Pronađite OneDrive datoteke i radite sa njima u operativnom sistemu iOS

Pronađite OneDrive datoteke i radite sa njima u operativnom sistemu iOS

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite aplikaciju OneDrive za čuvanje, premeštanje, otpremanje ili preuzimanje datoteka i fotografija.

Dodavanje fotografije ili video zapisa

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite stavku Dodaj Ikona „Dodaj“ u aplikaciji OneDrive za iOS na vrhu ekrana.

 2. Zatim dodirnite opciju za pravljenje fascikle, snimanje fotografije ili video zapisa odnosno otpremanje postojeće stavke.

  Snimak ekrana menija „Dodavanje“ u aplikaciji OneDrive za iOS

  • Ako odaberete da snimite fotografiju ili Video, otvara se vaš uređaj kamere aplikacije. Može biti zatraženo da li želite OneDrive da pristupite kameru – tapnite na dugme da da biste dozvolili slika sačuvati u OneDrive.

   Savet: OneDrive ne može da otprema fotografije optimizovane za iCloud. Da biste onemogućili optimizaciju, dodirnite stavke Postavke > iCloud > Fotografije i opozovite izbor stavke Optimizacija skladišta.

  • Ako Odaberete postojećedodirnete, veze pojavljuju fotografije aplikaciju na uređaju. Pronađite slike koje želite da otpremite, izaberite ih, a zatim na gornjoj traci dodirnite gotovo.

Kreiranje fascikle

Fascikle možete da dodate u prikaz Datoteke ili u bilo koju drugu fasciklu u usluzi OneDrive.

 1. U prikazu ili fasciklu koju želite da se nova fascikla, dodirnite stavku Dodaj Ikona „Dodaj“ u aplikaciji OneDrive za iOS na vrhu ekrana, a zatim dodirnite Kreiraj fasciklu.

 2. U okviru ime fascikle, dodirnite kom piše „Nova fascikla” i otkucajte željeno ime za fasciklu, zatim dodirnite stavku Kreiraj.

Premeštanje datoteka u drugu OneDrive fasciklu

 1. Izaberite datoteke koje želite da premestite, dodirnite više Ikona "još" u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu ekrana, a zatim dodirnite stavku Premesti.

  Savet: Fascikle, kao i pojedinačne datoteke, možete da premestite u drugu fasciklu.

 2. Pojavljuje se lista Datoteke. Dodirnite fasciklu u koju želite da premestite datoteke, a zatim stavku Premesti.

Savet: Da biste kreirali novu fasciklu za ove premeštene datoteke, na dnu liste datoteke , dodirnite stavku Nova fascikla. Unesite ime za novu fasciklu, a zatim dodirnite stavku Kreiraj.

Preuzimanje fotografije ili video zapisa iz usluge OneDrive na uređaj

Napomena: Možete da preuzimate samo jednu po jednu fotografiju.

 1. Izaberite sliku, a zatim na dnu ekrana, dodirnite stavku deli OneDrive deljenje > Sačuvajte fotografiju.

  OneDrive preuzimanje

 2. Pronađite preuzetu fotografiju u fascikli „Snimci kamere“ na uređaju.

Pronalaženje tražene datoteke

Možete da pretražujete tekst unutar datoteka, pa čak i fotografija. U vrhu bilo kog prikaza datoteke dodirnite polje Pretraga, a zatim otkucajte frazu za pretragu.

Savet: Pretraga uključuje samo sadržaj fascikle koje ste otvorili – na primer, ako fasciklu pod imenom poslovnih dokumenata se otvara, pretrage će izgledati samo kod datoteke u fascikli poslovne dokumente. Da biste pretražili sve OneDrive datoteke, koristite pretragu u prikazu datoteke .

Spasavanje datoteke iz korpe za otpatke

Datoteke izbrisane iz aplikacije OneDrive čuvaju se u OneDrive korpi za otpatke 30 dana. Datoteke možete da vratite u OneDrive pre isteka tog perioda ili da ih trajno izbrišete iz usluge OneDrive.

