Pronalaženje digitalnog ID-a ili uslugama digitalnog potpisa

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Digitalni ID-ovi, poznat i kao digitalnih certifikata pomoć da biste proverili valjanost svoj identitet i mogu se koristiti da biste se prijavili važne dokumente elektronski. Takođe može da se koristi da biste zaštitili poruke tako što ćete dodati jedinstvenu šifru na poruku koja se zove digitalni potpis. Digitalno potpisane poruke pokazuje primaocu da vas, šifrujete, potpisani sadržaj poruke i da niste izmenjen sadržaj u pokretu.

Da biste pronašli usluge za izdavanje digitalnih ID-ova koje možete koristiti, ili usluga koje dopunjavaju Office i koriste digitalne ID-ove, pogledajte sledeće veb lokacije. Na vama je da odlučite koju ćete odabrati. Dostupne su i druge, koje se ne nalaze na listi, ali ove spadaju u autoritete za izdavanje certifikata (CA-ovi) kvalifikovane za izdavanje digitalnih certifikata.

  • Comodo da biste saznali više i preuzeli besplatni certifikat e-pošte, posetite Comodo Veb lokacije.

  • GlobalSign da biste saznali više o GlobalSign digitalnim potpisima, posetite GlobalSign Veb lokacije.

  • IdenTrust da saznate više o IdenTrust je TrustID bezbednog certifikati e-pošte, posetite Veb lokaciju IdenTrust.

Napomene: 

  • Digitalni potpis nije isto što i potpis poruke, koji predstavlja prilagodljivi pozdrav. Digitalni potpis u poruku dodaje jedinstveni kôd koji potiče od digitalnog potpisa istinskog pošiljaoca.

  • Vaša organizacija može imati sopstvene smernice i procedure za korišćenje digitalnih ID-ova i certifikata. Za više informacija obratite se administratoru mreže.

Više informacija o digitalnim ID-ovima i potpisima

Takođe pogledajte

Dodavanje ili uklanjanje digitalnog potpisa u Office datotekama

Bezbednu e-poruka korišćenjem digitalnog potpisa

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×