Promena veličine ili sadržaja trake zaduženja

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da prilagodite rokovniku da zauzme povećali ili smanjili dela ekrana ili da biste promenili koliko informacija se pojavljuje.

Savet: Možete da isključite rokovnika. Na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Traka sa zaduženjima , a zatim izaberite stavku normalno ili Isključeno.

Ovaj članak sadrži:

Promenite veličinu trake zaduženja

Promenite informacije prikazane u rokovniku

Navigator datuma

Zakazane obaveze

Lista zadataka

Brzi kontakti

Vizuelni vodič u rokovnik

Promenite veličinu trake zaduženja

 • Postavite pokazivač na ivicu u rokovniku. Kada se pokazivač pretvori Ikona regulatora veličine po horizontali , prevucite da biste promenili veličinu.

 • Da biste umanjili rokovniku, na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Traka sa zaduženjima, i izaberite stavku umanjeni.

 • Da biste vratili rokovnika veličinu kada poslednje isključeno ili umanjeno, na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Traka sa zaduženjima, a zatim kliknite na dugme normalno.

Vrh stranice

Promenite informacije prikazane u rokovniku

Rokovnik se sastoji od četiri dela – Navigator datuma, u odeljku zakazane obaveze, liste zadataka i brze kontakte. Možete da promenite veličinu ili sakrivanje svakom delu.

Napomena: Brze kontakte zahteva Microsoft Office Communications Server 2007R2 sa Microsoft Office Communicator 2007 ili Microsoft Communicator 2010.

Da biste sakrili bilo koji deo rokovnika, uradite nešto od sledećeg:

 • U bilo koju Outlook fasciklu, na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Traka sa zaduženjima i izaberite stavku Navigator datuma, zakazane obaveze, Zadatkeili Brze kontakte. Potvrde ukazuje na segment je uključena. Kliknite da biste opozvali njegov izbor i sakrili deo ili ponovo kliknite na dugme da vratite u prethodno stanje u polju za potvrdu i ponovo uključite deo.

 • U bilo kojoj fascikli programa Outlook, na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Traka sa zaduženjima , a zatim izaberite stavku Opcije. U dijalogu Trake sa zaduženjima potvrdite izbor u polju za potvrdu za svaki deo koji želite da prikažete ili opozovite izbor u poljima za potvrdu za svaki deo koji želite da sakrijete.

Navigator datuma

Više kalendara mogu se raspoređivati horizontalno u jednom redu tako što ćete povećati širinu u rokovniku. Da biste prikazali dodatne kalendare raspoređene vertikalno, promenite broj redova kalendara koji se pojavljuju u rokovniku.

Uradite sledeće:

 • Prikaži dodatne kalendare raspoređene po horizontali   

  Podrazumevano, jedan kalendar se prikazuje u navigatoru datuma. Možete da promenite broj kalendara prikazuje promenom veličine prozora programa rokovnika:

  • Postavite pokazivač na ivicu u rokovniku. Kada se pokazivač promeni u Ikona regulatora veličine po horizontali , prevucite nalevo ili nadesno da biste povećali ili umanjili širinu u rokovniku.

   Kada otpustite taster miša, broj kalendare povećava ili smanjuje za popunjavanje dostupnog prostora.

 • Prikaži dodatne kalendare raspoređene vertikalno   

  Podrazumevano prikazan je samo jedan red kalendar meseci u navigatoru datuma. U dijalogu Sadržaj trake zaduženja možete navesti broj kalendara prikazuje vertikalno:

  1. U bilo kojoj fascikli programa Outlook, na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Traka sa zaduženjima , a zatim izaberite stavku Opcije.

  2. U okviru Prikaži Navigator datuma, u okvir za tekst broj redova meseca , otkucajte broj od 0 do 9.

   Više redova meseci koji se pojavljuju u navigatoru datuma povećava veličinu oblasti Navigator datuma.

Zakazane obaveze

Da biste prikazali više zakazanih obaveza u odeljku zakazane obaveze , skrivanje ili smanjivanje druge segmente rokovnika. Da biste promenili broj zakazanih obaveza prikazane u rokovniku, uradite sledeće:

 • Postavite pokazivač na traku između odeljka zakazanih obaveza i listi zadataka. Kada se pokazivač promeni Vertikalni kursor za promenu veličine , prevucite naviše ili naniže da biste povećali ili smanjili veličinu odeljka zakazanih obaveza.

  Kada otpustite taster miša, broj zakazanih obaveza povećava ili smanjuje za popunjavanje dostupnog prostora.

Da biste promenili informacije koje se prikazuju u odeljku zakazane obaveze, uradite sledeće:

 1. U bilo kojoj fascikli programa Outlook, na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Traka sa zaduženjima, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. U okviru Prikaži zakazane obaveze, potvrdite ili opozovite izbor u poljima za potvrdu željene opcije.

  Opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži zakazanih obaveza da biste sakrili odeljku zakazane obaveze.

Lista zadataka

Da biste prikazali više zadataka na Listi zadataka, isključite ili smanjivanje druge segmente rokovnika. Da biste direktno promenili broj zadataka prikazanih, uradite sledeće:

 • Postavite pokazivač na traku između odeljka zakazanih obaveza i listi zadataka. Kada se pokazivač promeni Vertikalni kursor za promenu veličine , prevucite naviše ili naniže da biste povećali ili smanjili veličinu odeljku lista zadataka.

  Kada otpustite taster miša, broj zakazanih obaveza povećava ili smanjuje za popunjavanje dostupnog prostora.

Brzi kontakti

Više informacija o brze kontakte, pogledajte članak Uključivanje ili isključivanje brze kontakte u rokovniku.

Vizuelni vodič u rokovnik

Traka sa zaduženjima

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×