Provera i deljenje rezultata obrasca

Provera i deljenje rezultata obrasca

Savet: Pravljenje ankete, testa ili upitnika pomoću usluge Microsoft Forms. Želite da napravite naprednu anketu? Probajte Microsoft Forms Pro.

Microsoft Forms uključuje obogaćenu analitiku u realnom vremenu koja pruža rezimirane informacije i pojedinačne rezultate za ankete i druge tipove obrazaca. Rezultate možete da izvezete u Microsoft Excel za detaljnu analizu, kao i da izbrišete ili odštampate rezime odgovora.

Prikaz sažetih informacija za obrazac

Kad kreirate obrazac, prilagodite njegove postavke i podelite ga sa drugima, vreme je za prikazivanje rezultata. U Microsoft Forms otvorite obrazac za koji želite da pregledate rezultate, a zatim kliknite na karticu Odgovori .

Na vrhu ćete videti rezime informacija o obrascu, kao što je broj odgovora, prosečno vreme koje je potrebno za obaveštenja da biste dovršili obrazac i trenutni status obrasca.

Rezultati rezimea za anketu

Pored svakog pitanja videćete broj odgovora i ћivopisan grafikon prekida odgovora.

1. proveravanje podataka o odgovoru za svako pitanje

Izaberite stavku Prikaži rezultate da biste videli pojedinačne detalje za svakog ko je pozvan, kao što je vreme koje je potrebno da biste dovršili obrazac i izabrane opcije.

Prikažite određene rezultate, kao što su ime i vreme završetka, po ispitaniku

Kliknite na strelicu pored imena za tužilac da biste prešli na rezultate drugog odgovora. Takođe možete da kliknete na strelice nalevo i nadesno da biste se uključili u detalje o rezultatima drugih osoba.

Kliknite na dugme Još opcija Dugme „Još opcija“ , a zatim odaberite da li želite da izbrišete odgovor na određenu pojedincu.

Opcija "Štampaj odgovor" u Microsoft obrascima

Savet: Saznajte više o obrascima za štampanje.

2. izvoz rezultata obrasca i otvaranje u programu Excel

U programu Microsoft Excel lako možete da prikažete sve podatke o odgovorima za test ili drugi obrazac. Kliknite na dugme Otvori u programu Excel na kartici Odgovori da biste uhvatili snimak trenutnih podataka odgovora.

Napomene: 

  • Ako ste obrazac kreirali u obrascima na vebu (https://Forms.Office.com) i kliknite na dugme Otvori u programu Excel, van mreže Excel radna sveska će se otvoriti koja nema vezu ili vezu sa obrascem.

  • Ako ste kreirali obrazac u usluzi OneDrive for Business , a zatim kliknite na dugme Otvori u programu Excel, Excel radna sveska se automatski skladišti u OneDrive for Business i sadrži podatke za povezivanje uživo sa obrascem. Svi novi podaci o odgovoru u obrascu odraziće se u radnoj svesci.

  • Ako ste kreirali obrazac u programu Excel online i kliknite na dugme Otvori uprogramu Excel, Excel radna sveska se automatski skladišti u OneDrive for Business i sadrži podatke za povezivanje uživo sa obrascem. Svi novi podaci o odgovoru u obrascu odraziće se u radnoj svesci.

Rešavanje problema sa izvozom podataka

Ako nailazite na grešku pri preuzimanju, pogledajte članak Rešavanje problema sa izvozom podataka obrasca u Excel.

Analiza rezultata obrasca u programu Excel

Svako pitanje u obrascu je kolona, a svaki odgovor postaje red u Excel radnoj svesci. Prve četiri kolone prikazuju vreme početka i vreme završetka za svaki odgovor, kao i ime i e-adresu za svakog odgovornih. Kolone koje slede prikazuju izbor.

Excel radna sveska koja prikazuje rezultate ankete

Napomene: 

  • Promene koje unesete u podatke obrasca u programu Excel neće promeniti sadržaj tabele sa odgovorima.

  • Imena i e-adrese anonimnih studenata neće biti prikazane ako omogućite obrascu da prihvati anonimne odgovore.

3. prikaz detalja za svako pitanje

Kliknite na vezu Detalji da biste videli više detalja za svako pitanje. U prikazu detalji možete da vidite ime svakog odgovornih i njegovih odgovora na svako pitanje.

Savet: Kliknite na zaglavlja kolona da biste sortirali rezultate odgovora.

MS_Forms_FormResults_Details-generičko

Deljenje rezultata sa drugima

  1. Izaberite karticu Odgovori .

  2. Kliknite na dugme Još opcija Dugme „Još opcija“ .

  3. Odaberite stavku uzmi sažetu povezanost.

  4. Kliknite na dugme Kopiraj.

Kada nalepite ovu veze, svako ko ima povezanost moći će da prikaže rezime odgovora za obrazac.

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da čujemo šta imate da kažete! Posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Takođe pogledajte

Rešavanje problema sa izvozom podataka obrasca u Excel

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×