Prosleđivanje podataka obrasca pod određenim uslovima

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da dizajnirate predložak obrasca da biste dozvolili korisnicima da prosleđuju obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca samo ako je ispunjen određeni uslov u obrascu. Na primer, možda ćete Dizajniranje predloška obrasca izveštaja o troškovima da korisnici mogu proslediti samo ako je veći od navedenog troškovi zbir u obrascu.

Da biste obavili ovaj zadatak, možete da konfigurišete predložak obrasca da biste dozvolili korisnicima da biste prosledili obrazac, a zatim dodate pravilo koje dozvoljava na prosleđivanje obrasca samo ako je ispunjen određeni uslov. Nakon što ste dodali pravilo, možete da izaberete što prosledite podatke za povezivanje ako je ispunjen uslov za pravilo.

Kada konfigurišete predložak obrasca da biste dozvolili korisnicima da prosleđuju, Microsoft Office InfoPath dodaje dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i Prosledi komandu u meniju " datoteka " kada korisnici popune obrazac.

Kada konfigurišete predložak obrasca da biste dozvolili korisnicima da prosleđivanje podataka obrasca pod određenim uslovima, možete takođe da prilagodite opcije prosleđivanja za predložak obrasca na sledeće načine:

 • Promenite tekst koji se pojavljuje na dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " u meniju datoteka .

 • Promenite tastersku prečicu za dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " u meniju datoteka .

 • Kreiranje prilagođenih poruka da biste prikazali korisnika kada prosleđivanja obrazaca.

 • Navedite da li želite da obrazac ostane otvoren, zatvorite obrazac, ili otvorite drugi prazan obrazac nakon prosleđivanja.

Dodavanje pravila za prosleđivanje podataka obrasca pod određenim uslovima

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije prosleđivanja.

 2. U dijalogu Opcije prosleđivanja potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli korisnicima da prosleđuju ovaj obrazac .

  Napomena: Kada potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu, InfoPath dodaje dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i Prosledi komandu u meniju " datoteka " kada korisnici popune obrazac.

 3. Kliknite na dugme izvrši prilagođene radnje koristeći pravila, a zatim izaberite stavku pravila.

 4. U dijalogu pravila za prosleđivanje obrazaca kliknite na dugme Dodaj.

 5. U polju ime otkucajte ime za ovo pravilo prosleđivanja lokaciju. Na primer, ako želite da omogućite korisnicima da prosledite obrazac pomoću e-poruku samo ako je vrednost u određenom polju veća od 50, otkucajte e-poštu prosledite za više od 50 din.

 6. U dijalogu pravila kliknite na dugme Postavi uslov.

 7. U dijalogu uslov , navedite kada treba koristiti podatke za povezivanje i zatim kliknite na dugme u redu.

 8. U dijalogu pravila kliknite na dugme Dodaj radnju.

 9. Na listi radnju , kliknite na dugme Prosledi pomoću podataka za povezivanje, izaberite podatke za povezivanje koje želite da koristite za ovu radnju na listi podataka za povezivanje prosleđivanja, a zatim kliknite na dugme u redu.

 10. Kliknite dvaput na dugme U redu.

  1. Da biste promenili ime " Prosledi " koje se pojavljuje na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " koja će se pojaviti u meniju datoteka kada korisnici popune obrazac, otkucajte novo ime u polju natpis u prosleđivanja Opcije dijalog.

   Savet: Ako želite da dodelite tastersku prečicu na ovo dugme i komandu, upišite ampersand (&) pre nego što znak koji želite da koristite kao tasterske prečice. Na primer, da biste dodelili ALT + B kao tastersku prečicu za dugme Prosledi i komandi, otkucajte po & bmit.

 11. Da biste sprečili korisnike da pomoću komande " Prosledi " ili " Prosledi " na standardnoj traci sa alatkama kada popunjavaju obrazac, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži stavku menija "Prosledi" i dugme "Prosledi" na traci sa alatkama .

  1. Podrazumevano, nakon prosleđivanja obrasca, InfoPath ostavlja obrazac otvoren i prikazuje poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen. Da biste promenili ovo podrazumevano ponašanje, izaberite stavku Više opcija, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Da biste zatvorili obrazac ili kreirajte novi prazan obrazac kada korisnik prosleđuje popunjeni obrazac, izaberite željenu opciju sa liste nakon što prosledite .

   • Da biste kreirali prilagođenu poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi prilagođene poruke i zatim otkucajte svoje poruke u poljima na uspeha i neuspeha .

    Savet: Koristite poruku u polju po otkazivanju za obaveštavanje korisnika šta da radite ako se ne mogu proslediti obrazac. Na primer, može predložiti da korisnici čuvati obrazac i kontakt sa nekim za dalja uputstva.

   • Ako ne želite da biste prikazali poruku nakon prosleđivanja obrasca, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži uspeha i neuspeha poruke .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×