Promena rukom pisane perom u tekst ili matematičkih operacija u programu OneNote za Windows 10

Promena rukom pisane perom u tekst ili matematičkih operacija u programu OneNote za Windows 10

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

OneNote za Windows 10 ima prepoznavanje ugrađenih rukopisa koji može da konvertuje rukom napisane beleške u otkucani tekst. Ovu opciju možete koristiti i da biste konvertovali rukom pisane perom u vaše beleške da biste matematičke jednačine – za rešavanje problema sa matematičke ili za više ravnomerno oblikovanje jednačine pre nego što ih delite sa drugima.

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Mastilo u tekst

Konvertovanje rukom napisane beleške u otkucani tekst može da bude korisno kada odlučite da delite izabranih beležaka sa drugim osobama ili kada želite da uključite takav beleške u više formalna dokument ili prezentaciju.

Uradite sledeće:

 1. Na stranici koja sadrži rukom napisane beleške, kliknite ili dodirnite karticu Crtanje .

 2. Na kartici Crtanje izaberite alatku za Izbor lasom .

  Dugme "Izbor lasom" na kartici crtanje

 3. Držite prst ili olovku, pritisnite taster na ekranu i prevucite izbor oko rukopisa koji želite da konvertujete. Kad otpustite, poteza mastilom u rukom trebalo bi da bude potvrđen.

 4. Kliknite ili dodirnite mastilo u tekst da biste konvertovali rukopis izbor otkucani tekst.

Ako ste izvršili grešku, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Z na tastaturi da biste opozvali poslednju radnju, pa kliknite ili dodirnite dugme " Opozovi radnju " blizu gornjem desnom uglu prozora aplikacije.

Ako originalni poteza mastilom u rukom napisano u određenom pera, OneNote će automatski oblikovati konvertovani tekst u istom bojom.

Nakon što je konvertovana rukopisa, možete izaberite, uređivanje i oblikovanje teksta u bilo kom onako kako želite.

Napomena: Za uspeh prepoznavanje rukopisa u programu OneNote zavisi od čitljivost beležaka koje ste izabrali. Lako možete da ispravite greške prilikom pretvaranja tako što ćete jednostavno urediti konvertovani tekst.

Zapis perom u matematički izraz

Konvertovanje rukopisa matematičke jednačine možete da uštedite vreme kada ne želite da ručno oblikovanje Dugački ili komplikovanu jednačina teksta u eksponentni tekst, indeksni tekst i druga oblikovanja teksta, a to je sjajan način da očistite rukom napisane beleške pre nego što ih delite sa drugima.

Uradite sledeće:

 1. Na bilo kojoj stranici, kliknite ili dodirnite karticu Crtanje .

 2. Izaberite pero i boju pera, a zatim napišite matematičke jednačine na stranici.

  Pisanje matematičke jednačine u programu OneNote za Windows 10

 3. Na kartici Crtanje izaberite alatku za Izbor lasom .

  Dugme "Izbor lasom" na kartici crtanje

 4. Držite prst ili olovku, pritisnite taster na ekranu i prevucite izbor oko vašoj jednačini. Kad otpustite, sve poteze mastilom u vašoj jednačini treba da se pojavi izabrane.

  Rukom matematičke jednačine izbor lasom

 5. Na kartici Crtanje kliknite ili dodirnite dugme matematičkih izraza .

 6. U oknu matematičkih izraza koji se otvara, potvrdite da je OneNote ispravno prepoznat vašoj jednačini.

  Napomena: Ako je potrebno, kliknite ili dodirnite Rešite ga u oknu matematičkih izraza da biste sve ispravke za pojedinačne poteza mastilom. Dok ste u režimu Rešite ga , možete da koristite alatku za Izbor lasom da biste izabrali sve pogrešno prepoznati simbol ili na određenom delu jednačina i OneNote će ponuditi alternative da odaberete.

 7. Kada se jednačina pregleda u oknu matematika podudara pisanja koje ste izabrali, kliknite ili dodirnite dugme mastilo u matematičkih izraza da biste promenili rukom jednačinu u tekst.

 8. Zatvaranje okna matematika tako što ćete dodirnuti X u gornjem desnom uglu okna.

Takođe pogledajte

Konvertovanje i rešavanje matematičkih jednačina u programu OneNote za Windows 10

Crtanje grafikona iz matematičkih jednačina u programu OneNote za Windows 10

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×