Provera i deljenje rezultata testa

Provera i deljenje rezultata testa

Savet: Pravljenje ankete, testa ili upitnika pomoću usluge Microsoft Forms. Želite da napravite naprednu anketu? Probajte Microsoft Forms Pro.

Microsoft Forms pruža bogat tokovi posla koji vam omogućavaju da, kao autor, efikasno dodelite tačke po potrebi studentima i da pružite povratne informacije na nekoliko načina. Rezultate testa možete da izvezete u Microsoft Excel radi detaljnije analize i grafikona, kao i da izbrišete ili odštampate rezime svih odgovora.

Prikaz rezimea informacija o testu

Kada kreirate test, prilagodite njegove postavke i delite ga sa drugima, vreme je da prikažete rezultate. U Microsoft Forms otvorite kviz za koji želite da pregledate rezultate, a zatim kliknite na karticu Odgovori .

Kartica "odgovori" za kviz

Na vrhu ćete videti informacije o rezimeu u realnom vremenu o testu, kao što je broj odgovora, prosečna ocena i trenutni status testa.

Pored svakog pitanja videćete broj odgovora i ћivopisan grafikon koji prikazuje raspodelu odgovora u svim mogućim odgovorima.

1. Pregledajte odgovore za svako pitanje

Izaberite stavku Redigovanje odgovora da biste obezbedili tačke i povratne informacije.

Na kartici osobe možete da vidite pojedinačne detalje za svakog studenta, kao što je vreme koje je potrebno da bi se dovršio test, broj bodova koje se zaradi i opcije koje ste izabrali.

Stranica pregleda odgovora

U ovom prikazu možete da oceniљ sva pitanja za jednog studenta, a zatim da uradite isto za sledeće studente. Kliknite na strelicu pored imena studenta da biste prešli na rezultate drugog studenta. Takođe možete da kliknete na strelice nalevo i nadesno da biste se uključili u detalje o rezultatima drugih studenata.

Da biste obezbedili opšte povratne informacije za studenta, kliknite na ikonu povratne informacije Ikona "povratne informacije" i u okvir za tekst unesite povratne informacije.

Unos povratnih informacija za odziv

Da biste pružali povratne informacije za određeno pitanje, kliknite na ikonu povratne informacije Ikona "povratne informacije" sa desne strane tačaka, a zatim u okvir za tekst unesite povratne informacije.

Unos povratnih informacija za odgovor na određeno pitanje

Takođe možete da kliknete na dugme Još opcija Dugme „Još opcija“ i odaberete da li želite da izbrišete odgovor, odštampate odgovorili objavite rezultate za određenu osobu.

Brisanje, štampanje i objavljivanje opcija rezultata u Microsoft obrascima

Napomena: Brisanje odgovora nije moguće opozvati.

Savet: Saznajte više o obrascima za štampanje.

Na kartici pitanja možete da vidite sva pitanja i prosečne tačke koje se zaslužuju za to pitanje.

Pitanja o testu

U ovom prikazu možete da oceniљ jedno pitanje u svim studentima, a zatim da uradite isto za sledeća pitanja. Kliknite na strelicu pored stavke svako pitanje da biste prešli na prikaz detalja pitanja. Takođe možete da kliknete na strelice nalevo i nadesno da biste se kretali kroz detalje drugih pitanja.

2. objavite rezultate

Kada budete spremni da delite povratne informacije i upućuju na studente, kliknite na dugme Objavi rezultate na kartici Odgovori .

Za svakog studenta možete da vidite status njegovog ili njenog testa (npr. zagraрen) i broj zasluženih tačaka. Ako želite da proknjižite ocene svih studenata, kliknite na polje za potvrdu sa leve strane imena u koloni ime . Da biste proknjižili pojedinačne rezultate, potvrdite izbor u polju za potvrdu sa leve strane imena svakog studenta.

Redigovanje, izbor i objavljivanje rezultata

Izaberite stavku Proknjiži rezultate.

Kada knjižite rezultate, možete da se vratite na svoj kviz da biste pregledali rezultate i povratne informacije. Studenti mogu da prikažu svoje rezultate i povratne informacije tako što će pokrenuti obrazac.

Savet: Ako se student vraća na kviz posle prosleđivanja, moći će da vidi svoje prethodne odgovore. Ako želite da ponovo preuzmu test bez njihovog odziva, možete da kreirate kopiju originalnog testa. 

Analiza rezultata testa u programu Excel

Možete lako da prikažete sve podatke o odgovoru za test u programu Microsoft Excel. Kliknite na dugme Otvori u programu Excel na kartici Odgovori .

Svako pitanje u testu je kolona i svaki odgovor postaje red u Excel radnoj svesci. Prve četiri kolone prikazuju vreme početka i vreme završetka za svaki odgovor i e-adresu i ime za svakog studenta. Kolone koje slede prikazuju ukupne vrednosti, povratne informacije o testu, srednje proknjiženo vreme, pitanja o testu, tačke za individualna pitanja i povratne informacije za pojedinačna pitanja.

Excel radna sveska koja prikazuje rezultate testa

Napomene: 

  • Sve promene koje izvršite na testu podataka u programu Excel neće izmeniti sadržaj tabele "odgovor".

  • Imena i e-adrese anonimnog odziva se neće prikazivati ako omogućite testu da prihvati anonimne odgovore.

Deljenje rezultata sa drugima

  1. Izaberite karticu Odgovori .

  2. Kliknite na dugme Još opcija Dugme „Još opcija“ .

  3. Odaberite stavku Kreiraj sažetu povezanost.

  4. Kliknite na dugme Kopiraj.

Kada nalepite ovu veze, svako ko ima povezanost moći će da prikaže rezime odgovora za vaš test.

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da čujemo šta imate da kažete! Posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×