Pronalaženje i ispravljanje problema nakon dodavanja domena ili DNS zapisa u usluzi Office 365

Podešavanje domena za rad sa uslugom Office 365 može da predstavlja izazov. DNS sistem je previše detaljan za rad, a podešavanje DNS-a za domen utiče na važne poslovne aktivnosti, kao što je e-pošta!

Savet: Možemo da vam pomognemo da ovo rešite! Pogledajte opcije podrške.

Ne možete da verifikujete domen?

Postoji par uobičajenih razloga zbog kojih verifikacija domena ne funkcioniše kako bi trebalo:

 1. Vrednost zapisa verifikacije nije sasvim ispravna. Dvaput proverite da li ste kopirali i nalepili tačnu vrednost u TXT zapis verifikacije u DNS hostu. Jedan uobičajeni problem je da nije obuhvaćen deo „MS =“ zapisa. I to nam je potrebno!

 2. Zapis nije sačuvan. Na nekim DNS hostovima potrebno je da preduzmete dodatni korak za čuvanje datoteke zone (u kojoj je uskladišten DNS zapis) i ona će se ažurirati na internetu. Uverite se da ste sačuvali promene tako da Office 365 može da vidi i verifikuje zapis.

 3. Zapis nije ažuriran na internetu. Obično je potrebno svega par minuta da vidimo novi zapis, ali ponekad je potrebno i do nekoliko časova. Ako ste čekali više od toga, a sigurni ste da je vrednost zapisa ispravna, pozovite nas tako da možemo da vam pomognemo da sredite sve što ne valja.

Outlook ne funkcioniše?

Ako ste ispravno podesili MX zapis i ostale DNS zapise za svoj domen, a pošta ne radi, dozvolite nam da vam pomognemo da rešite probleme sa programom Outlook.

Usluge ne rade sa domenom?

Možemo da vam pomognemo u pronalaženju problema sa podešavanjem DNS-a za domen. Program za rešavanje problema sa domenima u usluzi Office 365 će vam pokazati sve zapise kojima je potrebna popravka i kako bi zapisi trebalo da budu tačno podešeni. Ovaj video vam to pokazuje ili možete da pratite postupnu pomoć (ispod video zapisa) da biste popravili zapise u registru.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Savet:  DNS vam je ispravno podešen, ali pošta ne radi u programu Outlook na računaru? Pogledajte različite scenarije protoka pošte koje možete da imate uz Office 365 da biste se uverili da ste sve ispravno podesili za svoje preduzeće. Ovde možete da preuzmete dodatnu pomoć u rešavanju problema sa e-poštom: Rešavanje problema sa programom Outlook.

Važno: Svakog meseca određenoj grupi korisnika objavljujemo promene u Office 365 centru administracije. Pogledajte uputstva ispod da biste se vratili na stari centar administracije za ovu proceduru.

Počnite tako što ćete se uveriti da su DNS zapisi za prilagođeni domen ispravno podešeni.

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

  Ako prilikom prijavljivanja vidite ovaj ekran, kliknite na Povratak na stari centar administracije da biste dovršili ovu proceduru.

  Povratak na stari centar administracije

 2. Idite na stranicu „Upravljanje domenima“.

 3. Odaberite domen sa kojim radite, a zatim odaberite stavku Reši probleme. (Ako ne vidite status Reši probleme za svoj domen, sa desne strane odaberite stavku Pronađi i reši probleme da biste pokrenuli alatku za rešavanje problema.)

  Odaberite domen i odaberite stavku „Reši probleme“

  Alatka za rešavanje problema sa domenima identifikuje sve DNS zapise, uključujući MX zapis, koji su neispravno podešeni za Office 365 i prikazuje vam ispravne stavke koje treba da koristite za svoj domen.

  Odaberite problem koji treba rešiti Rešite problem kao što je navedeno

Pristup veb lokaciji ne funkcioniše?

Ako ste ispravili sve DNS probleme i opet imate problem, pokušajte nešto od sledećeg.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×