Proverite podatke o kvotama lokacije

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao vlasnik lokacije možete da zadržite kontrolu nad resursima servera i pažljivo da nadgledate oblasti kao što su prostora za skladištenje tako što ćete proveriti kvota koji su podešeni za lokacije.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Prikaz trenutne vrednosti i podataka kvota za lokaciju

Pregled podataka kvota za lokaciju

Pregled

U cilju pomoći oko upravljanja lokacijom i resursima servera, administrator računara lokalnog servera može da navede kvote koje se koriste za ograničavanje količine raspoložive memorije na lokaciji i broja korisnika koji se dodaju kolekciji lokacija. Ove kvote pomažu da se obezbedi da jedna lokacija ne može da iscrpi tolike resurse da druge lokacije više ne mogu da funkcionišu.

Administrator servera može da koristi blokade radi sprečavanja prekoračenja graničnih vrednosti kvota za skladištenje i da blokira sve korisnike da pristupaju lokaciji, ako je potrebno.

Lokacija može da se automatski blokira ako lokacija prekorači kvotu za maksimalnu memoriju. Administrator servera takođe može ručno da blokira lokaciju ako, na primer, postoji narušavanje smernica za korišćenje lokacije. Zavisno od tipa blokade, rezultat blokiranja lokacije je različit:

 • Kada je lokacija blokirana zbog prekoračenja kvote za skladište, korisnici koji pokušaju da otpreme novi sadržaj vide grešku „Disk je pun“.

 • Kada je lokacija ručno blokirana, korisnici koji pokušaju da gledaju lokaciju videće poruku „Zabranjen pristup“.

Administratori lokacije mogu sami da deblokiraju lokacije ako su lokacije blokirane zbog prekoračenja kvota ograničenja. Samo administrator servera može da ukloni ručno blokiranje.

Vrh stranice

Pregled trenutnih vrednosti i podataka kvota za lokaciju

Trenutne vrednosti i podaci kvota za lokaciju se mogu pregledati u centralnoj administraciji programa SharePoint. Kontaktirajte administratora servera da biste videli ovu informaciju.

Vrh stranice

Pregledanje podataka o kvotama za neku lokaciju

 1. U Meniju Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , izaberite stavku Postavke lokacije.

  Napomena: Na lokaciji za koju je meni Radnje lokacije prilagođen, postavite pokazivač na stavku Postavke lokacije, a zatim izaberite postavke koje želite da pregledate.

 1. Na stranici „Postavke lokacije“, u odeljku Administracija kolekcije lokacije, izaberite stavku Pregled korišćenja.

  Napomena: Ako ne vidite ovu vezu, kliknite na vezu Idi na postavke lokacije najvišeg nivoa u odeljku Administracija kolekcije lokacije.

 2. Da biste pregledali detalje o načinu korišćenja skladišta, u odeljku Skladištenje kliknite na Dodela prostora za skladištenje.

 3. Na stranici za dodelu prostora za skladištenje, u odeljku Izbor prikaza postupite na jedan od sledećih načina:

  • Da biste pregledali dodelu prostora za skladištenje za biblioteke dokumenata, kliknite na stavku Biblioteke dokumenata.

  • Da biste pregledali dodelu prostora za skladištenje za dokumente, kliknite na stavku Dokumenti.

  • Da biste pregledali dodelu prostora za skladištenje za liste, kliknite na stavku Liste.

  • Da biste pregledali dodelu prostora za skladištenje za stavke u korpi za otpatke, kliknite na stavku Korpa za otpatke.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×