Pronađene greške u biografiji nakon slanja u poslodavac: Šta?

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Avgust 2010

Po Karen Hoferber CPRW sertifikovani profesionalni biografije napisati ovaj sa ResumePower.com

Označi Bradford bio ushiжen kada je otkrio objavu na položaj koji opisuje „san posao” na Veb lokaciji preduzeća Fortune 500. Njegove pozadine i kvalifikacije su se opis posla, kao i izgledalo odgovor na njegove karijere pretrage. Izgubio je vreme da se odaziva, od graničnu datuma za biografije neposrednu. Ali kad na brzinu e-poštom njegov propratnog pisma i biografije, njegov velike nade su isprekidana linija kada je otkrio greške u oba dokumenta.

Možda ovo se desilo da ste vi ili neko koje znate.

Šta treba da uradite ako pronađete greške u biografije ili propratnog pisma kada već ste slali dokumente da biste poslodavac? Da ponovno biografije i objasniti grešku ili da vam se da poslodavac neće primetiti i ništa?

Otkrivanje grešku nakon što ste već uradili dugmeta „Pošalji” je poražavajuće, ali nije kraj sveta. Ako je greška relativno pomoćnih (npr pogrešnom zarez ili nedostaju perioda), verovatno nije neophodno da vam ponovo pošalje dokument (ali Sačuvaj ispravljeni verzije za sledeći put).

Ali ako ste pronašli više grešaka, greške u kucanju glavnih, činjenične misrepresentations ili velika grešku, zatim ponovo pošaljete biografiju bolji izbor od nadi poslodavac neće primetiti. Jednostavno uključite kratak propratnog pisma koja objašnjava da ste nedavno ažurirali biografiju i zbog jakih interesovanju preduzeća mogućnosti za poslovanje, koji želite da učinite dostupnim najnoviju verziju programa vaš materijal. Većina preduzeća Koristite automatizovani tehnologije za skladištenje biografije, a kada primaju nove datoteke starije verzije jednostavno izbrisati. Dakle, je dobra prilika neće da vide vaše greške.

Zadržavanjem biografiju redovno ažurira možete da biste izbegli ovaj problem u budućnosti. Čak i kada ne ovo je karijeri, potrajati da biste ažurirali biografiju najmanje jednom godišnje. Sledeći put kada neočekivane mogućnosti za poslovanje ili neočekivana okolnostima kontrolisati da traže na novu poziciju, neće biti teče dugo da se sastanete rok do aplikacije. Umesto toga, možete biti spremni sa trenutne i detaljno redigovanje biografije.

MS Word savet pri kreiranju biografije: izbor fonta za svoj rezime

Microsoft Word nudi mnogo opcija drugi slovni oblik, iz konzervativne da na zanimljive. Ali šta je najbolje font da biste koristili na biografiju? Postoje zapravo mnogo „desno” odgovori na ova pitanja.

Fontovi mogu da se kategorizuje u dva osnovna skupa: serif i sans serif. Serif fontovi sadrže završava deblja, glavni poteza pismo tanke linije. (Slika reklamnog natpisa u vreme magazin, na primer). Serif fontova, prenesite izvršni, bezvremenski ugođaj, a one mogu biti odličan opciju na biografije za viši nivo menadžeri ili stručnjake konzervativniji poljima kao što su računovodstveni, banaka i finansije. Primeri serif fontova koje čine odličan izbor na biografiju uključuju: Garamond Palatino, knjige zastareo, Bookman stari stil, vek znam i Goudy.

Sans serif fontovi su slovni bez serifa. Poteza se svakog slova su iste širine, kao i manja „noge”, „završi – saveti” ili ukrašavanje slova. Sans serif fontovi imaju čist, moderan izgled, a one mogu biti odličan izbor za profesionalce koji žele da projekta slične „najnovije” slike (kao što su informacije o tehnologiji stručnjake, marketinga menadžeri ili dizajneri). Primeri sans serif fontova koje čine odličan izbor na rezimea uključuju: Arial, Verdana, Tahoma, Franklin Gothic i gotski vek.

Više zanimljive fontova, kao što su burrito, Pejzli, dece i Litterbox, može biti sjajan za reklamiranje naslove, ali oni su prikladne za biografiju. Kada izaberete font za biografiju, da „čitljivosti”, „profesionalni izgled” i „doterano prezentacija”.

U programu Microsoft Word 2010, ovde je jedan način da biste izabrali željeni font: na kartici Početak kliknite na dugme Font grupa, kliknite na dugme Font da biste odabrali tip fonta i veličine.

Više informacija o autoru

Karen Hoferber je sertifikovani profesionalni pisac biografija i viši pisac biografije na ResumePower.com. Menjanje karijere? Pogledajte Na karijere promena biografije od Kim Ajzak i Karen Hoferber za pomoć. Možete da se obratite Karen na ResumePower.com.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×