Pronalaženje OneDrive datoteka i rad sa njima u operativnom sistemu Android

Pronalaženje OneDrive datoteka i rad sa njima u operativnom sistemu Android

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Korišćenje aplikacije OneDrive za Android za čuvanje, premeštanje, otpremanje ili preuzimanje datoteka.

Napomena: Ovaj članak se odnosi na OneDrive na uređajima sa operativnim sistemom Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) ili novija verzija.

Otpremanje fotografija i datoteka

Otpremite datoteke OneDrive, kao što su dokumenti, OneNote Beležnica, fotografije, video zapise ili muziku, pomoću alatke za otpremanje.

 1. U aplikaciji OneDrive, otvorite fasciklu u koju želite da dodate datoteku.

  Savet: Ako je uređaj podešen da automatski otpremate fotografije OneDrive, fotografije koje snimite sa uređajem će biti u fascikli " OneDrive kamere rad ". Ne morate da otpremite ih ručno OneDrive .

 2. Dodirnite Dodaj Dugme "Dodaj" u aplikaciji OneDrive za Android na dnu ekrana, a zatim dodirnite Otpremi.

  Otpremi u OneDrive

 3. Dodirnite datoteku koju želite da otpremite. Ona se otprema u fasciklu koju ste otvorili.

Kreiranje fascikle

Fascikle možete da dodate u prikaz Datoteke ili u bilo koju drugu fasciklu u usluzi OneDrive.

 1. U prikazu ili fascikli gde želite da dodate novu fasciklu, dodirnite stavku Dodaj Dugme "Dodaj" u aplikaciji OneDrive za Android na dnu ekrana, a zatim stavku Napravi fasciklu.

  Otpremi u OneDrive

 2. Otkucajte ime za fasciklu, a zatim dodirnite U redu.

Premeštanje datoteka u drugu fasciklu u usluzi OneDrive

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite izbor u polju za potvrdu za jednu ili više datoteka koju želite da premestite, a zatim dodirnite stavku Premesti.

  Premeštanje datoteka u OneDrive

 2. U izaberite odredišnu fasciklu, dodirnite fasciklu koju želite datoteke premestili, a zatim dodirnite stavku Premesti ovde.

Savet: Da biste kreirali novu fasciklu za ove premeštene datoteke, dodirnite stavku Dodaj Dugme "Dodaj" u aplikaciji OneDrive za Android , a zatim Kreiraj fasciklu.

Rad sa datotekama van mreže

Označavanje datoteke „van mreže” u OneDrive za Android da ih čitate bilo kom trenutku, čak i kada niste povezani sa Internetom. Na mreži uređivanja naprave na datotekama sinhronizujte kada sledeći put Android uređaju povezuje sa veba, tako da dobijete najnoviju verziju datoteke.

Napomena: Datoteke označene sa „Van mreže“ samo su za čitanje – datoteku možete da uredite samo kada ste na mreži. Ako datoteku uredite van mreže, ona se čuva kao nova datoteka, a originalna OneDrive datoteka se ne menja.

 1. U aplikaciji OneDrive izaberite datoteke koje želite da budu dostupne za čitanje van mreže, a zatim dodirnite stavku Zadrži van mreže.

  Označite OneDrive datoteke za van mreže

 2. Datoteke koje su označene za čitanje van mreže imaju ikonu Zadrži van mreže u prikazu liste. Dodirnite listu datoteka bilo kada da biste otvorili datoteku za čitanje.

  OneDrive datoteka označena za van mreže

Saveti: 

 • Označite van mreže, datoteka OneDrive takođe navodi ga u prikaz van mreže, tako da možete odmah da pronađete sve vanmrežne datoteke.

 • OneDrive vanmrežna fascikla

Da biste prestali da čuvaju datoteke van mreže, izaberite vanmrežnu datoteku, a zatim dodirnite samo na mreži.

OneDrive – zadržavanje na mreži

Pronalaženje tražene datoteke

Možete da pretražujete tekst unutar datoteka, pa čak i unutar fotografija. Da biste pronašli tekst u datoteci ili fotografiji, dodirnite Pretraga Dugme za pretragu u vrhu liste poruka u gornjoj traci, a zatim otkucajte željenu frazu u polju Pretraga.

Promena načina sortiranja datoteka

 1. U aplikaciji OneDrive otvorite fasciklu u koju želite da sortirate, dodirnite još Dugme „Još“ u aplikaciji OneDrive za Android , a zatim stavku Sortiraj.

 2. Odaberite kako želite da se datoteke sortiraju. Možete da sortirate po imenu, datum, veličinu ili oznaku tipa datoteke.

Preuzimanje datoteka iz usluge OneDrive na uređaj

 1. U aplikaciji OneDrive, otvorite fasciklu u kojoj se nalaze datoteke koje želite da preuzmete. Uverite se da se sadržaj fascikle pojavljuje u prikazu liste, a ne kao sličice.

 2. Dodirnite stavku u poljima za potvrdu jednu ili više datoteka koje želite da preuzmete.

  Izabrane datoteke

 3. Dodirnite Više Dugme „Još“ u aplikaciji OneDrive za Android u gornjem uglu ekrana, a zatim dodirnite stavku Sačuvaj.

 4. Dodirnite strelicu u Čuvanje na ovoj lokaciji da biste videli fascikle na uređaju. Izaberite fasciklu za preuzete datoteke, a zatim dodirnite Sačuvaj.

  Čuvanje datoteka iz usluge OneDrive

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×