 1. Dodirnite ikonu osoba Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na vrhu ekrana, dodirnite ikonu informacija Ikona "informacije" u aplikaciji OneDrive za iOS pored naloga koji koristite, a zatim dodirnite Prikaz korpe za otpatke.

 2. U prikazu Korpa za otpatke izaberite datoteke koje želite da vratite.

 3. Da biste datoteke vratili u OneDrive, dodirnite stavku Vrati Vraćanje datoteka u prethodno stanje u usluzi OneDrive . Da biste trajno uklonili datoteke, dodirnite stavku Izbriši Brisanje datoteka u usluzi OneDrive .

Deljenje datoteke

U aplikaciji OneDrive dodirnite izbor u polju za potvrdu za datoteke ili fascikle koje želite da delite i dodirnite stavku Deljenje OneDrive deljenje .

Deljenje u usluzi OneDrive

Napomena: Ako želite da se datoteka deli tako da bude samo za čitanje, dodirnite stavku Samo za prikaz pre nego što odaberete način deljenja.

Ako želite da delite sa velikim brojem osoba, na primer putem društvenih medija ili objave na blogu, izaberite stavku Kopiraj vezu.

Ako želite da delite sa nekoliko određenih osoba, izaberite stavku Pozovi osobe, E-pošta ili Pošalji datoteku.

Kopiranje veze

 1. Dodirnite stavku deli OneDrive deljenje > Kopiraj vezu. OneDrive pravi URL za datoteke i stavlja u ostavi uređaja.

 2. Idite na mesto na koje želite da dodate vezu, kao što su blog, veb stranica ili objava na društvenim medijima i nalepite je.

Pozivanje ljudi da dele

 1. Dodirnite stavke Deli OneDrive deljenje > Pozovi osobe.

 2. Na tabli Pozivanje osoba, u odeljku Deljenje sa unesite željene e-adrese. Dodirnite stavku Dodaj kontakt Dodavanje primaoca da biste dodali primaoce sa liste kontakata.

 3. Ako želite da primaoci imaju mogućnost da dodaju promene ili uređivanja, u okviru „Opcije“ uključite opciju Dozvoli uređivanje?. Isključite je da bi datoteka primaocima bila samo za čitanje.

 4. Dodirnite stavku Dodaj. Primaoci dobijaju e-poruku sa vezom ka dokumentu.

Napomena: Zapamtite da svi koji imaju vezu mogu da otvore, preuzmu i sačuvaju dokument, kao i da proslede vezu.

Slanje veze putem e-pošte

 1. Dodirnite stavke Deli OneDrive deljenje > Pošalji e-poštom u programu Outlook.

  Ako nemate Outlook za iOS na uređaju, dodirnite stavku deli OneDrive deljenje > Pošta, a zatim koristite na iOS aplikacija e-pošte ili odaberite aplikaciju koju želite da koristite.

 2. Otvara se e-poruka koja sadrži vezu do datoteka koje delite. Unesite adrese osoba sa kojima želite da delite, dodajte napomenu ako želite, a zatim pošaljite poruku.

Prilaganje datoteke u e-poruci

 1. Dodirnite stavke Deli OneDrive deljenje > Pošalji datoteku.

  Savet: Deljenje u vidu priloga funkcioniše samo za pojedinačne datoteke. Ako želite da delite više datoteka ili fasciklu, koristite opciju Pozovi osobe ili Kopiraj vezu.

 2. Izaberite aplikaciju koju želite da koristite za e-poruku i dodirnite.

 3. Otvara se e-poruka sa datotekom koju delite u vidu priloga. Unesite adrese osoba sa kojima želite da delite, dodajte napomenu ako želite, a zatim pošaljite poruku.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Posetite OneDrive centar pomoći.

Potražite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×