Promenite kako redove i kolone podataka su prikazane u grafikonu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako grafikon koji ste kreirali ne prikazuje radni list podatke na osu koju želite, možete brzo da promenite način prikazivanja podataka. Na primer, ako redova podataka se prikazuju na horizontalne ose (kategorija), ali želite da budu prikazane na vertikalne ose (ose vrednosti) umesto toga, možete se prebaciti redova u kolone tako da prikazivanja podataka na grafikonu na način na koji želite.

Važno: Da biste dovršili ovu proceduru, morate imati postojećeg grafikona. Više informacija o kreiranju grafikona potražite u članku Kreiranje grafikona.

Ovaj članak sadrži:

Kako Excel određuje način prikazivanja podataka na grafikonu

Promena načina prikazivanja podataka

Kako Excel određuje način prikazivanja podataka na grafikonu

Kada kreirate grafikon, Microsoft Office Excel određuje osi na kojem su prikazane grupa podataka , na osnovu broja radnog lista redova i kolona koje su uključene u grafikonu, postaviti veći broj na horizontalnoj osi.

Ako podaci imaju jednake redove i kolone sa podacima radnog lista, Excel prikazuje redove podataka na vertikalnoj osi i kolone podataka na horizontalnoj osi. Nakon što prebacite redova na kolone u grafikonu, kolona podataka prikazane na vertikalne ose, a redove podataka prikazane na horizontalnoj osi.

Međutim, možete brzo da promenite način da radni list redova i kolona su prikazane na grafikonu tako što ćete prebaciti redova u kolone ili obrnuto.

Charts that are plotted by rows and by columns of worksheet data

Vrh stranice

Promena načina prikazivanja podataka

  1. Kliknite bilo gde na grafikon koji sadrži grupu podataka koju želite da prikažete na drugim Osama.

    Na taj način biće prikazana kartica Alatke za grafikone i dodate kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

  2. Na kartici Dizajn , u grupi podataka , kliknite na dugme Prebaci red/kolonu.

    Slika glavne trake programa Excel

Saveti

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×