Pronalaženje problema u predlošku obrasca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U Microsoft Office InfoPath 2007, možete da dizajnirate predložak obrasca koji može da se otvori pomoću programa InfoPath ili Veb pregledača. Ako predložak obrasca može da se otvori pomoću pregledača, to se zove predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Takođe možete da dizajnirate predloške obrazaca koji rade u programu InfoPath 2003 pored Office InfoPath 2007ili da konvertujete obrasce kreirane u programu Microsoft Office Word ili drugim programima u Office InfoPath 2007 predloške obrazaca.

Kada radite ove stvari, međutim, možete naići na probleme sa kompatibilnošću ili druge probleme. Na primer, određene InfoPath funkcije nisu podržane u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem, a to može dovesti do problema tokom procesa objavljivanja. Isto tako, neke Office InfoPath 2007 funkcije ne rade u programu InfoPath 2003 predložaka obrazaca, a neke Word funkcije nisu podržane u programu InfoPath i su odbačena kada InfoPath uvozi Word obrasca.

Najbrži način za identifikovanje ovakva problema u predlošku obrasca je tako što ćete koristiti okno zadataka Kontrolor dizajna . Zatim možete da rešite probleme pre nego što objavite predložak obrasca.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Izbor predloška obrasca za probleme

Skrivanje određenih tipova poruka u oknu zadataka kontrolora dizajna

Izbor predloška obrasca za probleme

 1. Da biste otvorili okno zadataka Kontrolor dizajna , u meniju Alatke izaberite stavku Kontrolor dizajna .

  Ako postoje kompatibilnošću ili dizajn probleme sa predloškom obrasca, videćete greške i poruke u oknu zadataka Kontrolora dizajna .

  Sledeća tabela opisuje razlika između greške i poruke u oknu zadataka Kontrolora dizajna .

Ikona

Tip

Opis

Slika ikone

Greška

Predložak obrasca neće funkcionisati ispravno. Trebalo bi da otklonite greške pre objavljivanja predloška obrasca.

Slika ikone

Poruka

Predložak obrasca možda neće funkcionisati kao što je očekivano. Poruke su manje ozbiljno od grešaka. Možete da odaberete da li ćete poruke pre objavljivanja predloška obrasca.

 1. U oknu zadataka Kontrolora dizajna , kliknite na tekst greške ili poruku koju želite da pregledate. Kada to uradite, obično se dešava neku od sledećih stvari:

  • Ako se problem dobija nepodržanu kontrolu ili drugog objekta u predlošku obrasca, InfoPath automatski bira tu kontrolu ili objekat za vas. Da biste dobili više detalja o problemu, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu ili objekat u predlošku obrasca, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Više detalja .

  • Ako se problem nepodržane postavke – na primer, ako vaš predložak obrasca sadrži korisničke uloge koje ne funkcionišu u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem – InfoPath prikazuje upozorenje više opisno koji objašnjava problem.

 2. Pregledajte greške i njihovo rešavanje.

 3. Pregledajte poruke i odlučite da li treba da ih otklonite.

 4. Da biste ažurirali listu grešaka i poruka kako biste ih otklonite, kliknite na dugme Osveži.

  Napomena: Poruke koje se pojavljuju kao rezultat uvoz Word dokumenta u InfoPath neće ažurirati tako što ćete kliknuti na dugme Osveži . Ako želite da uklonite Uvoz poruka iz okna zadataka Kontrolora dizajna , morate da biste otvorili dijalog Datoteke resursa ("Alatke "), a zatim uklonite datoteku pod imenom ImportErrors.xml. Ove datoteke se automatski kreira kada uvozite Word dokumenta u InfoPath. Kada uklonite ImportErrors.xml datoteku, u oknu zadataka Kontrolora dizajna da biste trajno izbrisali poruke uvoz kliknite na dugme Osveži . ImportErrors.xml datoteke nije potreban za predložak obrasca u ispravno funkcionisati. Zapravo, iz bezbednosnih razloga, je preporučuje da uklonite ovu datoteku pre nego što objavite predložak obrasca.

Vrh stranice

Skrivanje određenih tipova poruka u oknu zadataka kontrolora dizajna

Za razliku od grešaka, poruke vas ne sprečavaju uspešno objavljivanje predloška obrasca. Zbog toga biće trenutaka kada želite da sakrijete poruke ili određene kategorije poruka u oknu zadataka Kontrolora dizajna . To može da bude zato što već pregledate poruke ili zato što želite da zanemarite određene poruke, kao što su one o kompatibilnosti sa prethodnim verzijama.

 1. Da biste otvorili okno zadataka Kontrolor dizajna , u meniju Alatke izaberite stavku Kontrolor dizajna .

 2. U oknu zadataka Kontrolora dizajna , kliknite na dugme Opcije, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Da biste sakrili poruke o uvezenim obrascima, kliknite na dugme Prikaži uvezene poruke.

   • Da biste sakrili poruke o izvorima podataka van mreže, izaberite stavku Prikaži van mreže poruke.

   • Da biste sakrili poruke o predlošcima obrasca kompatibilnog sa pregledačem, kliknite na dugme Prikaži poruke kompatibilnost pregledača.

   • Da biste sakrili poruke o optimizaciji pregledača, kliknite na dugme Prikaži poruke Optimizacija pregledača.

    Napomena: Ova komanda je dostupna samo ako je potvrđen izbor Proveri na serveru u oknu zadataka Kontrolora dizajna .

   • Da biste sakrili poruke o unazad kompatibilnosti u programu InfoPath 2003, kliknite na dugme Prikaži unazad poruke o kompatibilnosti.

    Napomena: Ova komanda je dostupna samo ako je u polju za potvrdu Prikaži izveštaj o kompatibilnosti sa programom InfoPath 2003 izabran u dijalogu Opcije obrasca .

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×