Proverite valjanost postavki zaštite aplikacija na iOS uređajima

Proverite da li postavke zaštite aplikacija rade na korisničkim uređajima

Kada podesite konfiguracije aplikacije za iOS uređaje da biste zaštitili aplikacije, možete da pratite ove korake da biste proverili da li rade postavke koje ste izabrali.

Prvo, uverite se da se smernice primenjuju na aplikaciju u kojoj ćete proverite njihovu valjanost.

 1. U Microsoft 365 Business centru administracije idite na stavke Smernice > Uređivanje smernica.

 2. Odaberite Smernice aplikacija za iOS za postavke koje ste kreirali tokom instalacije ili druge smernice koje ste kreirali i potvrdite da se npr. primenjuju za Outlook.

  Prikazuje sve aplikacije za koje ove smernice štite datoteke.

Provera valjanosti za postavku „Zahtevajte PIN kôd za pristup Office aplikacijama“

U oknu Uređivanje smernica odaberite stavku Uredi pored Kontrola pristupa Office dokumentima, razvijte stavku Kontrolišite način na koji će korisnici pristupati Office datotekama na mobilnim uređajima i uverite se da je opcija Zahtevaj PIN kôd ili otisak prsta za pristup Office aplikacijama postavljena na Uključeno.

Uverite se da je zahtevanje PIN-a ili otiska prsta za pristup Office aplikacijama postavljeno na „Uključeno“
 1. Na iOS uređaju korisnika otvorite Outlook i prijavite se pomoću korisničkih Microsoft 365 Business akreditiva.

 2. Biće vam zatraženo da unesete PIN ili da koristite otisak prsta.

  Unesite PIN kôd na iOS uređaju da biste pristupili Office aplikacijama.

Provera valjanosti postavke „Poništi PIN kôd posle sledećeg broja neuspešnih pokušaja“

U oknu Uređivanje smernica odaberite stavku Uredi pored Kontrola pristupa Office dokumentima, razvijte stavku Kontrolišite način na koji će korisnici pristupati Office datotekama na mobilnim uređajima i uverite se da je opcija Poništite PIN kôd posle sledećeg broja neuspešnih pokušaja postavljena na neki broj – ovde je podrazumevano 5.

 1. Na iOS uređaju korisnika otvorite Outlook i prijavite se pomoću korisničkih Microsoft 365 Business akreditiva.

 2. Unesite netačan PIN onoliko puta koliko je navedeno u smernici. Videćete odziv sa obaveštenjem PIN pokušaj – dostignuto ograničenje za poništavanje PIN koda.

  Nakon previše pokušaja unosa neispravnog PIN koda, morate da resetujete PIN.
 3. Pritisnite dugme U redu. Bićete upitani da se prijavite pomoću korisničkih Microsoft 365 Business akreditiva, a zatim ćete morati da unesete novi PIN.

Provera valjanosti postavke „Primorajte korisnike da čuvaju sve poslovne datoteke u usluzi OneDrive for Business“

U oknu Uređivanje smernica odaberite stavku Uredi pored postavke Zaštita od gubitka ili krađe uređaja, razvijte Zaštitite poslovne datoteke kada je uređaj izgubljen ili ukraden i uverite se da je opcija Primorajte korisnike da čuvaju sve poslovne datoteke u usluzi OneDrive for Business postavljena na Uključeno.

Uverite se da je opcija „Primorajte korisnike da čuvaju sve poslovne datoteke u usluzi OneDrive for Business“ uključena
 1. Na iOS uređaju korisnika otvorite Outlook i prijavite se pomoću korisničkih Microsoft 365 Business akreditiva, a zatim unesite PIN ako vam bude zatraženo.

 2. Otvorite e-poruku koja sadrži prilog, otvorite prilog i odaberite stavku Sačuvaj u dnu ekrana.

  Dodirnite opciju „Sačuvaj“ pošto otvorite prilog da biste probali da ga sačuvate.
 3. Treba samo da vidite opciju za OneDrive for Business. Ako je ne vidite, dodirnite stavku Dodaj nalog i izaberite stavku OneDrive for Business sa ekrana Dodavanje naloga skladišta. Navedite Microsoft 365 Business krajnjeg korisnika da biste se prijavili kada bude zatraženo.

  Dodirnite stavku Sačuvaj i izaberite OneDrive for Business.

Provera valjanosti postavke „Zahtevajte od korisnika da se ponovo prijavi ako su Office aplikacije neaktivne tokom određenog vremenskog perioda“

U oknu Uređivanje smernica odaberite stavku Uredi pored Kontrola pristupa Office dokumentima, razvijte stavku Kontrolišite način na koji će korisnici pristupati Office datotekama na mobilnim uređajima i uverite se da je opcija Zahtevajte od korisnika da se ponovo prijavi ako su Office aplikacije neaktivne postavljena na neki broj minuta – ovde je podrazumevano 30 minuta.

 1. Na iOS uređaju korisnika otvorite Outlook i prijavite se pomoću korisničkih Microsoft 365 Business akreditiva, a zatim unesite PIN ako vam bude zatraženo.

 2. Sada bi trebalo da vidite Outlook prijemno poštansko sanduče. Nemojte dodirivati iOS uređaj najmanje 30 minuta (ili neki drugi vremenski period, duže nego što ste naveli u smernicama). Ekran uređaja će verovatno potamneti.

 3. Ponovo pristupite programu Outlook na iOS uređaju.

 4. Bićete upitani da unesete PIN da biste ponovo pristupili programu Outlook.

Provera valjanosti postavke „Zaštitite poslovne datoteke šifrovanjem“

U oknu Uređivanje smernica odaberite stavku Uredi pored postavke Zaštita od gubitka ili krađe uređaja, razvijte Zaštitite poslovne datoteke kada je uređaj izgubljen ili ukraden i uverite se da je opcija Zaštita poslovnih datoteka pomoću šifrovanja postavljena na Uključeno, a Nametni korisnicima da čuvaju sve poslovne datoteke u usluzi OneDrive for Business postavljena na Isključeno.

 1. Na iOS uređaju korisnika otvorite Outlook i prijavite se pomoću korisničkih Microsoft 365 Business akreditiva, a zatim unesite PIN ako vam bude zatraženo.

 2. Otvorite e-poruku koja sadrži nekoliko priloga sa datotekama slika.

 3. Dodirnite prilog, a zatim dodirnite opciju Sačuvaj ispod nje.

 4. Otvorite aplikaciju Fotografije na početnom ekranu. Trebalo bi da vidite da je šifrovana fotografija (ili više njih ako ste sačuvali više priloga sa datotekama slika) sačuvana, ali šifrovana.

Srodne teme

Microsoft 365 Business dokumentacija i resursi
prvi koraci uz Microsoft 365 Business
Upravljanje uslugom Microsoft 365 Business

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×