Provera pravopisa u programu OneNote za Windows 10

Provera pravopisa u programu OneNote za Windows 10

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Proveravaj pravopis tokom kucanja

OneNote za Windows 10 automatski traži i označava potencijalne pravopisne greške crvenom talasastom linijom:

Pravopisna greška označena crvenom talasastom linijom

Kliknite desnim tasterom miša na podvučenu reč, a, od opcija provere, odaberite predloženih reči, dodate reč u rečnik ili da zanemarite ovu grešku.

Ako biste radije da sakrijete pravopisne greške dok radite, odaberite stavke postavke > Opcije > Provera i promenite preklopnik da sakrijete pravopisne greške.

Provera pravopisa na drugom jeziku

Ako napravite beleške koje sadrže tekst na različitim jezicima, sada je moguće da proverite pravopis na svakom od tih jezika. Kliknite desnim tasterom miša na izabrani tekst i odaberite opciju Podesi jezik da biste naveli jezik koji će se koristiti za proveru pravopisa za izabrani tekst.

Izabrani tekst na francuskom prikazuje kontekstualni meni za podešavanje jezika.

Napomena: Ako već nemate instalirane alatke za proveru, možda ćete dobiti upozorenje prvi put kad izaberete jezik. Pratite odzive u poruci da biste dodali jezik.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×