Pronalaženje i zamena teksta u beleškama u programu OneNote Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pronalaženje i zamenu teksta može biti koristan prilikom uređivanja beleške. Iako OneNote Online nema funkciju pronalaženja i zamene, možete da koristite pretragu da biste pronašli ključnu reč. Ako želite da zamenite instance reč ili frazu, možete da zamenite jedan po jedan.

Pronalaženje teksta

  1. Na tastaturi pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+F (PC) ili Control+F (Mac) ili kliknite na ikonu lupe pri vrhu liste stranica.

  2. U polju za pretragu koje se pojavi, unesite reč ili frazu za pretragu, a zatim pritisnite taster Enter.

  3. Odmah ispod polja za pretragu, kliknite na strelicu da biste prilagodili opseg pretrage ako je potrebno. Možete da pretražujete trenutnu beležnicu, trenutni odeljak ili trenutnu stranicu.

  4. Ako je tekst za pretragu pronađen u bilo kojoj belešci, kliknite da biste izabrali bilo koju stranicu na listi rezultata pretrage koja se pojavljuje. OneNote Online će otvoriti izabranu stranicu, a zatim će istaći sva pojavljivanja vašeg teksta za pretragu na toj stranici.

Pronalaženje i zamena teksta

  1. Na praznu stranicu, otkucajte tekst za zamenu koju ćete želeti da koristite.

  2. Izaberite tekst koji ste otkucali, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C (PC) ili ⌘ + C (Mac) da biste ga kopirali u ostavu.

  3. Idite na stranicu koju želite da zamenite tekst, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F (PC) ili kontrole + F (Mac), ili kliknite na dugme ikone Lupe blizu vrha stranice liste.

  4. U polje za pretragu koje se pojavljuje, unesite pretragu reč ili frazu čije pojavljivanja koji želite da zamenite i zatim pritisnite taster Enter.

  5. Dvaput kliknite na prvu istaknuto pojavljivanje teksta, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + V (PC) ili? + V (Mac) da biste preko njega nalepili tekst za zamenu prethodno kopirane. Ponovite ovaj korak za svaki dodatni događaj koji želite da promenite.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×