Pronalaženje prethodnog Lync razgovora

Da li ste nekad poželeli da se vratite i pronađete prethodni razgovor putem trenutnih (IM) poruka koji sadrži traženi URL? Ili da vidite istoriju trenutnih poruka i poziva? Ili da izbrišete staru poruku? Lync vam to omogućava uz pomoć istorije razgovora. Ukoliko vaše preduzeće koristi Microsoft Exchange i Microsoft Outlook, ta opcija će biti omogućena. Obratite se tehničkoj podršci na poslu za više informacija.

Potvrda čuvanja istorije razgovora

Počnimo tako što ćemo proveriti da li je opcija istorije razgovora dostupna. Ukoliko jeste, objasnićemo kako je možete pronaći.

 1. U glavnom prozoru programa Lync kliknite na dugme Opcije Snimak ekrana dugmeta „Opcije programa Lync“ , a zatim kliknite na Lično.

 2. U odeljku „Menadžer ličnih informacija" potražite polje za potvrdu sa oznakom Sačuvaj razgovore putem trenutnih poruka u fascikli istorije razgovora e-pošte.

 3. Ukoliko ne vidite polje za potvrdu ili ako je nedostupno (ne funkcioniše), znači da je istorija razgovora nedostupna za vaše preduzeće ili nalog.

 4. Ukoliko vidite polje za potvrdu i ako funkcioniše, ali izbor nije potvrđen, opcija istorija razgovora je dostupna, ali je isključena. Da biste je uključili, potvrdite izbor u polju za potvrdu.

 5. Ukoliko vidite polje za potvrdu i ako je izbor potvrđen, istorija razgovora se čuva.

Važno: Ako ne želite da sačuvate istoriju razgovora, opozovite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj razgovore putem trenutnih poruka u fascikli istorije razgovora e-pošte, a zatim kliknite na dugme U redu.

Pregled istorije razgovora u programu Lync

Ako pretpostavimo da je istorija razgovora dostupna, u glavnom prozoru programa Lync izaberite karticu Razgovori.

Kartica „Razgovori“

Svi razgovori pojavljuju se hronološkim redosledom, pri čemu je najnoviji na vrhu. Na listi Razgovori pojavljuju se i razgovori koje ste vodili.

Pored izbora stavke SVI, možete kliknuti na jednu od druge dve kartice u prozoru „Razgovori“:

 • PROPUŠTENI Prikazuje samo spisak propuštenih razgovora i poziva

 • POZIVI Prikazuje samo Lync pozive (završene i propuštene)

U dnu prozora možete izabrati opciju Prikaži više u programu Outlook koju možete koristiti u programu Outlook. Njenim odabirom omogućićete potpunu istoriju.

Svaki razgovor možete izbrisati (možda predugo stoji u istoriji razgovora) tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša, a zatim izabrati stavku Izbriši.

Upravljanje prethodnim Lync razgovorima iz programa Outlook

Ako koristite Outlook, vaši Lync razgovori se takođe čuvaju i tu, u fascikli „Istorija razgovora“. U toj fascikli možete:

 • Pronaći sve razgovore koje ste vodili sa određenim osobom tako što ćete ukucati njihovo ime u polju za pretragu

 • Pronaći sve razgovore koji sadrže određenu ključnu reč tako što ćete otkucati termin u polju za pretragu

 • Poslati razgovor e-poštom klikom na njega, a zatim na kartici „Početak" u grupi „Odgovori“ pomoću odgovarajuće opcije

Pronaći prethodni razgovor sa osobom iz kontakata

 1. Otvorite Lync i na spisku kontakata desnim tasterom miša kliknite na kontakt čije prethodne razgovore želite da prikažete. Ili, u polje za pretragu možete uneti ime.

 2. Izaberite stavku Pronađi prethodne razgovore.

Sada ćete videti spisak razgovora koje ste imali sa osobama iz kontakata u fascikli Istorija razgovora programa Outlook. Da biste pratili određeni razgovor, potražite približan datum razgovora ili unesite termin koji se možda pojavljivao u razgovoru koji tražite.

Napomena: Ova funkcija radi samo ako koristiti Outlook i Exchange.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×