Promena razmere za osu vrednosti (x)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Razmere navodi opsega vrednosti u osa, intervala na kojoj se vrednosti javljaju, način prikazivanja vrednosti ose i tačke osa preseka.

Skale ose vrednosti (X)

Minimum

Da biste promenili broj od kojeg osu vrednosti (X) počinje ili se završava, otkucajte broj. Broj bi trebalo da se razlikuje od Maksimalan broj.

Maksimum

Da biste promenili broj od kojeg osu vrednosti (X) počinje ili se završava, otkucajte broj. Broj bi trebalo da se razlikuje od Minimalan broj.

Glavnu jedinicu

Da biste promenili interval između podeljaka i koordinatne linije grafikona, otkucajte broj. Broj bi trebalo da se razlikuje od pomoćna jedinica broj.

Pomoćna jedinica

Da biste promenili interval između podeljaka i koordinatne linije grafikona, otkucajte broj. Broj bi trebalo da se razlikuje od glavnu jedinicu broj.

Osa vrednosti (Y) se ukršta u

Da biste promenili na mesta na kojem želite da se osa vrednosti da pređe ose kategorije, unesite broj.

Merne jedinice

Ako vrednosti grafikona sadrže velike brojeve, tekst ose i lakše čitao možete da proverite tako što ćete promeniti mernih jedinica na osi vrednosti.

Savet: Promena mernih jedinica je korisno kada vrednosti grafikona predstavljaju velike brojeve koje želite da se pojavi čitljiviji na osi. Na primer, možete da prikažete grafikon vrednosti u opsegu od 1.000.000 do 50 000 000 kao 1 do 50 na osi a prikazali oznaku koja pokazuje jedinice izražene u milione.

Logaritamska skala

Potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste promenili osi vrednosti u Logaritamska.

Vrednosti obrnutim redosledom

Potvrdite izbor u polju za potvrdu ako želite da obrnuti redosled kategorija.

Osa vrednosti (Y) se ukršta u maksimalnu vrednost

Potvrdite izbor u polju za potvrdu ako želite da navedete osu vrednosti (Y) trebalo bi da unakrsna nakon najvišu vrednost na osi.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×