Provera pravopisa pre slanja poruke

U verzijama programa Outlook za računare možete da proverite pravopis u e-poruci u bilo kom trenutku tako što ćete izabrati stavke Redigovanje > Pravopis i gramatika.

Da bi vam komanda „Pravopis i gramatika“ uvek bila pri ruci, možete da je dodate na priručnu traku

Ako ne želite da ručno radite proveru pravopisa za svaku poruku – ili se plašite da biste mogli da zaboravite – možete da podesite Outlook da proverava pravopis umesto vas svaki put.

  1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Pošta.

  2. U okviru Pisanje poruka potvrdite izbor u polju za potvrdu Proveri pravopis pre svakog slanja.

Provera pravopisa pre svakog slanja

Sada kada kliknete na dugme Pošalji, Outlook automatski proverava pravopis. Ako nema pravopisnih grešaka, program odmah šalje poruku. Ako se predomislite i želite da dodatno uredite poruku, kliknite na dugme Otkaži da biste zaustavili proveru pravopisa, a zatim kliknite na dugme Ne.

Provera pravopisa za Office 365 Outlook na vebu

U aplikaciji Office 365 Outlook – Outlook na vebu – ne postoji ugrađena provera pravopisa. Umesto toga, koristite veb pregledač za proveru pravopisa. Većina veb pregledača, kao što su Chrome, Internet Explorer i FireFox imaju proveru pravopisa. Ako vaš veb pregledač nema proveru pravopisa, možete da pretražujete internet da biste dobili dodatak za pregledač.

Ako koristite Windows 8 ili noviju verziju, druga opcija je da odete u Postavke računara i potražite Automatsko ispravljanje pogrešno napisanih reči i Isticanje pogrešno napisanih reči. Uključite obe postavke.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×