Pronađeni su zlonamernog makroa

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj dijalog se pojavljuje ako antivirusni softver na vašem računaru obaveštava da je Office aplikacija koje programa Visual Basic for Applications (VBA) makroe u dokumentu radnje koje određuje antivirusnog softvera koji su zlonamernog.

AMSI integracija sa sistemom Office

Antimalware skeniranje interfejs (AMSI) funkcija je dostupna u operativnom sistemu Windows počevši od operativnog sistema Windows 10. Ova funkcija omogućava aplikacije koje rade na sistemu da prenose informacije o ponašanje skripti pokrenut u aplikaciji antimalware Services pokrenut na računaru koji podržavaju AMSI interfejs. Antivirusni softver zatim obaveštava Office ako šare radnji prikazuje štetnih pre nego što Office izvršava kôd makroa.

Ako antivirusnog softvera koji ukazuje na to da su makroi izvršava zlonamerne radnje, Office će prikazati ovaj dijalog korisniku, a zatim obustavljanje Office proces bez izvršavanja zlonamernog uputstva da biste se uverili da korisnik ostaje bezbedni.

Ako vidite ovaj dijalog...

  1. To je verovatno da otvori dokument pokušavao da izvrši kôd koji se podudaraju sa modelu koji antivirusni softver smatraju zlonamernim.

  2. Ako smatrate da dokument je nepravilno prijavljeni kao zlonamernog, možete da premestite dokument na lokaciju koja je deo funkcije pouzdane lokacije u sistemu Office ili da imaju VBA makroi u dokumentu digitalno potpisani kôd.

  3. Ako dokument je i dalje prijavljeni kao zlonamernog nakon što neku od radnji u koraku 2, možete da imate postavku za skup funkcija malver Runtime skeniranje da biste proverili valjanost sve dokumente bez obzira na to pouzdanost. Pogledajte ispod za informacije o različitim postavkama za željenu funkciju.

Postavke za malver Runtime skeniranje funkcija

Podrazumevano, Office će omogućiti malver Runtime skeniranje za VBA makroi pokrenut u dokumentima.

Izuzetak je za dokumente koji imaju potpunu pouzdanost preko jednog od sledećih metoda:

Ovo ponašanje možete upravljati tako što ćete postaviti sledeću vrednost u Windows registratora:

(IMAJTE na umu: izmene Windows registratora može da utiče na ponašanje aplikacija i operativnog sistema Windows samu i može da dovede do aplikacije ili operativni sistem koji se više ne funkcioniše ispravno. pre nego što unesete izmene u Windows registrator, uverite se u sistem se pravi rezervna kopija ili vraćanje trenutku uspostavljena.)

KLJUČ: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Common\Security]

IME vrednosti: „REG_DWORD:MacroRuntimeScanScope”

Vrednost

Ponašanje

0

Onemogućavanje izvršavanja makroa skeniranja za sve dokumente.

1

Omogućavanje makroa runtime skeniranja za sve dokumente osim onih koje su kôd potpisao pouzdanog izdavača, učitati iz na pouzdanoj lokaciji, ili ako verujete VBA makroa postavka postavljena na „Omogući sve makroe” (nebezbedne).

2

Omogućavanje makroa runtime skeniranja za sve dokumente.

Ove postavke može upravljati putem smernica grupe kao i. Ako se nalazite u poslovnom okruženju koje koristi smernice grupe da biste postavili ovo ponašanje, moraćete da se obratite administratoru da biste promenili ovu postavku.

Takođe pogledajte

Najbolje prakse za zaštitu od virusa

Zaštita od pretnji u usluzi Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×