisher Dugme "datoteka" . Publisher 2010 kombinuje štampanja i pregledu iskustva da biste lakše štampanje jednostavnih i složenih dokumenata. Istovremeno Prikažite obe strane stranice, više stranica, ivica stranice i druge važne odštampali informacije da biste dobili očekivane rezultate štampanja po prvi put.

Postavke štampanja i pregled pre štampanja

Novi Backstage prikaz za štampanje izgleda ovako:

Pregled postavki štampanja programa Publisher

Sa leve strane su postavke štampanja i na desnoj strani okna za pregled. Promene izvršene u postavci u levom oknu (za štampanje Backstage) će uticati na pregleda i rezultat štampanja. Promene izvršene u postavke u oknu za pregled (od na štampanje Backstage) će uticati na pregleda i neće uticati na rezultat štampanja.

Napomena: Neke od ovih kontrola zavise od druge postavke, na primer boje kontrole će biti dostupna samo ako štampač može štampati u boji i klizač za prozirnost prednji/zadnji plan će biti dostupna samo ako odaberete štampanje sa obe strane papira.

Više informacija o štampanju uPublisher 2010, pogledajte članak Štampanje.

U redu tipografiju

Publisher 2010 daje nove alatke koje vam pomažu da transformišete običnom teksta u redu tipografiju. Korišćenje skupovi stilova, alternativni stilovi, tačno mala slova, ligature, broj stilova i druge stvari koje su dostupne u OpenType fontovima kao što su Calibri i Gabriola. Takođe možete da koristite dodatne OpenType fontovima koje su dostupne putem drugih preduzeća. Da li font koji podržava napredne tipografskih funkcije, kao i koje funkcije, određen je dizajner fonta. Većina fontova u ovom trenutku ne podržavaju napredne OpenType funkcije.

kokoљka kreirate okvir za tekst na karticu Alatke okvira za tekst se pojavljuje na traci. Ako font koji ste izabrali podržava OpenType, grupa " tipografija" će biti omogućene i imati pristup oblikovanja alatke, uključujući i nove funkcije za tipografiju i funkcije.

Grupa „Tipografija“ u programu Publisher 2010

Za više informacija o naPublisher 2010 tipografiju funkcija potražite u članku Korišćenje tipografskih stilova radi postizanja jačeg utiska publikacije.

Vrh stranice

Sastavni blokovi

Sastavni blokovi su delovi sadržaja koji se mogu ponovo koristiti, na primer poslovne informacije, naslovi, kalendari, ivice i oglasi koji su uskladišteni u galerijama. U bilo kom trenutku možete pristupiti sastavnim blokovima i ponovo ih koristiti. Takođe možete kreirati i sačuvati vlastite sastavne blokove, kategorizovati ih, napisati opis i označiti ih ključnim rečima da bi ih lakše bilo moguće pronalaziti. Ovi prilagođeni sastavni blokovi mogu predstavljati kombinaciju grafike, teksta i čak drugih sastavnih blokova.

Galerije sastavnih blokova

Četiri od pet galerija sastavnih blokova nalazi se na kartici Umetanje, u grupi Sastavni blokovi, a peta galerija Poslovne informacije nalazi se u grupi Tekst.

Grupa „Sastavni blokovi“ u programu Publisher 2010

Pet galerija sadrži sledeće:

  • Delovi stranice: ova galerija je predviđena za unapred oblikovane strukturalne elemente za publikacije, na primer naslove, bočne trake i rubrike.

  • Kalendari: ova galerija je predviđena za unapred oblikovane mesečni kalendari. Izaberite trenutni ili sledeći mesec iz galerije ili izaberite mesecima i godinama iz galerije iz Biblioteka sastavnih blokova.

  • Ivice i naglašavanja: Ova galerija je predviđena za grafičke elemente kao što je za dodavanje ivica, naglašavanja i okvira.

  • Oglasi: Ova galerija je predviđena za unapred oblikovane elemente oglasa, uključujući kupone.

  • Poslovne informacije: Ova galerija sadrži skupove vaše poslovne informacije. Više informacija o poslovnih informacija potražite u člankuposlovne informacije, Kontrolor dizajna, i postavke komercijalne štampanje.

Za više informacija o sastavne blokove, pogledajte temu: sastavnih blokova.

Poboljšana slika alatke

Dodavanje ili promena slike publikacijama bez teškoća uz očuvanje izgleda dokumenta. Da biste dobili rezultate koje želite da koristite izrezivanje, vizuelno pomeranje i Galerija stilova slike.

Kartica „Alatke za slike“ u programu Publisher 2010

Izrezivanje

Kada izaberete sliku u programu Publisher 2010 nove Alatke za slike kartica na glavnoj traci postaje dostupan. Alatka " izrezivanje " je u grupi " Izreži " na krajnjoj desnoj strani ovu novu karticu Cropping se obično se koristi da biste sakrili ili skraćivanje deo slike, radi naglašavanja ili uklanjanja neželjenih delova. Više informacija o izrezivanje, pogledajte članak Cropping slike.

Izrezivanje komande na traci "Alatke za slike oblikovanje" u programu Publisher

Pomeranje

Dok koristite alatku za izrezivanje slike možete da premestite unutar oblasti izrezane slike da biste se uverili da slika je centrirana onako kako želite.

Galerija stilova slike

Grupa Stilovi slika vam pruža opcije za oblik, ivicu i natpise slike. Možete da primenite unapred definisane stilove slika iz galerije stilova slika ili da ručno oblikujete oblik i ivicu slike.

Grupa „Stilovi slike“ sa kartice „Alatke za slike“ u programu Publisher 2010

Galerija stilova sadrži četiri različita oblika, svaki sa šest različitih opcija za ivice koje možete da primenite na slike. Kada zadržite pokazivač iznad jedne od opcija galerije, izabrana slika će pregledati stil.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×