Pronalaženje WordArt alatki

Traka sa alatkama za Crtanje dostupna u starijim verzijama nekoliko Office programa je zamenjena na kartici Alatke za crtanje . Traka je dizajnirana tako da brzo pronađe komande koje su vam potrebne za dovršavanje zadatka.

Komande su organizovane u logičke grupe u okviru kartice, kao što je grupa Ostava na kartici Početak . Svaka kartica se odnosi na tip aktivnosti, na primer pisanje ili dizajniranje stranice. Da biste smanjili zakrčenje, neke kartice se pojavljuju samo po potrebi. Na primer, kartica " Alatke za crtanje " pojavljuje se samo kada izaberete oblik, liniju ili drugi crtež. Ako kliknete na crtež, kartica "Alatke za Crtanje " će nestati.

Uvek možete da ga dobijete nazad tako što ćete kliknuti dvaput na liniju, oblik ili drugi crtež. Kada umetnete oblik ili liniju, pojavljuju se dodatni tabulatori koji sadrže oblikovanje i efekte koje ste prethodno pronašli na traci sa alatkama za Crtanje , zajedno sa dodatnim novim funkcijama kao što je Brzi stilovi.

Da biste obavili većinu zadataka koje ste izvršili pomoću trake sa alatkama za Crtanje (kao što je Umetanje oblika, Crtanje linije ili Dodavanje WordArt grafike, kliknite na opciju u grupi ilustracije ili u grupi tekst , na stavku Umetni kartica "traka".

Slika trake programa Excel

Grupa ilustracija na kartici " Umetanje " u programu Excel.

Grupa "tekst"

Grupa " tekst " na kartici " Umetanje " u programu PowerPoint.

Drugi zadaci se obavljaju koristeći karticu Oblikovanje oblika ili Alatke za crtanje kada kreirate liniju, oblik ili WordArt.

Grupa WordArt stilova

Grupa WordArt stilova na kartici " Oblikovanje oblika " koja se nalazi u PowerPoint.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×