Pronalaženje izgubljenih ili datoteka koje nedostaju u usluzi OneDrive

Pronalaženje izgubljenih ili datoteka koje nedostaju u usluzi OneDrive

Ako ste izgubili datoteke ili fascikle na računaru, pratite dolenavedene korake. Ako pretražujete pomoću mobilnog uređaja, pročitajte kako da pronađete OneDrive datoteke i radite sa njima na Android, iOS ili Windows Phone uređajima.

Traženje datoteka na sajtu OneDrive.com

 1. Prijavite se na veb sajt OneDrive na adresi https://www.onedrive.com

 2. Koristite opciju Pretraži sve da biste potražili datoteke

  Izbor opcije „Pretraži sve“ u usluzi OneDrive

Proverite da li su u korpi za otpatke

Kada izbrišete datoteku u usluzi OneDrive sa jednog uređaja, ona se briše iz usluge OneDrive svuda. A ako premestite datoteku iz fascikle OneDrive na drugu lokaciju na uređaju, ona se uklanja iz usluge OneDrive.

Napomena: OneDrive automatski prazni datoteke iz korpe za otpatke ako su bile tamo 30 dana. Ako želite da zadržite datoteku koja je u korpi za otpatke, obavezno je vratite u roku od 30 dana.

 1. Na levoj strani stranice kliknite na dugme Korpa za otpatke

  Izbor korpe za otpatke u usluzi OneDrive

 2. Ako pronađete stavku koju tražite, izaberite je i kliknite na dugme  Dugme „Vrati u prethodno stanje“ Vrati u prethodno stanje na vrhu stranice.

Dodatne informacije o vraćanju datoteka u prethodno stanje potražite u članku Vraćanje izbrisanih datoteka i fascikli u prethodno stanje.

Traženje datoteka na drugom Microsoft nalogu

Možda niste prijavljeni na odgovarajući Microsoft nalog, a vaše datoteke su bezbedne na drugom OneDrive nalogu.

Da li ste koristili računar ili nalog neke druge osobe prilikom čuvanja datoteke? Ako jeste, odjavite se sa svog OneDrive naloga i ponovo se prijavite pomoću drugog naloga.

Napomena: Ako koristite OneDrive for Business, možda ste slučajno sačuvali datoteke na poslovnom nalogu umesto na ličnom. Da biste potražili datoteke u usluzi OneDrive for Business, idite na sajt https://portal.office.com/onedrive. Ako ste izgubili datoteke u usluzi OneDrive for Business, možete i da se obratite svom IT sektoru ili administratoru.

Ako i dalje ne možete da pronađete datoteke

Možda se datoteka još nije sinhronizovala. Datoteke sačuvane pomoću sistema Office 2016 prvo se otpremaju u OneDrive, a zatim sinhronizuju sa lokalnim računarom. Ako imate problema sa sinhronizovanjem Office datoteka, Office Upload keš možda ometa OneDrive sinhronizaciju. Probajte da isključite povezanu postavku u postavkama usluge OneDrive.

Na iOS uređajima koji imaju fotografije optimizovane za iCloud, fotografija se ne skladište na uređaju i nije je moguće otpremiti u OneDrive. Da biste onemogućili iCloud optimizaciju na iOS uređaju, dodirnite stavke Postavke > iCloud > Fotografije i opozovite izbor stavke Optimizacija skladišta.

Ako je OneDrive nalog neaktivan 2 godine, datoteke su možda izbrisane.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Obično nije moguće preuzeti datoteke koje pretraga ne pronađe ili datoteke u OneDrive korpi za otpatke. Obezbedite sledeće informacije da bi neki predstavnik podrške to ispitao.

 • Imena datoteka i fascikli koje pokušavate da pronađete. Ako su datoteke fotografije/video zapisi, recite nam datum kada ste ih snimili.

 • Približno kada ste poslednji put pristupili datotekama i na kojem uređaju (na primer, računar, Android, iPhone)

 • Pristanak da pretražimo vašu istoriju datoteka za vas.

Ako ste pratili korake u ovom članku, ali vam je i dalje potrebna pomoć, obratite se timu podrške za OneDrive putem e-pošte.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×