Promenite podrazumevanu verziju programa OneNote na računaru

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Niste primetili da Windows 10 dolazi sa programom OneNote. To je verzija koja je veoma integrisan sa programom Windows 10 i jednostavno se zove OneNote. Ako imate i OneNote 2016 instalirane, imate dve verzije programa OneNote na računaru. Možete da učinite na bilo koju verziju podrazumevane u nekoliko koraka.

Postavljanje na podrazumevanu verziju programa OneNote na Računaru

Kada otkrije dve verzije programa OneNote, Windows može zatražiti da biste izabrali verziju koju želite da koristite kao podrazumevane aplikacije za otvaranje budućih Beležnica. Ako propustite ovaj odziv ili o izbor se predomislite, možete ručno da promene ovu postavku. Ne brinite – ćete morati da uradite ovo samo jednom.

 1. Pritisnite dugme "Windows" u donjem levom uglu ekrana, a zatim odaberite stavku postavke.

 2. U okviru postavke kliknite na sistem > podrazumevane aplikacije, pomerite se do dna liste i odaberite stavku Postavljanje podrazumevanih vrednosti po aplikaciji.

  Snimak ekrana postavke „Postavljanje podrazumevanih vrednosti po aplikacijama“ u operativnom sistemu Windows 10.

 3. Na listi u okviru Podešavanje podrazumevanih programa, pronađite verziju programa OneNote koju biste želeli da koristite kao podrazumevani, a zatim odaberite stavku Postavi ovaj program kao podrazumevaniWindows. Na primer, odaberite stavku OneNote (za računare) ako želite da uvek Otvaranje beležnice u programu OneNote 2016.

 4. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali promene.

Da biste u bilo koje vreme promenili ovu postavku, ponovite korake sa prethodne liste i napravite drugačiji izbor.

Podešavanje verzije programa OneNote koji se otvara sa Veba

Ako otvorite OneNote vezu u operativnom sistemu Windows 10 sa programom Internet Explorer ili koristite OneNote Online i odlučite da biste otvorili aplikaciju OneNote, možete da podesite na podrazumevanu verziju ovde i.

 1. Pritisnite dugme "Windows" u donjem levom uglu ekrana, a zatim odaberite stavku postavke.

 2. U okviru postavke kliknite na sistem > podrazumevane aplikacije, pomerite se do dna liste i odaberite stavku Odaberi podrazumevane aplikacije prema protokolu.

  Snimak ekrana postavke „Izbor podrazumevanih aplikacija po protokolu“ u operativnom sistemu Windows 10.

 3. Pomerite se nadole do stavke protokoli u programu OneNote i kliknite na ikonu za ONENOTE URL: OneNote protokol .

  Snimak ekrana OneNote protokola u postavkama operativnog sistema Windows 10.

 4. U dijalogu Izbor aplikacije koja se pojavljuje odaberite stavku OneNote 2016 (aplikaciju za stone računare).

  Snimak ekrana opcije „Odaberite aplikaciju“ u postavkama operativnog sistema Windows 10.

  Napomena: Ako želite da promenite iz aplikaciju za stone računare za OneNote za Windows 10, potražite ikonu programa OneNote 2016, kliknite na njega i u dijalogu Izbor aplikacije odaberite OneNote.

 5. Kliknite na ikonu ONENOTEDESKTOP URL: OneNote protokol i u dijalogu Izbor aplikacije koja se pojavljuje odaberite stavku OneNote 2016 (aplikaciju za stone računare).

  Napomena: Na ONENOTE CMD URL: onenote-cmd protokola nije moguće promeniti jer se koristi za sve Windows 10 funkcije koje će funkcionisati isključivo uz OneNote za Windows 10.

 6. Zatvorite prozor Izbor podrazumevanih aplikacija po protokolu .

Sada kada otvorite vezu u operativnom sistemu Windows 10 sa programom Internet Explorer ili otvorite OneNote iz programa OneNote Online, OneNote 2016 će se otvoriti.

Kačenje na ikonu programa OneNote

Da biste brzo došli u program OneNote, možete da zakačite jednu ili obe verzije programa OneNote u "Start" meniju ili zadataka — ili na oba.

Zakači na početni ekran

 1. Kliknite na dugme Start operativnog sistema Windows u donjem levom uglu, izaberite stavku sve aplikacijei pomerite se do programa OneNote.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na OneNote ili OneNote ikone na radnoj površini i odaberite stavku zakači na početni ekran.

  Ponovite ovaj korak ako želite da zakačite druge aplikacije OneNote na početak kao i.

Zakačite na traku zadataka

 1. Kliknite na dugme Start operativnog sistema Windows u donjem levom uglu, izaberite stavku sve aplikacijei pomerite se do programa OneNote.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na OneNote ili OneNote ikone na radnoj površini i odaberite stavku zakači na traku zadataka.

  Ponovite ovaj korak ako biste želeli da zakačite drugim OneNote aplikaciju na traku zadataka.

Napomena: Ikona iz početka ili na traku zadataka možete otkačili tako što ćete pratiti prethodne korake i odabrati stavku Otkači sa početka ili Otkači sa trake zadataka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×