Promenite margine stranice za predložak obrasca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Margine stranice su prazan prostor oko ivica stranice. Obično u programu InfoPath, ništa ne pojavljuje se ili štampa na marginama osim zaglavlja i podnožja stranica, ako vaš predložak obrasca ima ih. Prilikom dizajniranja predloška obrasca, možete da navedete podrazumevane postavke margina za svaki prikaz u obrascu.

  1. U meniju Prikaz izaberite stavku Upravljanje prikazima.

  2. U oknu zadataka Prikazi izaberite prikaz čije margine želite da promenite i izaberite stavku Prikaži svojstva.

  3. U dijalogu Svojstva prikaza kliknite na karticu " Podešavanje stranice ".

  4. U okviru margine, izaberite željene opcije.

    Margins settings in the View Properties dialog box

  5. Da biste videli kako će margine stranice utiču na dizajn predloška obrasca, izaberite stavku Pregled pre štampanja Slika dugmeta na standardnoj traci sa alatkama.

    Savet: Da biste brzo utvrdili da li kontrola i drugih elemenata dizajna može da stane na odštampanu stranicu, možete da prikažete Vodič za širinu stranice duž desne strane predloška obrasca tako što ćete kliknuti Vodič za širinu stranice u meniju Prikaz . Vodič za širinu stranice se prikazuje kao isprekidane vertikalne linije u predlošku obrasca. Linija ukazuje na kojoj se nalazi desne margine odštampane stranice, na osnovu podrazumevanog štampača za vaš računar.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×